Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ότι γλίτωσε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, θα καεί από τις σόμπες του χειμώνα

Πόσο μυαλό πρέπει να έχει κάποιος, για να καταλάβει ότι η τεράστια αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τους ατελείωτους... φόρους, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας έχει φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για εναλλακτικές μορφές θέρμανσης; 
Οι "φωστήρες" του υπουργείου οικονομικών πιστεύουν πως αν αυξήσουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, θα καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και έτσι θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους με φρέσκο χρήμα. Πλανώνται οικτρά!
Οι Τροϊκανοί πιέζουν και κάνουν τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από το να μας καταστρέψουν. Οι δικοί μας, πώς ψήφισαν ένα τέτοιο απάνθρωπο μέτρο κατ΄ εντολή της Τρόικας; Μπορεί τη δεδομένη στιγμή ο Έλληνας να πληρώσει το πετρέλαιο θέρμανσης με 1,40 ευρώ;
Ήδη πολύς κόσμος έχει αντικαταστήσει το πετρέλαιο με τζάκια, ξυλόσομπες και σόμπες πέλετ. Καθημερινό θέμα συζήτησης παντού, είναι πώς θα μπορέσουμε να απεμπλακούμε από το πετρέλαιο. Μπορεί ο φετινός χειμώνας να είναι ακόμα ήπιος, αλλά εδώ στη Βόρειο Ελλάδα κάνει κρύο και δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς θέρμανση.
Επομένως το αργότερο μέσα στο καλοκαίρι, όλοι θα αλλάξουμε τρόπο θέρμανσης.
Άρα, εκεί που το κράτος εισέπραττε από φόρους π.χ. 10, τώρα θα εισπράττει 3-4. Από την άλλη μεριά πάλι, η αύξηση της χρήσης του ξύλου για θέρμανση, έχει οδηγήσει στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από ρύπους. Ανοίγεις το παράθυρο να αερίσεις και μπαίνει μέσα η κάπνα από τα τζάκια. Τώρα με την άπνοια, η ατμόσφαιρα βρομάει.
Η τιμή των ξύλων έχει πάρει την ανιούσα και η παράνομη υλοτομία οδηγεί στην αποψίλωση των δασών. Κόβονται δέντρα από παντού: από τις αυλές, από τους αγρούς, από τα ρέματα και από τα δάση. Σε λίγο δε θα έχει απομείνει δέντρο για δέντρο. Εκτός από την οικονομική καταστροφή, έχουμε και οικολογική καταστροφή. Μειώστε κύριοι "σπουδαγμένοι" οικονομολόγοι, αναλυτές και πολιτικοί που δεν ξέρετε "πού πάνε τα τέσσερα", τις τιμές των καυσίμων. Και τον κόσμο θα ελαφρύνετε και το κράτος θα εισπράξει περισσότερα από την αύξηση της κατανάλωσης. Για την παράνομη υλοτομία και την καταστροφή του περιβάλλοντος, εσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί. Αφήστε τον λαό να αναπνεύσει!
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: