Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Από βομβιστική επίθεση που είχε στόχο τη δολοφονία του επέζησε ο πρωθυπουργός της Συρίας, Ουαέλ αλ-Χάλκι. Αρχικά, υπήρξε πληροφορία πως η απόπειρα δολοφονίας έγινε κατά του Σύριου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ. Αυτή η βομβιστική επίθεση αποτελεί απόδειξη "της χρεοκοπίας και της απογοήτευσης των τρομοκρατών", δήλωσε ο αλ Χάλκι.

Η επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Δαμασκού, κατά της αυτοκινητοπομπής του Σύρου πρωθυπουργού, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας και το δίκτυο al-Manar της Χεζμπολάχ. 
Ένας από τους σωματοφύλακές του, σκοτώθηκε, ενώ νεκροί είναι και πέντε άμαχοι. 
"Η τρομοκρατική έκρηξη στη συνοικία Μαζέ ήταν μια απόπειρα εναντίον της αυτοκινητοπομπής του πρωθυπουργού. Ο Δρ. Ουαέλ αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν έπαθε τίποτε", ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση.
Η κρατική τηλεόραση επισήμανε πως η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε δημόσιο κήπο και σε σχολείο στη συνοικία Μαζέ, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, αφού σε αυτήν βρίσκονται πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια, η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών και οι κατοικίες αρκετών πολιτικών αξιωματούχων.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως ένας από τους σωματοφύλακες του πρωθυπουργού σκοτώθηκε. "Ακόμα ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. "Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό", πρόσθεσε.
Αυτή η βομβιστική επίθεση αποτελεί απόδειξη "της χρεοκοπίας και της απογοήτευσης των τρομοκρατών", δήλωσε ο αλ Χάλκι.
"Τέτοιες εκρήξεις δείχνουν πόσο χρεοκοπημένοι και απογοητευμένοι είναι οι τρομοκράτες και οι χώρες που τους υποστηρίζουν εξαιτίας των επιτυχιών του συριακού στρατού στη ματαίωση των συνωμοσιών τους", δήλωσε ο αλ-Χάλκι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

"Αυτές οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις θα μας κάνουν απλώς πιο αποφασισμένους ... να εργαστούμε περισσότερο προς την κατεύθυνση ... της αποκατάστασης της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα", δήλωσε ο Σύρος πρωθυπουργός σε συνεδρίαση της κυβερνητικής οικονομικής επιτροπής λίγο μετά την έκρηξη.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια: