Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.

Γονεις της Αγάπης έξω απο Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Τζιχάντ κατά χριστιανοπαίδων της Αιγύπτου. 
Απαγωγές ανηλίκων με θρησκευτικά κριτήρια
Βρυξέλλες από Δ.Πορφύρη και Π.Σταφυλά
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της ΜΚΟ Ένωση Θυμάτων Απαγωγής και Επιβεβλημένης Εξαφάνισης όταν η Αραβική Άνοιξη έφθασε στην Αίγυπτο οι απαγωγές ανηλίκων έγιναν καθημερινό φαινόμενο : « Από 25/01/11 έως και 26/01/13 περισσότερα από 500 κορίτσια χριστιανών έχουν απαχθεί » . 
Ο πρώην δικαστής κος Ebram Louis είχε κατηγορήσει το Υπουργείο Εσωτερικών επί προεδρίας Μόρσι, ως συνυπεύθυνο για όλες τις εξαφανίσεις των ανήλικων κοριτσιών υποστηρίζοντας ότι συγκαλύπτει τους μουσουλμάνους δράστες.
« Σπανίως περνάει έστω και μια ημέρα χωρίς να έχουμε και νέα εξαφάνιση κοριτσιού. Πίσω απ’όλες αυτές τις απαγωγές και ιδιαίτερα της Αλεξάνδρειας, βρίσκεται μια σαλαφιστική οργάνωση. Αυτοί έχουν ένα δίκτυο σπιτιών όπου κρατούν τα παιδιά-ομήρους. 
Αν ενημερώσουμε την αστυνομία σε ποιό σπίτι κρατείται το κάθε κορίτσι, τότε διαρρέουν την πληροφορία στους σαλαφιστές οι οποίοι και φυγαδεύουν τα παιδιά σε άλλο κρυσφύγετο, οπότε και χάνουμε τελείως τα ίχνη τους ». 
Η Οργάνωση Κοπτική Αλληλεγγύη καταγγέλει ότι από τότε που η « Αραβική Άνοιξη » κατέκλυσε την Αίγυπτο αστυνομικές και δικαστικές αρχές δεν εφαρμόζουν ούτε σέβονται την προβλεπόμενη για τους ανηλίκους νομοθεσία…
Ο δικηγόρος Said Fayez καταγγέλει ότι « οι απαγωγές έχουν σκοπό τον εξισλαμισμό των κοριτσιών και ότι μετά την εξέγερση του 2011 κάθε φορά που οι οικείοι απευθύνονταν στην Αστυνομία, αυτή τους παρέπεμπε στον σαλαφιστή σείχη της περιοχής ». 
Ο ίδιος εκτιμά ότι « πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα στο οποίο συνεργούν σαλαφιστές ηγέτες, αστυνομικοί και βουλευτές ».


Agape Girgis Essam
Agape Girgis Essam
Στις 23/12/12 , η 13χρονη Agape Essam Girgis, που καταγόταν από το χωριό Nahda el Ameriya, κοντά στην Αλεξάνδρεια δεν επέστρεψε από το σχολείο. Παρέμεινε αγνοούμενη για 9 ημέρες κατά την διάρκεια των οποίων η Κοπτική Εκκλησία της Αλεξάνδρειας οργάνωσε διάλεξη με θέμα τις απαγωγές κοριτσιών  επικεντρώνοντας στο πρόσφατο περιστατικό της μικρής Αγάπης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των διεθνών και τοπικών media.Η οικογένειά της και πολύς κόσμος που συμπαραστεκόταν, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από την ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας . Ο κόπτης Μητροπολίτης  Παχώμιος σε συνέντευξή του στην al Balad tv είπε ότι αυτά που συνέβησαν στην Aγάπη  « ραγίζουν  καρδιές »…
Ο κ.Ramy Attia Zakaria ακτιβιστής του Φιλελεύθερου Κινήματος της Αλεξάνδρειας πήρε συνέντευξη από το κορίτσι στις 6 Απριλίου : « Η Aγάπη έφυγε από το σχολείο με την κοινωνική λειτουργό και  2 δασκάλους. Στο αυτοκίνητο έδωσαν στο κορίτσι υπνωτικές ουσίες και ξύπνησε σ’ένα απομονωμένο σπίτι όπου βρίσκονταν 2 σείχηδες και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Παρέμεινε εκεί για ένα διάστημα 8 ημερών κατά το οποίο οι σαλαφιστές σείχηδες προσπαθούσαν να την πείσουν να προφέρει τις δύο ομολογίες πίστης του Ισλάμ. Κάθε φορά που η Αγάπη αρνιόταν, την χτυπούσαν. Την υποχρέωναν να φοράει νικάμπ που καλύπτει όλο το πρόσωπο και την φωτογράφιζαν  μ’ αυτό το ένδυμα. Την ένατη ημέρα ήρθε στο σπίτι ένας τρίτος σείχης και είπε στον ένα από τους άλλους δυο σείχηδες που έμεναν μαζί της ότι πρέπει να την απελευθερώσουν γιατί γίνονται πολλές διαδηλώσεις για την επιστροφή της και υπάρχουν διαμαρτυρίες.Την οδήγησαν σε αστυνομικό τμήμα της el Ameriya. όπου της υπέδειξαν  να πει στους δικούς της ότι όταν έφυγε από το σπίτι της πήγε μόνη στο  el Ameriya , βρήκε έναν σείχη και του είπε ότι θέλει να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ . Όταν οι γονείς της την παρέλαβαν από το αστυνομικό τμήμα ο πατέρας της δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη κανενός και ότι του αρκεί που η κόρη του γύρισε ζωντανή.  « Eξ’ άλλου έχω και μια μικρότερη κόρη και φοβάμαι γι αυτήν ». Η οικογένειά της αποφάσισε να μην την ξαναστείλει ποτέ πιά σχολείο. Σύμφωνα με τον κ.Ramy οι περισσότεροι κόπτες της Αλεξάνδρειας αρνούνται να στείλουν τις κόρες τους άνω των 9 ετών  σχολείο. Ο ίδιος έχει καταγγείλει ονομαστικά τον σαλαφιστή σείχη Sherif el Hawary ότι βρίσκεται πίσω απ’όλες τις απαγωγές των κοπτών κοριτσιών της επαρχίας Αλεξάνδρειας.
SarahAbdelmalek
SarahAbdelmalek
Μια άλλη αντιπροσωπευτική  απαγωγή με κίνητρο τον εξισλαμισμό και τον εξαναγκασμό σε γάμο είναι αυτή της 14χρονης Sarah Ishaq Abdelmalekπου απήχθη από τον Abdel Gawad, παντρεμένο βιβλιοπώλη και γιο γνωστού σαλαφιστή.Το κορίτσι είχε μπει στο μαγαζί του να αγοράσει κάτι πριν το σχολείο με μια άλλη συμμαθήτριά της. Ποτέ δε βγήκε από το μαγαζί. Το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών έχει καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό. Το Μέτωπο των Σαλαφιστών εξέδωσε δελτίο Τύπου δια του οποίου ενημέρωσε ότι « δεν  πρέπει να ασκούνται πιέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επιστροφή του κοριτσιού καθώς ελεύθερα επέλεξε ν’ασπασθεί το Ισλάμ και να παντρευτεί μουσουλμάνο ».Πολλές ΜΚΟ δημοσίευσαν πιστοποιητικό γέννησης της Σάρα για να αποδείξουν ότι δεν έχει τη νόμιμη ηλικία γάμου χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων. Οι Σαλαφιστές απάντησαν ότι το κατώτερο όριο των 18 ετών δεν ισχύει για το Ισλαμ.
Στα τέλη Μαίου του 2013, στην πόλη Minya, μουσουλμάνος απήγαγε ένα χριστιανόπουλο 6 ετών απαιτώντας λύτρα. Η οικογένεια κατέβαλε 4.300 $ στο δράστη Ahmed Abdel Moneim Abdel Salam.H αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο  για απαγωγή και μετά από εξονυχιστικές έρευνες στο σπίτι του αποκαλύφθηκε ότι σκότωσε το παιδί και πέταξε το σώμα του στα φρεάτια αποχέτευσης.Εκεί βρέθηκε το άψυχο κορμί του πρησμένο, μουχλιασμένο  και σε κατάσταση  αποσύνθεσης.29 05 13 arabic report
Abanoub Ashraf
Το Μάιο του 2013, ο 12χρονος κόπτης Abanoub Ashraf απήχθη ενώ πήγαινε με τα πόδια στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στην περιοχή Shubra al Khayma.Τέσσερις ένοπλοι μασκοφόροι το υποχρέωσαν υπό την απειλή μαχαιριού που του έβαλαν στο λαιμό να μπει στο αυτοκίνητό τους ενώ ταυτόχρονα άνοιξαν πυρ και κατά της Εκκλησίας.Υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που παρακολούθησαν την διαδραμάτιση της απαγωγής και ο ίδιος ο εφημέριος αφού ήταν Κυριακή ημέρα λειτουργίας.Οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στους γονείς και απαίτησαν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000 δολαρίων.


Κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, άγνωστοι απήγαγαν το 10χρονο παπαδάκι της κοπτικής εκκλησίας Yιός του Θεού στη Μinya ενώ περπατούσε αμέριμνο για την εκκλησία. Φορούσε το κοστούμι του και πήγαινε να λάβει οδηγίες για τη συμμετοχή του στη λειτουργία του Πάσχα.Οι γονείς του μάταια το περίμεναν να επιστρέψει.
Έλαβαν ανώνυμο τηλεφώνημα που τους πληροφορούσε ότι απαιτούσαν 36.000 $ ως λύτρα, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι τέτοιο ποσό ήταν αδύνατο να εξοικονομηθεί…
Πηγές :Gatestone Institute, AP , Index of Censorship, Egypt Indipendent,humanevents.com,aina.org
Από το olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: