Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η MI5 είχε επιχειρήσει να στρατολογήσει τον τρομοκράτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοβερές είναι οι αποκαλύψεις για τον Νιγηριανό δράστη της φρικτής δολοφονίας του Βρετανού στρατιώτη, Μάικλ Αντεμπολάχο, από 31χρονο φίλο του που μίλησε στο BBC, για να συλληφθεί αμέσως μετά από τρία στελέχη της ειδικής βρετανικής υπηρεσίας στον τομέα της αντιτρομοκρατίας…
Ο νεαρός Αμπού Νουσάιμπεχ είχε γνωρίσει τον Αντεμποάχο το 2002 προτού και οι δύο προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.
Υποστήριξε, ότι η βρετανική αντικατασκοπεία, MI5, είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει τον δράστη, αμέσως μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι που είχε κάνει στην Κένυα! Θυμίζουμε, ότι έλκει την καταγωγή του από τη Νιγηρία, αν και γεννήθηκε στη Βρετανία.
Ο φίλος του δράστη αποκάλυψε ότι η συμπεριφορά του δράστη είχε αλλάξει σημαντικά, αφού, όπως ισχυρίστηκε, προ εξαμήνου βασανίστηκε και όπως του υπονόησε, κακοποιήθηκε σεξουαλικά από στρατιώτες του κενυάτικου Στρατού καθώς ταξίδευε στη χώρα και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους όταν τον συνέλαβαν.
Αυτή φέρεται να ήταν μια εμπειρία που τον σημάδεψε και από ένας «ευγενικός νεαρός» όπως τον περιγράφουν όσοι τον γνώριζαν, μετατράπηκε στο τέρας που διαπίστωσε η παγκόσμια κοινή γνώμη από τις φρικτές εικόνες στους τηλεοπτικούς δέκτες και τις περιγραφές.

Όταν επέστρεψε από την Κένυα, οι βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας τον επισκέπτονταν συχνά-πυκνά ρωτώντας τον εάν γνωρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία είχαν σχέση με τον χώρο του ισλαμικού εξτρεμισμού. 
Τον ρώτησαν μάλιστα εάν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί τους, σε μια προφανή κίνηση στρατολόγησής του ως πληροφοριοδότη. 
Ο Αντεμπολάχο αρνήθηκε κατηγορηματικά, ενώ ήθελε να φύγει από τη Βρετανία και να ζήσει σε «ισλαμικά εδάφη»…
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: