Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πυροβολισμοί και συνθήματα στην κηδεία του Ντερτιλή [βίντεο] ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ.

Με συνθήματα και πυροβολισμούς αποχαιρέτησαν τον Νικόλαο Ντερτιλή στην κηδεία του στο Α' Νεκροταφείο. Λίγο πριν πουν το τελευταίο αντίο οι παρευρισκόμενοι ...φώναξαν τα συνθήματα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», «Αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί» και «Ζήτω ο Ντερτιλής», ενώ κάποιοι άλλοι έβγαλαν όπλα και πυροβόλησαν 10 – 12 φορές τον αέρα.
Στην κηδεία του έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου, και ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.
Στεφάνια απέστειλαν οι Στυλιανός Παττακός και Δέσποινα Παπαδοπούλου.
Τη νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος αποκάλεσε τον Ντερτιλή ήρωα, τον παρομοίωσε με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τα όσα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στην κηδεία του Νικόλαου Ντερτιλή, Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για χουντικά κατάλοιπα και...κήρυκα του μίσους, αναφερόμενη στα μέλη της Χρυσής Αυγής που παραβρεθήκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, αλλά και στον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος τέλεσε τη νεκρώσιμη ακολουθία.
«Η Χρυσή Αυγή συνεπικουρούμενη από ένα Μητροπολίτη, μετέτρεψαν την κηδεία Ντερτιλή σε εκδήλωση κατά της δημοκρατίας και σε σύναξη από χουντικά κατάλοιπα» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: