Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΑΣΤΟΡΙΑ Εδειρε την καθηγήτρια του γιου του

Σε έξαλλη κατάσταση πατέρας, γρονθοκόπησε μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της, φιλόλογο, που άφησε μετεξεταστέο τον γιο του στα Αρχαία Ελληνικά σε γυμνάσιο της Καστοριάς.
Η νεαρή φιλόλογος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε δύο μέρες, ενώ εκτός από τα τραύματα έχει υποστεί και σοκ από την αγριότητα της επίθεσης. 
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης σε χωριό της Καστοριάς.
Ο γονέας επιτέθηκε στην καθηγήτρια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προαγωγικών εξετάσεων.
Το περιστατικό καταδίκασε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινόητα της περιφέρειας. 
Χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς αναφέρονται τα εξής:
«Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καταδικάζουμε την πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής βίαιη επίθεση, που δέχτηκε συνάδελφός μας από γονέα μαθητών μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων.
Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητά του, καθώς η συνάδελφος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας...
Η εκπαιδευτική κοινότητα της Καστοριάς ως θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής, καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση και εκφράζει την άμεριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο και την οικογένειά της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: