Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πάπας Βενέδικτος XVI καλεί για μια παγκόσμια κυβέρνηση!

ΒΑΤΙΚΑΝΟ - Ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας, ο Πάπας Βενέδικτος XVI κάλεσε για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης
Σε ομιλία του στο Συμβουλίο με τους Ποντίφικες για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου του 2012, ο Πάπας ζήτησε "την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας, με αντίστοιχη αρχή," ώστε να εξυπηρετούν το κοινό καλό της ανθρωπότητας.
Ως μέσο για την υπεράσπιση της παγκόσμιας ειρήνης και της δικαιοσύνης, το όραμα του Πάπα για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης δεν αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα υπερδύναμη, αλλά ένα νέο κυβερνητικό σώμα που προσφέρει στους ανθρώπους (πολιτικούς) που είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων των κριτηρίων κρίσης και των κατευθυντήριων γραμμών.
Το προτεινόμενο σώμα (παγκόσμια κυβέρνηση) δεν θα είναι μια υπερδύναμη, που συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων, και κυριαρχεί σε όλους τους λαούς, εκμεταλλευόμενους τους αδύναμους, αλλά μια «ηθική δύναμη» ή μια ηθική αρχή, με τη "δύναμη της επιρροής, σύμφωνα με τη λογική, δηλαδή, συμμετοχική αρχή, και να περιορίζεται από το νόμο που υπάγεται στη δικαιοδοσία της".
Αυτές οι παρατηρήσεις που έγιναν από τον Πάπα και την Καθολική Εκκλησία δεν είναι έκπληξη αν σκεφτεί κανείς ότι το 2010 η Καθολική Εκκλησία έχει ζητήσει τη δημιουργία μιας νέας Παγκόσμιας Κεντρικής Τράπεζας για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Το Βατικανό ζήτησε "μια υπερεθνική αρχή" που θα επηρεάσει όλο τον κόσμο με «οικουμενική δικαιοδοσία» για να καθοδηγεί και να ελέγχει τις αποφάσεις της παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής.
Θέλει να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με την Κίνα και τη Ρωσία, και μία αυξανόμενη διείσδυση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον έλεγχο του Διαδίκτυου, ήταν οι τελευταίες παρατηρήσεις από την Καθολική Εκκλησία που είναι υπέρ μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα οριστεί σε μια διαδικασία που ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: