Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Βρήκαν τυχαία το διαμελισμένο σώμα της 18χρονης κόρης τους .

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας εντόπισε το πτώμα της ενώ βρισκόταν στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα του αδελφού της.
Η Ζαϊνάμπ αλ Χόσνι από την πόλη Χομς βρέθηκε αποκεφαλισμένη, με ακρωτηριασμένα τα χέρια και γδαρμένη. Η 18χρονη κοπέλα από την Συρία λέγεται ότι είναι η πρώτη γυναίκα που χάνει τη ζωή της σε συνθήκες κράτησης κατά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία.
Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή Ζαϊνάμπ απήχθη τον Ιούλιο από άνδρες που ανήκουν στις δυνάμεις ασφαλείας θέλοντας να ασκήσουν πίεση στον ακτιβιστή αδελφό της, τον Μοχάμαντ Ντεεμπ αλ Χόσνι για να παραδοθεί.
Τελικά, τα δύο αδέρφια έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας έτσι σε 103 τον αριθμό των νεκρών ενώ τελούσαν υπό κράτηση από τον Μάρτιο που ξεκίνησαν οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Συρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμνηστίας.
Ο 27χρονος Μοχάμαντ διοργάνωνε διαδηλώσεις στην Χομς, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών επεισοδίων με αίτημα τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Η μητέρα του κλήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας αυτόν τον μήνα να παραλάβει το πτώμα του από στρατιωτικό νοσοκομείο τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή του.
Το πτώμα του έφερε σημάδια βασανισμού: μελανιές στην πλάτη και εγκαύματα με τσιγάρο στον κορμό. Είχε δεχτεί πυροβολισμό στο δεξί χέρι, το δεξί πόδι και τρεις πυροβολισμούς στο θώρακα, καταγγέλλει η Αμνηστία.
Την ώρα που αναγνώριζε το πτώμα του γιου της, η τραγική μητέρα τυχαία ανακάλυψε το διαμελισμένο πτώμα της Ζαϊνάμπ στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την οργάνωση, η μητέρα φέρεται ότι υποχρεώθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο το οποίο έγραφε ότι η Ζαϊνάμπ και ο Μοχάμαντ απήχθησαν και δολοφονήθηκαν από ένοπλη οργάνωση.
"Αν επιβεβαιωθεί ότι η Ζαϊνάμπ βρισκόταν υπό κράτηση όταν πέθανε, η περίπτωσή της θα είναι μια από τις χειρότερες υποθέσεις θανάτου υπό κράτηση που έχουμε δει μέχρι τώρα," αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φίλιπ Λούθερ, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Δεκαπέντε θάνατοι κρατουμένων καταγράφηκαν από την Αμνηστία από τα τέλη Αυγούστου και οι νεκροί έφεραν σημάδια από ξυλοδαρμό, σφαίρες και μαχαίρι, αλλά όπως είπε ο Λούθερ, η περίπτωση της Ζαϊνάμπ είναι "ιδιαίτερα σοκαριστική."

Δεν υπάρχουν σχόλια: