Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ξεσηκώνεται ο Οικουμενικός Ελληνισμός...

Δεκάδες χιλιάδες εξέφρασαν στη Μελβούρνη την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.
Τη μορφή εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό πήρε το διήμερο «Γλέντι» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ «Αντίποδες» με το τεράστιο σύνθημα στην κεντρική σκηνή «We support Greece» (Στηρίζουμε την Ελλάδα).
Δεκάδες χιλιάδες ο κόσμος στην εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ΔΕΝ ήταν Έλληνες.
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στα αδέλφια μας στην Ελλάδα ότι είμαστε εδώ τους νοιαζόμαστε, πονάμε μαζί τους, τους στηρίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους συμπαρασταθούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Όλοι, από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Τόνι ‘Αμποτ, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς την Ελλάδα αλλά και την πίστη τους πως πιστεύουν πως ο ελληνικός λαός θα βρει και τους τρόπους και την δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας “πέταξε” από τη χαρά του όταν άκουσε την εξαγγελία της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, που την υιοθέτησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιδοτήσει με δύο εκατομμύρια δολάρια την ανέγερση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο κέντρο της Μελβούρνης.
Όπως είπε η κα Γκίλαρντ τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ανέγερση ενός ελληνικού «πύργου» 13 ορόφων, στο κέντρο της Μελβούρνης, που θα είναι πραγματικό κομψοτέχνημα και θα στεγάζει και Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού.
Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προσφορά της παροικίας στην ανάπτυξη της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη αλλά και η προσφορά της Ελλάδας στον δυτικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: