Στο έλεος των παράνομων στη χώρα αλλοδαπών βρίσκεται η Πάτρα, καθώς οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν σήμερα πως το σύμπλεγμα των κτιρίων που ανήκουν στην πάλαι ποτέ «Πειραϊκή - Πατραϊκή» έχει καταληφθεί από τουλάχιστον 1000 παράνομους μετανάστες.
Η υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή από τις....τοπικές αρχές καθώς οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σχεδόν απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης και είναι το πρώτο θέαμα που αντικρίζει κάθε ξένος επισκέπτης της πόλης.
Το θέμα είναι απίθανο να λυθεί μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα καθώς δεν υπάρχει η σχετική πολιτική βούληση από το κράτος. Το κατά πόσο οι αλλοδαποί είναι φορείς μολυσματικών ασθενειών είναι κάτι που έχει λεχθ3εί πολλές φορές ενώ αναφορικά με την εγκληματικότητα εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο ζοφερά. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι πράγματα και καταστάσεις που πριν από κάποια χρόνια θα θεωρούνταν απλώς εξωπραγματικά σήμερα ανήκουν στην πραγματικότητα της ζωής σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια, εάν βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει τέτοια.
defencenet.gr
Λίγη ιστορία και μερικές φωτογραφίες.
Βιομηχανία με μεγάλο παρελθόν, ιδρύθηκε το 1919 και σταμάτησε να λειτουργεί το 1996. Στις δόξες τις αριθμούσε εννέα εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα και μία στο Σουδάν με συνολικά περισσότερους από 9.000 εργαζόμενους (δεκαετία του '80).
Ο χαρακτηρισμός της ως "προβληματική επιχείρηση", η κακή διαχείριση σε συνδυασμό με τον "άκαμπτο" συνδικαλισμό οδήγησε στην διακοπή της λειτουργίας της το 1996 λόγω υπέρογκων χρεών. Για την τοπική κοινωνία της Πάτρας ήταν ένα δυνατό χτύπημα...
Σήμερα, 15 χρόνια μετά, οι εγκαταστάσεις της στην Παραλία Πατρών είναι εγκαταλειμμένες, ενώ σε μεγάλο βαθμό αποτελούν καταφύγιο για τους λαθρομετανάστες καθόσον βρίσκεται επάνω στο πέρασμα των φορτηγών για το νέο λιμάνι.
Βρέθηκα πρίν λίγες μέρες στις εγκαταστάσεις (ανήκουν στον Ο.Λ.ΠΑ.) χωρίς φωτογραφική αλλά μόνο με το iPhone. Φωτογραφίες από το εσωτερικό των εγκαταστάσεων...
iPhone - Instagram App
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου