Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Είναι μια εικόνα που είναι βέβαιο ότι θα σοκάρει πολλούς ανθρώπους.Μια ενήλικος πολική αρκούδα σέρνει το σώμα μιας νεαρής αρκούδας που μολις εχει σκοτώσει στην περιοχη της Αρκτικής.

Ο κανιβαλισμός μεταξύ τους αυξάνεται..
Είναι μια εικόνα που είναι βέβαιο ότι θα σοκάρει πολλούς ανθρώπους.Μια ενήλικος πολική αρκούδα σέρνει το σώμα μιας νεαρής αρκούδας που μόλις έχει σκοτώσει στην περιοχή της Αρκτικής.
Οι πολικές αρκούδες κανονικά κυνηγούν φώκιες, αλλά αν αυτο δεν είναι διαθέσιμο, τα μεγάλα αρπακτικά ζώα, θα αναζητήσουν άλλες πηγές τροφίμων - ακόμη και το είδος τους.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ Jenny Ross στο Olgastretet,στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. 
"Αυτό το είδος της θήρευσης ενδοοικογενειακής πάντα συνέβαιναν σε κάποιο βαθμό», είπε. "Ωστόσο, υπάρχουν ολοένα και πιο αυξητικές τάσεις του αυτού γεγονότος, ιδιαίτερα στις εκτάσεις στις οποίες οι πολικές αρκούδες είναι παγιδευμένες στην ξηρά,και στερούνται εντελώς τροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της απώλειας του πάγου της θάλασσας, ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής."
Ο Ross είχε πλησιάσει τον ενήλικα με μια βάρκα.Μπορούσε να δει μέσα από τον τηλεφακό του ότι το ζώο είχε ένα γεύμα, αλλά μόνο όταν πήγε από κοντά κατάλαβε ότι το γεύμα ήταν μια νεαρή αρκούδα. Η μέθοδος που χρησιμοποιείτο από τις αρκούδες για να σκοτώσουν είναι ακριβώς ο ίδιος με τον τρόπο που χρησιμοποιούν για τις φώκιες - αιχμηρά δαγκώματα στο κεφάλι.
"Από τη στιγμή που το ενήλικο αρσενικό αντιλήφθηκε ότι ένα σκάφος τον πλησιάζει, στάθηκε προσοχή  και άρπαξε το σώμα της νεαρής αρκούδας, σαν να μας λέει ότι αυτό είναι δικό μου φαγητό αναφέρει ο δημοσιογράφος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: