Σάββατο 11 Μαΐου 2013

18 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ... ΕΙΧΑΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ...BINTEO

Τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις εκρήξεις στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, κοντά στα σύνορα με την Συρία, ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.
Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο δημαρχείο της πόλης αυτής της επαρχίας Χατάι. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε πως οι εκρήξεις ήταν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί.
Πανικός έχει προκληθεί στην Τουρκία από την έκρηξη δυο παγιδευμένων αυτοκινήτων στην περιοχή Ρεϊχάνλι στα σύνορα με τη Συρία. Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 20. 
H εικόνα της καταστροφής τεράστια. 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανέφερε πως «φοβόμαστε για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων και ήδη στέλνουμε ενισχύσεις με αστυνομικούς στην περιοχή». 
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μπροστά στο ταχυδρομείο της περιοχής. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει της επίθεσης. 
Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι εκρήξεις είναι έργο του καθεστώτος Άσαντ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονταν στη Συρία από τους αντάρτες.  
Στην πόλη του Γκαζίαντεπ Τούρκοι επιτέθηκαν σε πρόσφυγες από τη Συρία καθώς τους θεωρούν υπεύθυνους για την ενταση στην περιοχή. 
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέρ Νταβούτοτγλου οπονόησε πως πίσως απο την επίθεση κρύβεται τη Συρία και δήλωσε πως " όποιοσ προσπαθεί να μεταφέρει στην Τουρκία το δικό του χάος θα πάρει την κατάλληλη απάντηση, κανείς μην προσπαθήσει να ελέγξει την δύναμη της Τουρκίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: