Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ξένος τύπος.Για την Ελλάδα ένα δάκρυ, για τις Βρυξέλλες ένα ρουζ.Άθρο της telegraph...

Κάποιοι από εσάς θα έχουν δει ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα από τον ΦΠΑ  οτι κατέρρευσαν τον Ιανουάριο  από τα έσοδα του  προηγούμενου έτους.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει σοβαρά την φοροδιαφυγή γι 'αυτό. Συνέβη επειδή 60.000 μικρές επιχειρήσεις και οικογενειακές επιχειρήσεις κήρυξαν πτώχευση από το καλοκαίρι.
Ο συντελεστής ΦΠΑ για τα τρόφιμα και τα ποτά αυξήθηκε από 13% στα 23% το Σεπτέμβριο για να συμμορφωθούν με της  απαιτήσεις της ΕΕ-ΔΝΤ και της τρόικας. Η επίδραση των εσόδων έχει καταβληθεί από την συρρίκνωση της οικονομίας.
Τα συνολικά φορολογικά έσοδα μειώθηκαν 7% από έτος σε έτος.
Αυτό είναι ένα δριμύ κατηγορητήριο της ΕΕ που επέβαλε τέτοια στρατηγική. Η Ελλάδα κυνηγάει την ουρά της. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει κολλήσει κοντά στο 8% με 9% του ΑΕΠ, διότι η οικονομική βάση συρρικνώνεται πολύ γρήγορα.
Επιτρέψτε μου απλά να προσθέσω ότι μικρή σημασία έχει αν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος εξασφαλίσει την τριμερή σημερινή συμφωνία - ή πιο μετέπειτα  για την καταβολή του δανείου από την Τρόικα..

Το ελληνικό κοινοβούλιο δεν έχει ακόμα ψηφίσει και υπάρχει διάθεση ''Sauve qui peut'' μεταξύ των βουλευτών οι οποίοι δεν θέλουν να λιθοβοληθουν μέχρι θανάτου (μεταφορικά).
Ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης μου είπε σήμερα το πρωί ότι το ΠΑΣΟΚ  έχει πέσει στο 8% στις δημοσκοπήσεις από 47%,που ήταν  όταν εξελέγη. Η Νέα Δημοκρατία είναι κάτω απο18%.
Οι ψηφοφόροι που πηγαίνουν; Σε μέρη που δεν είναι πολύ φιλικά προς  την Άνγκελα Μέρκελ. Η   Αριστερά  σε διάφορες σκληρές  μορφές της τρέχει γύρω στο  35%.
Έτσι τι θα συμβεί στις εκλογές του Απριλίου; 
Πιστεύει κανείς ότι η νέα κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με το τελεσίγραφο της  Μέρκελ και  της τρόικας, και Θα συνεχίσει την συμμόρφωση αυτή μέχρι το 2020, όταν η χώρα θα εξακολουθεί να είναι κατάκοιτη με ένα δημόσιο χρέος, της ταξεως του 120% του ΑΕΠ της- αν όλα πάνε τέλεια;
Ο Απρίλης είναι το σημείο καμπής.
http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100014697/for-greece-a-tear-for-brussels-a-blush/

Δεν υπάρχουν σχόλια: