![admin.parliament.gr admin.parliament.gr [Αποκλειστικό] Ισλαμιστές hackers εναντίον της Βουλής των Ελλήνων (?)](http://www.secnews.gr/wp-content/uploads/2011/11/admin.parliament.gr_.jpg)
Όπως είναι εμφανές, ο/οι hackers με την επωνυμία Over-X ανάρτησαν ένα πολύ γενικό και ασαφές μήνυμα, γεγονός που υποδεικνύει ότι ίσως η επίθεση οφείλεται σε κάποιο αυτοματοποιημένο εργαλείο σάρωσης και μαζικής αλλοίωσης ιστοσελίδων.
Επιπλέον ο/οι hackers με την επωνυμία Over-X, τοποθέτησαν ανακατεύθυνση της ιστοσελίδας http://admin.parliament.gr σε Τούρκικο ιστότοπο και συγκεκριμενά εδώ: http://turkstars.gen.tr/x/link.html για πιθανή διασπορά κακόβουλου λογισμικού [για λόγους ασφαλείας οι σύνδεσμοι δεν είναι ενεργοί και καλείστε να μην τους επισκεφθείτε μιας και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από κακόβουλο λογισμικό]
Σε μία τέτοια περίπτωση η επίθεση κάθε άλλο παρά στοχευμένη μοιάζει. Σε σχετική όμως γρήγορη αναζήτηση που διενήργησε το SecNews, ο/οι Over-X φαίνεται να έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να εξειδικεύονται σε χτυπήματα εναντίον κυβερνητικών και στρατιωτικών ιστοσελίδων. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι αντίστοιχα έχουν χτυπήσει στο παρελθόν αποκλειστικά κυβερνητικές ιστοσελίδες των Σκοπίων, Η.Π.Α, Τουρκίας, Εκουαδόρ, Ισπανίας,Μεξικού, Ταϊλάνδης,Κίνας,Βραζιλίας,παράρτημα της εταιρείας Antivirus AVAST και πολλά άλλα.Τα χτυπήματα αλλοίωσης ιστοσελίδων τους παγκόσμια ξεπερνούν τα 3.700 !!!
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι αντίστοιχο χτύπημα είχαν πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, το 2010, εναντίον του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαικών και Διεθνών Αναλύσεων , το οποίο συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διεθνών σχέσεων.
Σημείωση SecNews: Η επίθεση ναι μεν πραγματοποιήθηκε αλλά είναι πιθανόν η συγκεκριμένη επίθεση να μην επηρέασε ούτε κατ’ ελάχιστο τις υποδομές της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο SecNews από ειδικούς,μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού, οι υπεύθυνοι ασφάλειας ως αντίμετρα επιθέσεων πιθανόν να τοποθέτησαν εξελιγμένα ιδεατά συστήματα-παγίδες (honeypots/honeynet) ώστε να εντοπίσουν και να καταγράψουν την προέλευση των επιθέσεων, δρομολογώντας τους hackers σε «ψεύτικα» συστήματα. Περισσότερα για τα honeypots [εδώ]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου