Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

"Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο"

«Καρφί» από την υφυπουργό Υγείας για την καθυστέρηση στην κατανομή αρμοδιοτήτων στη νέα ηγεσία του υπουργείου ή μια αφοπλιστική κι αυθόρμητη δήλωση, όπως αυτές που την χαρακτηρίζουν στις προσωπικές της συνδιαλέξεις, από την καθηγήτρια....Παθολογίας – Ανοσολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου; 
Oπως κι αν το δει κανείς, η ατάκα «'Ήρθα στην εκπομπή σας, γιατί δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο. Δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες» που είπε η κυρία Φωτεινή Σκοπούλη στη διάρκεια της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ, άμα τη εμφάνισή της και μετά το καλημέρισμα των τηλεθεατών, είναι πάντως αρκούντως κατατοπιστική.
Πράγματι, το θέμα των αρμοδιοτήτων προκαλεί εμπλοκές στο υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα τα ζητήματα ουσιαστικά να τα χειρίζονται οι γενικοί γραμματείς. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και σε άλλα κρίσιμα για την τρόικα υπουργεία, καθώς η τελική απόφαση θα προέρχεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Αναμένεται όμως να διευθετηθεί τις επόμενες ημέρες.
Η κυρία Σκοπούλη φέρεται να έχει εκφράσει έντονα την επιθυμία της να ασχοληθεί με τον τομέα του φαρμάκου, λόγω και της εμπειρίας που έχει από την άσκηση της ιατρικής αλλά και της έρευνας. Ωστόσο, αυτό το πεδίο το διεκδικεί σθεναρά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επίσης «ομόλογος» της στο πανεπιστημιακό έργο, καθηγητής Ιατρικής, κ. Μάριος Σαλμάς.

http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: