Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ: Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ στο YouTube δεν υπάρχει καμία αναφορά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (!)

Η ΕΛ.ΑΣ, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική προσπάθεια εκσυχρονισμού, κυρίως αναφορικά με το προφίλ της τόσο στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και με την οργανωμένη & εκτεταμένη χρήση κοινωνικών μέσων δικτύωσης (Twitter, Youtube κλπ).
Τα δελτία τύπου συνοδευόμενα με οπτικοακουστικό υλικό πολλές φορές αφού αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ αναμεταδίδονται στην συνέχεια από το Twitter ή το YouTube κανάλι τους.
Σύμφωνα με αναγνώστη του SecNews, που απέστειλε <…>
ηλεκτρονικό μήνυμα, εντύπωση (αλλά και ερωτηματικά) προκαλεί το γεγονός ότι στο επίσημο κανάλι της Ελληνικής Αστυνομίας [εδώ], στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το κανάλι λειτουργεί ήδη από τον Μάρτιο του 2010. Στο εναρκτήριο video της ιστοσελίδας υπάρχει αναλυτική παρουσίαση ασκήσεων ετοιμότητας, της ομάδας ΔΙΑΣ, της άμεσης δράσης, της ομάδας ΔΕΛΤΑ,της Ομάδας Πρόληψης καταστολής, των εγκληματολογικών εργαστηρίων Δ.Ε.Ε, του Police On Line (!) αλλά ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η παράλειψη έγινε για τυχαίο λόγο και όχι επειδή κάποιοι δεν επιθυμούν να αναδειχτούν οι καίριες επιτυχίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είναι ουσιαστικότατη παράλειψη η πλέον εξειδικευμένη και τεχνολογικά καταρτισμένη δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα να μην έχει σημείο αναφοράς στο κανάλι της ΕΛ.ΑΣ στο YouTube. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διατηρεί το δικό της προφίλ στο Youtube [εδώ], όπως φυσικά θα ήτα αναμενόμενο για μια υπηρεσία που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας. Οι διαχειριστές όμως της κεντρικής ιστοσελίδας της ΕΛ.ΑΣ δεν θεώρησαν απαραίτητο να αναφέρουν το Ελληνικό Computer Crime Unit, ούτε καν ως ενεργό σύνδεσμο.
Αποτέλεσμα: Θύματα απάτης ή επισκέπτες της γνωστής ιστοσελίδας YouTube να μην μπορούν να εντοπίσουν με ευκολία την ιστοσελίδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο YouTube ώστε να πραγματοποιήσουν πιθανόν καταγγελίες ή να ενημερωθούν για την δράση της επίλεκτης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει καταξιωθεί στην άποψη της κοινής γνώμης ως η πλέον αξιόλογη και αποτελεσματική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με 80 επίλεκτους αστυνομικούς – επιστήμονες υπό την καθοδήγηση και οργάνωση του “πολύ”  Μανώλη Σφακιανάκη.
Οι εκατοντάδες επιτυχίες εξιχνιάσεων περιπτώσεων παιδικής πορνογραφίας και εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, η εξάρθρωση κυκλωμάτων ηλεκτρονικής απάτης και η αποτροπή αυτοκτονιών αποτελούν αυταπόδεικτα γεγονότα που θα έπρεπε να αναφερθούν και να τονιστούν ιδιαίτερα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. 
Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να καταλάβουν (έστω και αργά) την παράλειψή τους και να προβούν σε άμεση προσθήκη-επιδιόρθωση.
Συντάκτης: Άρθρο με στοιχεία που παρέθεσε Ανώνυμος Αναγνώστης
http://www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: