Τί άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε πως σκοτώνουν τα παιδιά μας, πως δολοφονούν τα Ελληνόπουλα, πως για τους κυβερνώντες οι ζωές των Ελλήνων του αύριο δεν αξίζουν τίποτε μπροστά στο χρέος (που οι ίδιοι οι κυβερνώντες έφτιαξαν);
Στον "Καιάδα" τα καρδιοπαθή παιδιά που χειρουργήθηκαν ή που περιμένουν να χειρουργηθούν απο το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.Κάθε ανακοίνωση της "κομαντατούρας" είναι και πιο μαύρη απο την προηγούμενη.Κάθε είδηση που βγαίνει απο τα στόματα είτε αυτών των δαιμονοειδών ανθρώπων, είτε απο τα κυνικά χείλη των πληρωμένων γακιμπελίσκων των ΜΜΕ , περιγράφει και μια δυστυχία για χάρη της "εθνικής σωτηρίας".
Μέσα όμως σε αυτήν την κυριαρχία του "μαύρου" υπάρχει και κάτι που είναι ακόμα πιο μαύρο και απο την ψυχή εκείνων που το σκέφτηκαν.
Μιλάμε για την απόφαση του εφευρέτη του νομοσχεδίου Φρανκεστάϊν ( περί εικαζόμενης συναίνεσης δωρέας οργάνων όλων των Ελλήνων) και υπουργού Υγείας (;;;) κ.Λοβέρδου να βάλει λουκέτο στο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του δημόσιου (προς το παρόν) νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία.
Αυτός λοιπόν που ανέλαβε την εκποίηση ανθρωπίνων ανταλλακτικών μέσω μιας εικασίας που του ήλθε ως δαιμονική "επιφοίτηση" και νομοθέτησε ως εργολάβος των ψυχών μας το περίφημο νομοσχέδιο μέσω του οποίου όλοι θα θεωρούμαστε ως δωρητές σώματος, αποφάσισε να εφαρμόσει ένα αυτόματο σύστημα "εκκαθάρισης" ξεκινώντας μάλιστα απο τα καρδιοπαθή παιδιά.Είναι εκείνος που χωρίς στάλα ανθρωπιάς, θα στείλει στον Καιάδα των "αγορών" εκείνα τα καρδιοπαθή παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν καταθέσεις εις τας Ελβετίας ούτε μπάρμπα στο Βερολίνο.
Ας μην κοροϊδευόμαστε.
Αυτή η ναζιστικής έμπνευσης ενέργεια δεν ήταν αναγκαία για την οικονομία του κράτους.Αν ήθελε αυτό το αντίχριστο και μισάνθρωπο καθεστώς να κάνει οικονομία δεν θα κατασκεύαζε 77 οργανισμούς - χοιροστάσια αργόμισθων , ούτε θα πλήρωνε 860 εκατομμύρια ευρώ για να προστατέψει τον Λαυρεντιάδη και όλο το τραπεζοεκδοτικό σινάφι που είχε γύρω του.Αν αυτή η κυβέρνηση των σφετεριστών της εξουσίας ήθελε έστω και προσχηματικά να δείξει ότι παλεύει για την σωτηρία αυτού του τόπου, τους πρώτους που θα προστάτευε θα ήταν τα παιδιά και όχι οι τραπεζίτες για χάρη των οποίων τα πετάει μαζί με τον υπόλοιπο λαό στα σκουπίδια.
Τι να το κάνει ο Λοβέρδος το καρδιοπαθές παιδί, αφού και σαν "αποθήκη ανθρωπίνων ανταλλακτικών" (βλ. δωρητής σώματος) του είναι άχρηστο.
Απο αυτό το ιστολόγιο διαρκώς φωνάζουμε πως κάθε "διάλογος" με δαύτους που θα περιέχει επιχειρήματα για δίκαιο, ηθική , ανθρωπιά, κοινωνική πρόνοια ή δημοκρατία, είναι άσκοπος.Αυτοί οι εργολάβοι της κόλασης έχουν μια και μόνο αποστολή την δαιμονοποίηση της κοινωνίας μέσω της ηθικής , ψυχικής και φυσικής εξόντωσης των ανθρώπων.Με δυό λόγια έχουν πλέον κατακτήσει το "καθ΄ομοίωσιν" με το αφεντικό τους τον διάβολο.
Μην βιαστείτε να φύγετε απο αυτή την ανάρτηση επειδή ίσως να σας "μαυρίζει" την καρδιά.Αυτά που πρόκειται να διαβάσετε και που προέρχονται απο γονείς καρδιοπαθών παιδιών , γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό κλπ, είναι συγκλονιστικά.Αν θέλετε να μην εξοικειωθείτε με την φρίκη, που πλασάρεται ως "αναγκαίο κακό", όχι μόνο απο το σημερινό τυρρανικό και απάνθρωπο καθεστώς, αλλά και απο όλους όσους στηρίζουν το σύστημα ως δήθεν αντιπολιτευόμενοι ή "αντιμνημονιακοί', διαβάστε όλα όσα θα παραθέσουμε πιο κάτω και διαδώστε τα .Μόνο έτσι θα καταλάβουμε ότι αν δεν προστατέψουμε αυτά τα παιδιά και κάθε παιδί , τότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να παλαίψουμε για το ψωμί μας αφού και να το κερδίσουμε θα έχει πάνω του τη μούχλα και την σαπίλα της συνενοχής.
Το ιστορικό
Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.)ΣΤΟ Π.Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Στο Π.Γ.Ν. Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» λειτουργεί από...
τις αρχές της δεκαετίας του ’90 το «ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), μοναδικό στο είδος του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Αυτό το Κέντρο συγκροτείτo μέχρι τώρα από 4 Τμήματα (Αριθ. Υπουργικής Απόφασης Υ4α/11622/92/ΦΕΚ 189/23.03.1993):
1-2. Δύο (2) Τμήματα Χειρουργικής Θώρακα (Καρδιοχειρουργικά Τμήματα),
3. Καρδιολογικό Τμήμα,
4. Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα.
Εκτός αυτών, υπάρχει και
5. Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), όπου νοσηλεύονται οι καρδιοχειρουργικοί ασθενείς μετά την επέμβαση. Η Μονάδα αυτή, αν και λειτουργεί 25 χρόνια, ποτέ δεν θεσμοθετήθηκε στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου ως ανεξάρτητο Τμήμα, παρά τις πολλές θετικές εισηγήσεις γι’αυτό.
Το ΥΥΚΑ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν αποδυθεί εδώ και ενάμιση χρόνο στη συρρίκνωση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Συγκεκριμένα:
1ο βήμα – Συνένωση των Καρδιοχειρουργικών Τμημάτων (Ιαν. 2011)
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταργεί το Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα συγχωνεύοντάς με το Β’ Τμήμα, τη στιγμή που το Α’ Τμήμα κατά το 2010 είχε υπερδιπλάσια παραγωγικότητα σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε σχέση με το Β’ Τμήμα. Από σύνολο οργανικών θέσεων Καρδιοχειρουργών 6, τώρα προβλέπονται μόνον τέσσερις (4). Σήμερα υπάρχουν μόνον τρεις (3) Καρδιοχειρουργοί. Τέταρτος Καρδιοχειρουργός δεν διορίζεται, ενώ έχει καταλάβει τη θέση. 2ο βήμα – Κατάργηση Καρδιοαναισθησιολογικού Τμήματος
Με βάση τον οργανισμό του Νοσοκομείου το Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα αποτελεί «μέρος» του Αναισθησιολογικού Τμήματος. Ομως, όλα τα χρόνια λειτουργίας του ΕΚΑΣΚΑΠ, το Καρδιοαναισθησιολογικό, λόγω του εξειδικευμένου αντικειμένου του (χορήγηση αναισθησίας σε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις), λειτουργούσε αυτόνομα από το υπόλοιπο Αναισθησιολογικό Τμήμα (γενικής αναισθησίας), στο πλαίσιο του ΕΚΑΣΚΑΠ.Η σύνθεση του Καρδιοαναισθησιολογικού Τμήματος ήταν το έτος 2000: ένας (1) Διευθυντής (με οργανική θέση) και έξι (6) Επιμελητές.
Εδώ και ενάμιση χρόνο, το ΕΚΑΣΚΑΠ λειτουργεί με μία Καρδιοαναισθησιολόγο και μια επικουρική ιατρό, λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν προκηρύσσει τη χηρεύουσα θέση Διευθυντή Καρδιοαναισθησιο-λογίας και ενσωματώνει το Καρδιοαναισθησιολογικό στο Γενικό Αναισθησιολογικό Τμήμα.
3ο βήμα – Υποστελέχωση Καρδιολογικού Τμήματος
Εδώ και τρία χρόνια, υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις Επιμελητών Β’. 4ο βήμα – Κατάργηση Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ)
Με το πρόσχημα της έλλειψης γιατρών για την κάλυψη της ΚΕΜ, αλλά και της «χαμηλής παραγωγικότητας» σε χειρουργεία καρδιάς (ενώ η λίστα ασθενών που περιμένουν για καρδιοχειρουργική επέμβαση αυξάνει, οι ημέρες χειρουργείου έχουν μειωθεί!!!) το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε η «ενσωμάτωση» της ΚΕΜ με τη γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Πως εν μια νυκτί, Μονάδα που δεν έχει μέχρι τώρα αντιμετωπίσει παρά σποραδικά καρδιοχειρουργικούς ασθενείς, θα αναλάβει αυτό το καθήκον;Βεβαίως, η ύπαρξη Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας έχει νόημα, όταν πραγματοποιούνται καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Ασθενείς υπάρχουν, και μάλιστα η ζήτηση υπηρεσιών από το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ αυξάνει. Αυτό που χρειάζεται είναι να στελεχωθούν τα Τμήματα που συνιστούν το Κέντρο,
- Καρδιοχειρουργικά Τμήματα: τουλάχιστον ένας ακόμη Καρδιοχειρουργός,
- Καρδιοαναισθησιολογικό: τουλάχιστον 2 ακόμη Καρδιοαναισθησιολόγους
- Καρδιολογικό: κάλυψη των 3 κενών οργανικών θέσεων,
και να λειτουργήσουν με διοικητική και επιστημονική αυτονομία.
Έχουν δικαίωμα να ζήσουν μόνο τα παιδιά των πλουσίων
(Ένα πρόσφατο περιστατικό)
Η σοβαρότατη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές άδειες, οδήγησαν για δεύτερη χρονιά σε κλείσιμο του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου, του μοναδικού στο είδος του δημόσιου κέντρου στη χώρα. Η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα έκλεισε στο τέλος Ιουλίου και οι νοσηλευόμενοι σε αυτήν ασθενείς μεταφέρθηκαν στη Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.Η Διοίκηση του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», γνωρίζοντας ότι είναι αναπόφευκτο το «κλείσιμο» του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου, είχε έρθει σε συμφωνία με το Ωνάσειο για κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για το χρονικό διάστημα από τέλος Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου 2011. Όμως, για λόγους επικοινωνιακούς, Υπουργείο και Διοίκηση Νοσοκομείου δεν ήθελαν να φαίνεται ότι είναι «κλειστό» το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπως είχε συμβεί πέρυσι τον Ιούλιο και είχε δοθεί μεγάλη δημοσιότητα από τα ΜΜΕ. Ετσι, το Νοσοκομείο δεχόταν καρδιολογικά - καρδιοχειρουργικά περιστατικά.
Με βάση τα παραπάνω, στις 2.08.2011 εισάγεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» βρέφος, ηλικίας ενάμιση μηνός, με σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια. Η καρδιοπάθεια διαγνώσθηκε από Παιδοκαρδιολόγο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνέστησε άμεση μεταφορά του μωρού στην Αθήνα για αντιμετώπιση.
Οι γονείς του παιδιού είναι μουσουλμάνοι από τη Θράκη και έχουν ασφαλιστική κάλυψη από την «Πρόνοια».
Οι εφημερεύοντες Παιδοκαρδιολόγοι του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» επικοινωνούν με τους Καρδιοχειρουργούς στο Ωνάσειο για να δεχτούν το παιδί, αλλά οι τελευταίοι δηλώνουν ότι δεν αναλαμβάνουν την περίπτωση. Ετσι, αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το μωρό σε επείγουσα βάση στο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» με επεμβατικό καθετηριασμό, προκειμένου να ανακουφιστεί προσωρινά το καρδιολογικό πρόβλημα και να κερδηθεί λίγος χρόνος, μέχρι να αντιμετωπιστεί χειρουργικά. Δυστυχώς, ο επεμβατικός καθετηριασμός δεν πέτυχε το στόχο του, ενώ επιβάρυνε το μωρό, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε βαρειά κατάσταση.
Μετά από λίγες ημέρες, η κατάσταση του μωρού βελτιώνεται και, πλέον, τίθεται το θέμα της καρδιοχειρουργικής αντιμετώπισης. Οι θεράποντες ιατροί του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ενημερώνουν και εγγράφως τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ανάγκη διακομιδής του ασθενούς στο Ωνάσειο, ενώ έρχονται και πάλι σε επαφή με τους συναδέλφους τους στο Ωνάσειο για τη διακομιδή του ασθενούς εκεί.
Οι γιατροί του Ωνασείου, με αρκετή καθυστέρηση, δέχονται να πάρουν τον ασθενή και ζητούν να μιλήσουν με τους γονείς (23.08). Εκεί, όμως, διαπιστώνουν ότι η ασφάλεια του ασθενούς ήταν «Πρόνοια», οπότε δεν μπορούσαν να δεχτούν τον ασθενή χωρίς έγκριση του ΔΣ του Ωνασείου.
Ο ασθενής δεν διακομίσθηκε ποτέ στο Ωνάσειο και μετά τρεις ημέρες (στις 26.08) πέθανε στην Εντατική του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Η Αξιοπρέπεια και η αίσθηση ευθύνης έχουν ονοματεπώνυμο.
Οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών που χειρουργήθηκαν γράφουν στον Λοβέρδο:
(επιστολή που στάλθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο)
Προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κοινοποίηση:
- Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη
Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2011
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι είμαστε συγγενείς παιδιών με καρδιοπάθειες που χειρουργήθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" από τον διαπρεπή καρδιοχειρουργό κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη, καθώς και επιστήμονες του αυτού και άλλων κλάδων.Αρκετοί από μας, είχαμε σοβαρότατες περιπτώσεις καρδιοπαθειών που απαιτούσαν περισσότερα του ενός χειρουργεία. Σε όλα, ο κ. Καλαβρουζιώτης ανταποκρίθηκε με εξαιρετικές ιατρικές επιδόσεις. Μας έδωσε τη δυνατότητα, να βρούμε στην Ελλάδα αυτό που ως τότε αναζητούσαμε μόνο στο εξωτερικό, με όσα αυτό συνεπάγεται (οικονομικά, ψυχολογικά, οικογενειακά).
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεμβάσεων, βρήκαμε το Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα - άλλοτε υπό τη διεύθυνση του επίσης εκλεκτού καρδιοχειρουργού κ. Παφίτη - να είναι ακέφαλο, με προοπτική να προκηρυχθεί σύντομα θέση νέου διευθυντού. Αλλά βλέπουμε να περνά ο καιρός και να μη γίνεται καμία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ως γονείς και ευρύτεροι συγγενείς χειρουργημένων παιδιών και επιστήμονες διαφόρων κλάδων, θέλουμε να εκφράσουμε την πεποίθησή μας ότι ο κ. Καλαβρουζιώτης είναι ο πλέον κατάλληλος για την πλήρωση αυτής της θέσεως, αφού άλλωστε το έχει έμπρακτα αποδείξει με το πλήθος των χειρουργείων που έχει ως σήμερα αναλάβει και έχει φέρει επιτυχώς εις πέρας. Το δε Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, εξ όσων γνωρίζουμε, φέρει και το κύριο βάρος των επεμβάσεων, επομένως χρήζει επειγόντως διευθύνσεως.
Γνωρίζουμε βέβαια ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας για την κατάκτηση μίας τέτοιας θέσεως προαπαιτούνται κάποια προσόντα: επιστημονική κατάρτιση, επιστημονική βιβλιογραφία και αρθρογραφία, μετοχή σε σχετικά επιστημονικά συνέδρια, κλινική εμπειρία, εντιμότητα, σεμνότητα, κοινωνική υπευθυνότητα και κυρίως μοναδικό ήθος. Όλα αυτά απολύτως πληρούνται από τον εν λόγω καρδιοχειρουργό.
Μία από τις προϋποθέσεις όμως πού δεν ανήκει στον γραπτό ιατρικό νόμο, αλλά στον άγραφο φυσικό, είναι η καλή έξωθεν μαρτυρία περί εκάστου υποψηφίου. Και αυτήν την έχει αποκτήσει περίτρανα ο κ. Καλαβρουζιώτης, από πλήθος ασθενών του μετά των συγγενών και φίλων αυτών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επιστολή αυτή θα βοηθήσει στην ανάδειξη του κυρίου Καλαβρουζιώτη στη θέση που του αξίζει, για το καλό των παιδιών μας αλλά και της δημόσιας υγείας ευρύτερα.
Με εκτίμηση,
πρωτοπρ. Βασίλειος Κοκολάκης, Ιερέας, Θεολόγος, ΓλωσσολόγοςΜιχαλοπούλου Χρυσάνθη, Νηπιαγωγός/Δασκάλα
Λόντος Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος
Δραμητινού Αγγελική, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Τσιλιμιδός Αθανάσιος, Γενικός Ιατρός
Λαΐνας Βασίλης, Μηχανικός Υπολογιστών
Μαραγκού Μαρία, Τοπογράφος-μηχανικός
Κλώνης Γεώργιος , Αυτοκινητιστής
Καπελιέρη Θεοδώρα ,Οικιακά
πρωτοπρ. Ιωάννης Φωτόπουλος, Ιερέας, Θεολόγος, Νομικός
Ιατρίδης Νικόλαος, Αναθεωρητής Στρατιωτικής Δικαιοσύνης ΕΑ, Δικηγόρος
Σκαμπαρδώνης Γρηγόριος, Δρ. καρδιολόγος FACC
Ματθαίου Περικλής, Παιδίατρος, τ. διευθυντής παιδιατρικού ΝΙΜΤΣ
Πρωτόπαπας Θωμάς, Ιατρός, Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού
Τροχαλάκη Μαρία, Δικηγόρος
Μπενέκου Βασιλική, Δικηγόρος
Τζιώτης Ιωάννης, Μαιευτήρας-γυναικολόγος
Παπαζάχου Ουρανία, Καρδιολόγος
Κουλουμπαρίτση Χρυσάνθη, Ιατρός, Αναισθησιολόγος
Σιαφάκας Κων/νος, Ιατρός, Παιδίατρος
Πισκοντάκης Βασίλειος , Ιατρός, Παιδίατρος
Λόντος Βασίλειος, Οδοντίατρος
Τράπαλης Εμμανουήλ, Φυσιοθεραπευτής
Λαλιώτου Κωνσταντίνα, Ιατρός, Βιοπαθολόγος
Κώστα Άννα, Ιατρός, Δερματολόγος
Προέδρου Δημήτριος , Ιατρός, Ουρολόγος
Κολοκυθάς Ηλίας, Ιατρός, Μαιευτήρας
Χατζηκωνσταντής Αντώνιος, Ομότιμος Καθηγητής ΑΕΙ
Στυλιανόπουλος Λεωνίδας, τ. καθηγητής Σχολής Ικάρων
Στυλιανοπούλου Σοφία, τ. Υποδιευθύντρια Αμαλιείου
Κωνσταντινίδης Λεωνίδας, Ηλεκτρολόγος μηχανικός/ Μαθηματικός
Αλεβίζος Μιχάλης, Μηχανολόγος-μηχανικός
Κεφάλας Γεώργιος, Μηχανολόγος
Δημήτρης Τσουλουχάς, Οδοντοτεχνίτης
Λαΐνας Αθανάσιος, Ηλεκτρονικός
Λαμπροπούλου Βασιλική, Τοπογράφος-μηχανικός
Μπιμπίλα Λουκία, Τοπογράφος-μηχανικός
Προικιός Γεώργιος, Τοπογράφος-μηχανικός
Λιακοπούλου Αικατερίνη , Πολιτικός μηχανικός
Παπανίκας Γεώργιος, Πολιτικός Μηχανικός
Κακλαμάνος Ιωάννης, Στρατιωτικός/Νοσηλευτής
Καπελιέρη Ευαγγελία , υποσμηναγός Πολ.Αεροπορίας
Λαΐνα Θεοδώρα, Νοσηλεύτρια
Κόλλια Κατερίνα, Νοσηλεύτρια
Πετρογιάννη Φοίβη-Βασιλική, Νοσηλεύτρια
Καπελιέρης Κωνσταντίνος , τεχνικός Η/Υ
Παπανδρουλάκης Χαρίδημος, δημ.υπάλληλος τεχνικός Η/Υ
Δραμητινός Ανδρέας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Λόντου Μαρία, καθηγήτρια Γαλλικών
Σαράντου Ελένη, Φιλόλογος
Μαυρομάτη Αθανασία, Φιλόλογος
Καρελά Μαρία, Φιλόλογος
Μιχαλοπούλου Κωνσταντίνα, Μαθηματικός
Κοκολάκη Μαρία, καθηγήτρια Μουσικής
Χασούρος Γεώργιος, Βιολόγος/εκπαιδευτικός
Χασούρου Χριστιάνα, καθηγήτρια Γερμανικής
Βλογιαννίτη Πηγή, Χημικός
Μεϊμάρη Έλλη, Φιλόλογος
Παπαζάχου Μαρία, Φιλόλογος
Καραλή Μαρία, Φιλόλογος
Δημητρίου Σοφία , Δασκάλα
Ζύγκιρης Ιωάννης, Φιλόλογος
Μιχαλούτσου Άννα, Εκπαιδευτικός
Αθανασόπουλος Ιωάννης, καθηγητής Θεολόγος
Παπαϊωάννου Μανώλης, Θεολόγος
Λύρας Νίκος, Μαθηματικός
Βουρεξάκη Λήδα, Μουσικός/καθηγήτρια
Πετράκη Αναστασία, Χημικός
Κρανίου Αναστασία, Οικονομολόγος
Ανδρικοπούλου Αγγελική, Δασκάλα
Παπανδρουλάκη Καλλιόπη , Δασκάλα
Καψιμάλη Ξανθίππη, Οικονομικά / marketing
Σιαφάκα Αικατερίνη, υπάλληλος ΤΕΟ
Παπαζάχος Δημήτριος, υπάλληλος Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Μανάλης Ιωάννης, Οικονομολόγος
Μπαράκου Θεοδώρα, Οικονομολόγος
Δραμητινός Μιχαήλ, Αξιωματικός ΕΑ
Δημητράκης Φίλιππος , καθηγητής Οδοντοτεχνικής
Δραμητινός Ιωάννης, προπονητής Αντισφαίρισης
Τασσοπούλου Κωνσταντίνα, Συγγραφέας
Κουλουμπαρίτσης Χαράλαμπος, , Έμπορος
Τράπαλης Ματθαίος, Αρχιπυραγός
Λαΐνα Ειρήνη, Κομμώτρια
Μάρκου Παντελής, Οικοδόμος
Μηλάκας Παναγιώτης, Λογιστής
Γεωργιάδης Θεόφιλος , Αρχιμάγειρας
Νικολόπουλος Κωσταντίνος , Λογιστής
Μπούτσικος Κωνσταντίνος, Δημ. υπάλληλος
Σταυρουλάκη Αγγελική, Δημ. Υπάλληλος
Γάλλος Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος
Κωστούρου Αντωνία ,ιδιωτική υπάλληλος
Γεώργα Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος
Χρόνης Λάμπρος, ιδιωτικός υπάλληλος
Μεϊμάρης Μανώλης, ιδιωτικός υπάλληλος
Κουλουμπαρίστη Ευτυχία, ιδιωτική υπάλληλος
Στιβαχτάκη Ειρήνη, ιδιωτική υπάλληλος
Λόντου Αγγελική,Οικιακά
Κουλουμπαρίτση Ελένη, Οικιακά
Κεφάλα Ευτυχία, Οικιακά
Πρωτόπαπα Ειρήνη, Οικιακά
Μαραγκού Στέλλα, Οικιακά
Μάρκου Παρασκευή , Οικιακά
Βουρεξάκη Ευτέρπη, Συντ/χος ΟΤΕ
Δραμητινού Μαρία, Συνταξιούχος
Λόντος Βλάσιος, Συνταξιούχος
Καπελιέρης Νικόλαος , Συνταξιούχος
Καπελιέρη Πολυξένη , Συνταξιούχος
Κλώνη Μαρίκα , Συνταξιούχος δημοσίου
Οι γονείς και όλοι όσοι νοιάζονται για την ζωή των καρδιοπαθών παιδιών που χειρουργήθηκαν ή περιμένουν να χειρουργηθούν δεν το έβαλαν κάτω.
Πρίν απο λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου πήγαν στο υπουργείο με σκοπό να συναντήσουν τον υπουργό, όμως το "πρωτόκολλό" του ήταν "γεμάτο".Αυτοί οι Έλληνες πολίτες Β΄κατηγορίας κατάφεραν να δούν τον διευθυντή του γραφείου του και τον υπεύθυνο "νοσοκομειακών θεμάτων" και τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να παραδοθεί η επιστολή που είχαν υπογράψει 129 γονείς και συγγενείς στο γραφείο του υφυπουργού.Αν βέβαια είχαν μαζί τους την κάμερα κάποιου καναλιού και ο σκοπός τους ήταν να κάνουν καμιά φιεστα γύρω απο την δωρέα σώματος , σαν κι αυτές που κάνει ο Λοβέρδος όταν κάνει σουλάτσο στα παραθύρια των ΜΜΕ, τότε όχι μόνο θα βρισκόταν χώρος στο πρωτόκολλο του υπουργού αλλά μέχρι και καφεδάκι θα τους κερνούσε.
Δείτε πως μας περιγράφει αυτήν την εξερέυνηση ανθρωπιάς ένας απο αυτούς τους 129 που παλεύουν για την ζωή όχι μόνο των χειρουργημένων παιδιών τους, αλλά όλων των παιδιών που επέτρεψε ο Θεός να γεννηθούν σε αυτόν τόν τόπο:
"Σας στέλνουμε την επιστολή που καταθέσαμε στις 7 Οκτωβρίου, μονο στον υφυπουργό, γιατί όταν φύγαμε από το κτίριο έχοντας πρώτα συναντήσει τον κ. Καλανδράνη (διευθυντή του υφυπουργού) και τον κ. Πολύζο (αρμόδιο επί των νοσοκομειακών), είχε κλείσει το πρωτόκολλο του Υπουργού. Με πρώτη ευκαιρία θα το πάμε κι εκεί.
Σημείωση: Τόσο ο κ Καλανδράνης, όσο και ο κ. Πολύζος, δήλωσαν άγνοια του θέματος. Δεν ήξεραν ότι έκλεισε η καρδιοχειρουργική μονάδα. Ο Πολύζος πήρε επιτόπου τον Παπασάββα και του επέβαλε να ξανακάνει συμβούλιο και να καλέσει έναν εκ των άλλων (εκτός του συντονιστή) καρδιοχειρουργών. Αυτό δεν έγινε. Συζήτησαν πάλι μόνοι τους οι διευθυντές των τμημάτων και αποφάσισαν το ίδιο. Στις επιστημονικές ενστάσεις των δικών μας γιατρών, ο Διοικητής είπε ότι δεν ξέρει να απαντήσει.
Έτσι η καρδιοχειρουργική μονάδα παραμένει κλειστή και καθημερινά εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλλους, όπως να καθαρίζουν το ασανσέρ για να μπει το παιδί, να είναι έτοιμοι να βάλουν μόλις χειρουργημένο παιδί δίπλα σε παιδί με μηνιγγίτιδα, να δηλώνουν αδυναμία διαχείρισης αυτών των παιδιών οι γιατροί και νοσηλευτές των άλλων μονάδων που παραπέμπουν τα καρδιοχειρουργημένα παιδιά, να κλαίει προισταμένη γιατί φοβάται μην της πεθάνει εκεί το παιδί που της έφεραν, να πηγαίνουν όλη την ώρα πάνω - κάτω τα μηχανήματα από το καρδιοχειρουργικό κέντρο στις άλλες μονάδες που πηγαίνουν τα παιδιά, να περιμένουν άν θα έχει κρεββάτι στις άλλες μονάδες για να βάλουν χειρουργείο, ο ίδιος ο Διευθυντής της μονάδας του 4ου ορόφου κ. Χατζής, παρότι ο ίδιος τα συμφώνησε με το συντονιστή του καρδιοχειρουργικού κέντρου κ. Κουρτέση να λέει ότι δεν αναλαμβάνει νεογνά, να βάζουν και να βγάζουν παιδιά για χειρουργείο καρδιάς μέχρι να αποφασίσουν αν μπορούν να τα πάνε πάνω κλπ.
Αυτά είναι μόνο ελάχιστα των τελευταίων ημερών. Από τότε που έκαναν συντονιστή του κέντρου τον Κ. Κουρτέση, αυτός έχει ταχθεί να το διαλύσει εντελώς. Τα πράγματα έχουν τη βάση τους και εκτός ΔΝΤ (πόσο μάλλον με αυτό!!!) . Ο δικός μας ο γιατρός, ο κ. Καλαβρουζιώτης, δεν παίρνει χρήματα από κανέναν. Ο κ. Κουρτέσης όπου τον παίρνει ζητάει. Αν ήξερα πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα θα είχα καταγράψει συνομιλίες με γονείς στους διαδρόμους του νοσοκομείου που με ρωτούσαν πόσα παίρνει ο δικός μας γιατί ο Κουρτέσης ήθελε πολλά. Ο δικός μας γιατρός έχει υιοθετήσει παιδάκι παρατημένο στην καρδιοχειρουργική μονάδα με χίλια προβλήματα και εκτός καρδιάς. Κάθεται πάνω από τα παιδάκια κάνοντας άπειρες εφημερίες, μέχρι να σιγουρευτεί ότι είναι καλά. Κάνει περισσότερα και δυσκολότερα χειρουργεία από τον άλλο. Με τη βοήθεια του Θεού έχει περισσότερες επιτυχίες (ήμασταν μπροστά σε αποτυχημένο χειρουργείο του άλλου σε πολύ ευκολότερο πρόβλημα από το δικό μας, όπου με κυνικότητα έλεγε να πάνε να ειδοποιήσουν τους γονείς). Ο δικός μας, έφερνε φίλους του από το εξωτερικό, τους φιλοξενούσε και βοηθούσαν όποτε μπορούσαν σε δύσκολα χειρουργεία αφιλοκερδώς. Τώρα εννοείται ότι ο συντονιστής του το απαγόρευσε. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει βαθια εμπάθεια, φθόνος. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, δε θα σταματήσει κι ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια της κυβέρνησης και των εντολών του ΔΝΤ, αν δεν διαλύσει εντελώς το κέντρο και όσους το κρατούν επί ενάμιση χρόνο με νύχια και με δόντια ανοιχτό.
Προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Κοινοποίηση:
- Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2011
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Είμαστε γονείς, συγγενείς και φίλοι παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, που ζήσαμε από κοντά τη λειτουργία του «Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων» (ΕΚΑΣΚΑΠ), καθώς τα παιδιά μας εγχειρίσθηκαν επιτυχώς από τον εξαίρετο καρδιοχειρουργό κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη. Πολλά δε εξ αυτών ήταν επιβαρυμένα κι από διάφορα σύνδρομα, γεγονός που καθιστά την επιτυχία των επεμβάσεων ακόμα πιο σημαντική.Προ 8 μηνών, με ετέρα επιστολή μας (αρ. πρωτ. 979/ 9.02.2011), αναφερθήκαμε στο ακανθώδες θέμα της αυτονομίας των δύο Καρδιοχειρουργικών τμημάτων. Ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Αντιθέτως, με στενοχώρια και αγανάκτηση βλέπουμε την προοδευτική αποδόμηση του ΕΚΑΣΚΑΠ:
· Όχι μόνο δεν στελεχώθηκε το Α΄ Καρδιοχειρουργικό Τμήμα, που διεξήγαγε και τον κύριο όγκο των επεμβάσεων, αλλά καταργήθηκε συγχωνευόμενο με το Β΄ Τμήμα.
· Το Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα, ενώ είναι προφανώς εξειδικευμένο, εντάσσεται στο γενικό Αναισθησιολογικό Τμήμα, γεγονός που πρακτικά ναρκοθετεί την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του. Η δε επίσης εξαίρετη καρδιοαναισθησιολόγος κ. Ελένη Μανώλη, κρατά ουσιαστικά μόνη τη λειτουργία όλου του ΕΚΑΣΚΑΠ, περιμένοντας επί ματαίω, την πρόσληψη Επιμελητών ή, έστω, επικουρικών ιατρών.
· Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος, όπου θα έπρεπε για την εύρυθμη λειτουργία του να βρίσκονται διορισμένοι oι τρεις (3) ιατροί που λείπουν.
· Ως επιστέγασμα της διάλυσης του Κέντρου, η Διοίκηση του «Αγία Σοφία» παίρνει απόφαση να κλείσει την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα, που ως τώρα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του κέντρου, και να στέλνει τα χειρουργημένα παιδιά στη γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Ως γονείς, έχουμε να καταθέσουμε ότι χάρις στην ύπαρξη του ΕΚΑΣΚΑΠ και την αυτοθυσία των γιατρών που το στελεχώνουν, χαιρόμαστε σήμερα εν ζωή τα καρδιοπαθή παιδιά μας. Η παραμονή μας εκεί μας έκανε να θαυμάσουμε το ελάχιστο σε αριθμό, ικανότατο όμως, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η δε παραμονή μας στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα απετέλεσε το κρίσιμο σημείο αποθεραπείας των παιδιών μας. Η ετοιμότητα γιατρών και νοσηλευτών στις επιπλοκές των επιβαρυμένων και με άλλα σοβαρά προβλήματα παιδιών μας, η εμπειρία τους στα θέματα καρδιάς και οι σωτήριες επιλογές τους στην κατάλληλη αγωγή, ήταν αυτά, που, μετά την επιτυχία της επέμβασης, καθόρισαν την πορεία των παιδιών μας στη ζωή.
Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να πιστεύετε πως θα είναι το ίδιο για τα καρδιοπαθή παιδιά μας να αναρρώνουν σε μια γενική Εντατική Μονάδα, που, όσο καλή και να είναι, δεν μπορεί ποτέ να συγκριθεί με την εξειδικευμένη; Ποιοι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα τα καρδιολογικά θέματα, αν όχι αυτοί που επί σειρά ετών τα αντιμετωπίζουν και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας; Και πόσο ασφαλές μπορεί να είναι για ένα παιδί να μετακινείται μετά την επέμβαση, διασχίζοντας δύο ορόφους χειρουργημένο, συχνά με ανοιχτό θώρακα! Αν στο μεταξύ συμβεί ο,τιδήποτε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Και ποιος εγγυάται την αποφυγή λοιμώξεων όταν τα παιδιά μας συγχρωτίζονται με κάθε είδους περιστατικά στη γενική Εντατική;
Ποιοι λόγοι, εν τέλει, υπαγορεύουν τη διάλυση του μοναδικού στην Ελλάδα, αλλά και πολλά υποσχόμενου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, που κατά κοινή ομολογία, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα του εξωτερικού; Λόγοι οικονομίας; Μα είναι ποτέ δυνατόν να κάνουμε οικονομία κλείνοντας κάτι που είναι μοναδικό στο είδος του; Αντί να βοηθήσετε στη στελέχωσή του, που είναι η μόνη αχίλλειος πτέρνα του, καταστρέφετε και ό,τι υγιές υπάρχει;
Το Μάρτιο του 2011, απαντώντας σε σχετική επερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός υγείας κ. Τιμοσίδης είπε επί λέξει τα εξής (πρακτικά Βουλής 28/3/11):
Έτσι, λοιπόν, το Ειδικό Κέντρο, κύριε συνάδελφε, σας δηλώνω προκαταβολικά ότι δεν κλείνει. Ίσα-ίσα, θα έλεγα ότι ορίζεται αυτό το Κέντρο από τα εξής τμήματα: το Πρώτο και Δεύτερο Καρδιοχειρουργικό, το Αναισθησιολογικό και το Καρδιολογικό. Μάλιστα, έχει στη διάθεσή του την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο με όλες τις δυνατότητες επεμβατικής καρδιολογίας που αυτό διαθέτει.
Άρα, από όλα αυτά που σας είπα, είναι προφανές ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης, συγχώνευσης ή συλλειτουργίας του Κέντρου. Κανένας δεν το επιδιώκει αυτό. Και πώς είναι δυνατόν, άλλωστε, με την εντατική μονάδα να γίνει αυτό το πράγμα, όπως λέτε στην ερώτησή σας;
Οποίος εμπαιγμός, κύριε Υπουργέ! Κι εδώ δεν μιλάμε για χρήματα, αλλά για ανθρώπινες ζωές. Περιμένουμε να αναστρέψετε, έστω και την ενδεκάτη, αυτήν την πορεία θανάτου του Κέντρου. Ειδάλλως, για κάθε παιδί μας που πεθαίνει, θα είστε ο μοναδικός υπεύθυνος…
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η φροντίδα των παιδιών με σοβαρά θέματα υγείας είναι ακόμα μέλημα του κράτους προνοίας μέσω του Υπουργείου Υγείας. Είμαστε Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες και δικαιούμαστε στοιχειώδη δημόσια υγεία. Δεν μπορούμε να ξεπουληθούμε ούτε στα ιδιωτικά, ούτε σε ιδρύματα του εξωτερικού. Κάνουμε λοιπόν ύστατη έκκληση, να στηρίξετε το ΕΚΑΣΚΑΠ με την πλήρη στελέχωση όλων των τμημάτων του, την αυτοτέλεια Α΄ και Β΄ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος καθώς και του Καρδιοαναισθησιολογικού και φυσικά με την επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας.
Μετά τιμής,
πρωτοπρ. Βασίλειος Κοκολάκης, ιερέας, θεολόγος, γλωσσολόγος
Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη, νηπιαγωγός, δασκάλα
Τσιλιμιδός Αθανάσιος, γενικός ιατρός
(Σημ. "Κλασσικοπερίπτωσης": υπάρχουν ακόμα 129 υπογραφές που για λόγους οικονομίας του χώρου απαλείψαμε)
Πιό κάτω θα διαβάσετε την επιστολή που είχαν στείλει οι γονείς στον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος φυσικά ως ένας "εκ των αρίστων και όχι των αρεστών" (κατά την πρωθυπουργική εντολή) έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή τίποτα!
Προς τη Διοίκηση του Γ. Ν. Παίδων «Αγία Σοφία»
Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2011
Αξιότιμοι κύριοι,
Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την απόφασή σας να κλείσετε τη μοναδική στο είδος της Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του «Αγία Σοφία», δίνοντας τη χαριστική βολή στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας.Ως εκπρόσωποι γονέων που ζήσαμε από κοντά τη λειτουργία του Κέντρου, έχουμε να καταθέσουμε ότι χάρις στην ύπαρξή του και την αυτοθυσία των γιατρών που το στελεχώνουν, χαιρόμαστε σήμερα εν ζωή τα καρδιοπαθή παιδιά μας. Η παραμονή μας εκεί μας έκανε να θαυμάσουμε το ελάχιστο σε αριθμό, ικανότατο όμως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η δε παραμονή μας στην Καρδιοχειρουργική Μονάδα απετέλεσε το κρίσιμο σημείο αποθεραπείας των παιδιών μας. Η ετοιμότητα γιατρών και νοσηλευτών στις επιπλοκές των επιβαρυμένων και με άλλα σοβαρά προβλήματα παιδιών μας, η εμπειρία τους στα θέματα καρδιάς και οι σωτήριες επιλογές τους στην κατάλληλη αγωγή, ήταν αυτά, που, μετά την επιτυχία της επέμβασης, καθόρισαν την πορεία των παιδιών μας στη ζωή.
Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να πιστεύετε πως θα είναι το ίδιο για τα καρδιοπαθή παιδιά μας να αναρρώνουν σε μια γενική Εντατική Μονάδα, που, όσο καλή και να είναι, δεν μπορεί ποτέ να συγκριθεί με την εξειδικευμένη; Ποιοι γιατροί γνωρίζουν καλύτερα τα καρδιολογικά θέματα, αν όχι αυτοί που επί σειρά ετών τα αντιμετωπίζουν και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας;
Ποιοι λόγοι, εν τέλει, υπαγορεύουν τη διάλυση του μοναδικού στην Ελλάδα, αλλά και πολλά υποσχόμενου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, που κατά κοινή ομολογία, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα του εξωτερικού; Λόγοι οικονομίας; Μα είναι ποτέ δυνατόν να κάνουμε οικονομία κλείνοντας κάτι που είναι μοναδικό στο είδος του; Αντί να βοηθήσετε στη στελέχωσή του, που είναι η μόνη αχίλλειος πτέρνα του, καταστρέφετε και ό,τι υγιές υπάρχει;
Σκεφτήκατε ποτέ το καλό των ίδιων των παιδιών; Ή μήπως το νοσοκομείο σας καλείται «Παίδων» κατ΄ ευφημισμόν; Με τη στάση σας καταδικάζετε πλήθος παιδιών και τις οικογένειές τους να πουληθούν, προκειμένου να κάνουν αυτό για το οποίο υπάρχει το κράτος προνοίας. Θέλετε λοιπόν να στραφούμε στον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό; Ρωτάτε αν μπορούμε; Και φυσικά καταλαβαίνετε τις θανάσιμες συνέπειες τυχόν δικής μας οικονομικής αδυναμίας…
Κύριοι, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ζητάμε άμεση αποκατάσταση του Κέντρου, καθώς και τη λειτουργία του σε πλήρη στελέχωση και ανάπτυξη.
Μετά τιμής,
για την επιτροπή γονέων
πρεσβ. Βασίλειος Κοκολάκης και Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου