Ο Rowan Williams, ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, δήλωσε ότι ο Σταυρός έχει γίνει κάτι λίγο παραπάνω από κόσμημα για τους χριστιανούς προσφέροντας τροφή στην Βρετανική Κυβέρνηση.
Η Βρεττανική κυβέρνηση πρόκειται να αιτιολογήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ότι οι Χριστιανοί δεν έχουν το δικαίωμα να φορούν Σταυρούς εμφανώς στους χώρους εργασίας τους.
Οι κριτικοί αποκαλούν αυτή την κίνηση ένα χτύπημα στην Χριστιανική Πίστη, λέγοντας ότι η εμφάνιση των συμβόλων της απαγορεύονται ενόσω τα σύμβολα της πίστης άλλων θρησκειών όπως το τουρμπάνι των Σιχ και το μουσουλμανικό Hijab επιδέχονται ειδικό καθεστώς.
Το London Telegraph φανέρωσε ότι η Βρετανική κυβέρνηση θα αιτιολογήθει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να απαγορεύσουν του να φέρουν σταυρό οι εργαζόμενοι και να απολύουν όσους επιμένουν να το κάνουν λόγω του ότι το να φοράς σταυρό δεν είναι “απαίτηση” της Χριστιανικής Πίστης.
Δικαστές στο Στρασβούργο θα ακούσουν την υπόθεση περί θρησκευτικών ελευθεριών στην Βρετανία κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Θα αναφερθούν τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις, μαζί με αυτή της Nadia Eweida, η οποία εργάζεται για την British Airways. Η υπόθεση της ξεκινά από το 2006 όπου η εργασία της τέθηκε σε αναβολή λόγω της άρνησης της να βγάλει τον σταυρό της για τον οποίο οι εργοδότες της ισχυρίζονταν ότι παραβίαζε τον κώδικα ενδυμασίας της εταιρείας.
Αν και η αεροπορική εταιρεία μετέπειτα άλλαξε την πολιτική της, η εφημερίδα Telegraph αναφέρει ότι η Eweida πολέμησε την υπόθεση διαμέσου του δικαστικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου τελικά έχασε την αίτηση να εισακουστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Mην ξεχνάμε και
την χώρα μας όπου υπάρχει εντολή για να λένε «χρόνια πολλά» και όχι
«Χριστός Ανέστη» που έδωσε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, στους
δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», ώστε να μην
ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι ακροατές.
Αυτή και διάφοροι άλλοι εναγόμενοι σε ξεχωριστές υποθέσεις ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει το ανθρώπινο δικαίωμά τους του να εκφράζουν την πίστη τους, το οποίο προστατεύεται κάτω από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει παραβιαστεί.
Αλλά η αντίδραση της κυβέρνησης, όπως αναφέρθηκε απ’την εφημερίδα Telegraph, αναφέρει ότι η περιβολή του Σταυρού δεν είναι «απαίτηση της πίστης» οπότε δεν υπόκειται στην αναφορά του Άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η θέση της κυβέρνησης για το δικαίωμα των Χριστιανών να φορούν το Σταυρό στους χώρους εργασίας τους ανεφάνει μετά τα σχέδιά της να νομιμοποιήσει τους γάμους του ιδίου φύλου ο οποίος εξαγρίωσε τους ηγέτες της Βρετανικής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο Rowan Williams, ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, εμφανίστηκε να υποβιβάζει την υπόθεση της περιβολής του Σταυρού όταν είπε ότι για πολλούς Χριστιανούς, έχει γίνει κάτι λίγο παραπάνω από κόσμημα, «το οποίο οι θρησκευόμενοι ανθρώποι κάνουν και κρατιούνται σε αυτό» σαν υποκατάστατο της αληθινής πίστης.
Ο Williams, μιλώντας σε μια λειτουργία σε εκκλησία της Ρώμης όπου συνάντησε τον Πάπα το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι ο Σταυρός έχει απογυμνωθεί από το νόημά του ως μέρος μιας τάσης του να κατασκευάζεται η θρησκεία.
«Και ο Σταυρός ο ίδιος έγινε μια θρησκευτική διακόσμηση,» είπε.
Οι Πρόσκοποι της Μικράς Ασίας και ένα πρωτότυπο έγγραφο για τη συμβολή τους
στη διάσωση του Ελληνισμού
-
Ανάμεσα στους δύο χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που δολοφονήθηκαν τον
Ιούνιο του 1919 στο Αιδίνιο, δολοφονήθηκαν και οι Πρόσκοποι που είχαν
δημιουργήσει ...
Πριν από 4 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου