Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

To Ισραήλ σκότωσε τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς και πόσταρε το βίντεο στο YouTube! (Δείτε το εδώ)

Κορυφώνοντας την άνευ προηγουμένου επίθεσή του στη Λωρίδα της Γάζας με πάνω από 20 στοχευμένους βομβαρδισμούς μέσα σε τρεις ημέρες, το Ισραήλ βομβάρδισε την Τετάρτη το απόγευμα το αυτοκίνητο του Αχμέντ αλ-Τζαμπάρι, αρχηγού των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς), το οποίο κινούνταν στους δρόμους της Γάζας. 
Εκτός από τον στρατιωτικό ηγέτη της Χαμάς, στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, επέβαινε ένα ακόμη άτομο.
Λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία του αλ-Τζαμπάρι, το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube σχετικό βίντεο 10 δευτερολέπτων, στο οποίο βλέπουμε το αυτοκίνητο να μετατρέπεται σε μια σιδερένια μπάλα φωτιάς! 
Ταυτόχρονα, στον λογαριασμό του στο Twitter, το ισραηλινό υπουργείο συμβούλεψε/απείλησε με μήνυμά του τα μέλη της Χαμάς να μη βγουν από τα υπόγεια καταφύγιά τους τις προσεχείς ημέρες -υπονοώντας ότι γνωρίζει τα πάντα γι΄αυτούς και μπορεί να τους "καθαρίσει" ανά πάσα στιγμή από αέρος.  
Σχεδόν άμεσα ήρθε η απάντηση από τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ στο Twitter, η οποία αναφέρει ότι το Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κόλασης.




Είναι η πρώτη φορά που μια πολεμική επιχείρηση μεταφέρεται ακαριαία στα social media, γεγονός που, αν μη τι άλλο, σοκάρει όσους χρησιμοποιούν το Twitter και το YοuTube για ψυχαγωγία και ενημέρωση και όχι για να διαβάζουν φονικές απειλές ή για να βλέπουν δολοφονίες! Αυτή τη στιγμή, μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αμερικής αναλαμβάνουν δράση ώστε να προστατεύσουν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από προπαγανδιστικά και αποτρόπαια posts.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, το υπουργείο άμυνας του Ισραήλ επέλεξε να διαφημίσει το "κατόρθωμά" του με τόση αμεσότητα στα social media για τον εξής λόγο: Για να τονώσει το ηθικό των πολιτών της χώρας του, οι οποίοι νιώθουν αδύναμοι μετά την εκλογή Ομπάμα. Εξάλλου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, υποστήριξε θερμά και απροκάλυπτα τον Μιτ Ρόμνεϊ στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.


http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: