Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σοβαρή καταγγελία Βολιώτη γιατρού.

Σοβαρή καταγγελία Βολιώτη γιατρούΧθες λάβαμε ένα γράμμα από έναν σοβαρό Βολιώτη επιστήμονα –γιατρό και το παραθέτουμε αυτούσιο για να βγάλετε ορισμένα συμπεράσματα. Γράφει λοιπόν ο γνωστός γιατρός:
«Οπως γνωρίζετε, έχει δημιουργηθεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Μερικές ειδικότητες, (καρδιολόγοι, νευρολόγοι, Ω.Ρ.Λ., πνευμονόλογοι, οφθαλμίατροι και άλλοι), μπορούν να "διατάζουν" τον εαυτό τους, να εκτελεί ορισμένες παρακλινικές εξετάσεις,"αυτοκερνουμενοι" από τους φόρους των Ελλήνων, τεράστια ποσά από κάθε επίσκεψη ασφαλισμένου του Ε.ΟΠ.Υ.Υ.
Για αυτά δεν γίνεται κανένας έλεγχος. Πρακτικά είναι αδύνατο να ελεγχθεί ένας γιατρός, πάρα μονό από γιατρό της ίδιας ειδικότητας, εφ’όσον εξετάσει τον ίδιο ασθενή.
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε, το όργιο σπάταλης που συμβαίνει. Μια επίσκεψη ασφαλισμένο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., μπορεί να φτάσει τα 150 με 350 ευρώ, μονό η ιατρική αμοιβή του εξετάσαντος γιατρού (οι εξετάσεις που αναγράφονται από το γιατρό, μπορεί να γίνουν χωρίς να χρειάζονται, μπορεί και να μην γίνουν καθόλου). Έτσι ο αυτοκερνούμενος γιατρός, ανεβάζοντας το ποσό της κάθε επίσκεψης σε τόσο υψηλά επίπεδα, μπορεί να εισπράττει άμεσα από τον ίδιο τον ασφαλισμένο ένα σεβαστό ποσό για τη συμμέτοχη του που είναι 15% και το υπόλοιπο 85% θα το εισπράξει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δηλαδή από τη φορολογία των Ελλήνων.
Δεν μπορώ να πληρώνω φόρους (για το 2011 θα πληρώσω περισσότερο από 30.000 ευρώ), για να εξανεμίζονται από τους "έξυπνους" της Ελλάδος είτε γιατρούς, είτε αγρότες, είτε οτιδήποτε άλλο.
Σας παρακαλώ μην δημοσιοποιήσετε το όνομα μου, διασταυρώστε όμως τις πληροφορίες, αν θέλετε.
Πιστεύω ότι και οι φορολογούμενοι πρέπει να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα τους και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει το όργιο σπάταλης».
Αυτά γράφει ο Βολιώτης γιατρός. Δηλαδή γιατρός κερνάει, γιατρός πίνει που θα λέγαμε. Επειδή πρόκειται για αδιαμφισβήτητης σοβαρότητας γιατρό και άνθρωπο ελπίζω ο Ιατρικός Σύλλογος να ασχοληθεί με το θέμα και όχι με συντεχνιακό πνεύμα. Ελπίζω βέβαια να ασχοληθούν κι’ άλλοι με το ζήτημα. Ευαίσθητους εισαγγελείς διαθέτουμε απ’ ότι γνωρίζουμε.
Χ.Μ.Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: