Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Φύλακες ρομπότ πρόκειται να ενταχθούν στις τάξεις των υπηρεσιών των φυλακών της Νότιας Κορέας.

Ρομποτ Δεσμοφυλακες θα περιπολούν τις φυλακές της Νότιας Κορέας.
Μια φυλακή στην ανατολική πόλη του Ποχάνγκ σχεδιάζει να τρέξει ένα πρόγραμμα για έναν μήνα με αυτούς τους αυτοματισμούς, τον Μάρτιο. Οι μηχανές θα παρακολουθούν τους κρατούμενους για μη φυσιολογική συμπεριφορά. Οι ερευνητές λένε ότι θα βοηθήσει στη μείωση του φόρτου εργασίας για άλλους φρουρούς.
Η Νότια Κορέα έχει στόχο να είναι οι ηγέτες του κόσμου στη ρομποτική. Ιθύνοντες των επιχειρήσεων πιστεύουν ότι αυτο πεδίο έχει τη δυνατότητα να πιάσει  ένα σημαντικό κλάδο των εξαγωγών. Τα τρεια 5ft-ψηλα (1,5 μέτρο.),ρομπότ που θα συμμετέχουν στη φυλακή έχουν αναπτυχθεί από την ασιατική, της Νότιας Κορέας ομάδα ερευνητών που ειδικεύονται στην εγκληματικότητα και τις πολιτικες φυλακες.
Ανέφεραν ότι τα ρομπότ κινούνται πάνω σε τέσσερις τροχούς και είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλους αισθητήρες που τους επιτρέπουν να εντοπίζουν επικίνδυνη συμπεριφορά όπως η βία και η αυτοκτονία.
Ο καθηγητής Λι Baik-Chu, Kyonggi του Πανεπιστημίου, ο οποίος ηγήθηκε της διαδικασίας σχεδιασμού, είπε ότι το ρομπότ θα εφιστούν την προσοχή του ανθρώπου φρουρού αν ανακαλύψουν ένα πρόβλημα. «Καθώς είμαστε σχεδόν έτοιμοι με την δημιουργία κλειδί του λειτουργικού του συστήματος, ασχολιομαστε τώρα με τις λεπτομέρειες στο πρόσωπο ώστε να κάνει το βλέμμα πιο φιλικό προς τους τροφίμους»,

Η μηνιαία μελέτη  κοστίζει 1 δισ. δολάρια και αυτό χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Είναι η τελευταία σε μια σειρά από επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν από το κράτος για την ανάπτυξη της ρομποτικής βιομηχανίας της. Ανέφερε ότι ο στόχος ήταν να ανταγωνιστεί άλλες χώρες, όπως την Ιαπωνία, οι οποίες εξετάζουν επίσης τις δυνατότητες της ρομποτικης βιομηχανίας.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία άμυνας DoDAAM αναπτύσσει επίσης ρομποτικους πυργίσκους με διάφορους τύπους όπλων τα οποία μπορεί να προγραμματιστούν να ανοίγουν πυρ αυτόματα.
Στο εσωτερικό της χώρα αγγλόφωνα ρομπότ βοηθοί διδασκαλίας ήδη έχουν εγκατασταθεί σε κάποια σχολεία για να βοηθήσουν τα παιδιά να ασκούν την προφορά τους.
Η JoongAng Καθημερινή εφημερίδα ανέφερε τον Αύγουστο ότι μια εταιρεία που ονομάζεται Showbo εχει αρχίσει τη μαζική παραγωγή ενός ρομπότ που υποκλίνετε στους πελατες του μαγαζίου και τους ενημερώνει για διάφορα που προσφέρονται. Άλλες εταιρείες λένε ότι ελπίζουν να αρχίσουν να πωλούν τα ρομπότ τους για να βοηθήσουν στην φροντίδα των ηλικιωμένων πριν από το τέλος της δεκαετίας.
Η κυβέρνηση είπε επίσης οτι ένα πάρκο με θέμα την ρομποτικη τεχνολογία και τα ρομποτ θα φτιαχτεί στα βόρειο-δυτικά της πόλης του Incheon για να βοηθήσει την επιτυχία της χώρας.
Σχεδιαστές λένε ότι ελπίζουν 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι θα το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: