Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Nα τα, να τα! Κινέζικα τα "φασόλια Πρεσπών" που μοίραζε δήμος της Θεσσαλονίκης!

Ελληνοποίηση προϊόντων στο πλαίσιο του κινήματος της διάθεσης φθηνών αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο Πελεκάνος», Νικόλαος Στεργίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Στεργίου καταγγέλλει ότι τα φασόλια ..Πρεσπών που διέθεσε δήμος της Θεσσαλονίκης σε καταναλωτές ήταν στην πραγματικότητα... κινέζικα.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Πελεκάνου ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά για εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού και δυσφήμιση των φασολιών των Πρεσπών. Όπως αναφέρει ο κ. Στεργίου, ο συγκεκριμένος δήμος είχε έρθει σε επαφή με τον Συνεταιρισμό για τη διάθεση του προϊόντος σε χαμηλή τιμή. «Η πρότασή μας ήταν να διαθέσουμε φασόλια Πρεσπών προς 3,70 ευρώ/κιλό, όσο πουλάμε και στον έμπορο δηλαδή συμπεριλαμβανομένων του ΦΠΑ και των μεταφορικών. Ωστόσο, η τιμή τους φάνηκε ακριβή. 
Επιπλέον, δεν είχαμε διασφάλιση για το τι θα γίνει με τυχόν αδιάθετες ποσότητες διότι εμείς θα είχαμε κόψει τις αποδείξεις λιανικής πώλησης και δεν θα μπορούσαμε να δεχθούμε επιστροφές. Έτσι, τελικά δεν προχωρήσαμε», εξηγεί ο κ. Στεργίου. 
«Από την ανάλυση που κάναμε σε εργαστήριο της Γερμανίας σε δείγμα, που μας έστειλε καταναλωτής προέκυψε ότι το «DNA» του φασολιού ήταν κινέζικο», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πελεκάνου. Σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνοποιούνται φασόλια από τρίτες χώρες. «Η κατανάλωση φασολιών στη χώρα μας υπολογίζεται σε 33.000 τόνους.  
Η Ελλάδα παράγει περίπου 5.000 τόνους. Όλα τα υπόλοιπα εισάγονται, αλλά αν ψάξετε να βρείτε για εισαγωγείς φασολιών δεν θα βρείτε ούτε έναν. Όλα τα φασόλια πωλούνται ως ελληνικά», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: