Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Στρατιωτικό όχημα-μαγειρείο για άπορους.

Ένα στρατιωτικό ρυμουλκούμενο μαγειρείο συνοδευόμενο από ένα φορτηγό REO και δύο στρατιωτικά τζιπ αυτοκίνητα θα στηθεί τη Κυριακή 18 Μαρτίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσφέρει φαγητό στους άπορους πολίτες. 
Το ξεχωριστό αυτό, ρυμουλκούμενο μαγειρείο θα στηθεί από μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ) και θα περιλαμβάνει.... όλο τον εξοπλισμό εστίασης, ένα αντίσκηνο και φυσικά τραπέζια. Τα μέλη του ΣΙΣΟ έχουν ήδη λάβει από την εκκλησία τον κατάλογο με τα ονόματα των απόρων, που ανέρχονται στα 150 - 160 άτομα. 
Από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν την προετοιμασία του φαγητού και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν από ένα πιάτο φασολάδα, δύο φέτες ψωμί, τουρσί και ελιές σε κεσεδάκια. Είναι το πρώτο συσσίτιο που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του ΣΙΣΟ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του συλλόγου.  
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα πραγματοποιούν ένα συσσίτιο το μήνα, με δικά τους έξοδα, ενώ εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και βρεθούν χορηγοί, θα γίνεται κάθε Κυριακή. Τα μέλη του ΣΙΣΟ είναι ιδιώτες, λάτρεις των αυτοκινήτων -και συγκεκριμένα των στρατιωτικών οχημάτων- που κατάφεραν με δικά τους έξοδα, να τα αγοράσουν, να τα ανακατασκευάσουν και να τα διατηρήσουν. Ο σύλλογος, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αριθμεί περίπου 100 μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: