Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θεωρεί ότι ειδικά σε αυτή την δύσκολη εποχή πρέπει ορισμένες από αυτές τις προσπάθειες ελληνικών εταιρειών, παρά την «σφικτή» πολιτική που έχει επιβάλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην παροχή πληροφοριών αναφορικά με αυτές τις προσπάθειες να αναδειχθούν όσο επιτρέπει το απόρρητο του χαρακτήρα του έργου τους, για ένα και μόνο λόγο: Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτός ο βόθρος και η καταστροφή που βλέπουμε γύρω μας.
Υπάρχουν Έλληνες επιστήμονες, πατριώτες που εργάζονται άκοπα για να δώσουν ποιοτική υπεροχή στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά και για να καταδείξουμε ότι αυτές οι τεχνολογίες πρέπει να μείνουν εντός των ελληνικών συνόρων, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Γιατί, ναι, έχει και η Ελλάδα τα δικά της «μυστικά όπλα» και, πιστέψτε μας, είναι άκρως εντυπωσιακά.
Τεχνολογία που μετατρέπει τον κινητήρα ενός F-16 και του δίνει την δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς μετάκαυση με ένα απλό κιτ, ή που δίνει κινητήρες στο 15% του βάρους του νυν κινητήρα του Μ1Α1 Abrams και δίνει επιπλέον 30% ισχύ στην ιπποδύναμή του, είναι ελληνική και είναι εδώ, πιστοποιημένη και άμεσα εφαρμόσιμη.
Ακόμα στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να βρείτε:
ΑΕΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ Ε.Σ.: Μεγάλες ανάγκες – Μικρές δυνατότητες
«Άμεση προτεραιότητα για εμάς και παράλληλα επιτακτική ανάγκη αποτελεί η δημιουργία ενός ισχυρού στόλου μεταφορικών ελικοπτέρων, ικανού να μεταφέρει τις αναγκαίες ενισχύσεις σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, ανά πάσα στιγμή, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών». Δεκαπέντε χρόνια μετά την δήλωση αυτή από κορυφαίο στέλεχος του ΥΕΘΑ, ελάχιστους μήνες μετά την κρίση των Ιμίων, οι δυνατότητες αεροκίνησης του Ελληνικού Στρατού βρίσκεται σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, παρά την προμήθεια επιπλέον CH-47DGR Chinook, δεδομένου του γεγονότος ότι η διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων UH-1D/H είναι περίπου η μισή!
Για πρώτη φορά στον ελληνική ειδικό τύπο επιχειρείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του προβλήματος της αεροκίνησης, κάνουμε μια μεσοπρόθεσμη μελλοντική αναγωγή στο κατά πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση με την εισαγωγή σε υπηρεσία των ΝΗ-90 από τώρα μέχρι και το 2016 και επιχειρείται ανάλυση των αεροκίνητων επιχειρήσεων που πιθανόν να χρειαστεί να ανταποκριθεί ο Ελληνικός Στρατός.
Για πρώτη φορά στον ελληνική ειδικό τύπο επιχειρείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του προβλήματος της αεροκίνησης, κάνουμε μια μεσοπρόθεσμη μελλοντική αναγωγή στο κατά πόσο θα βελτιωθεί η κατάσταση με την εισαγωγή σε υπηρεσία των ΝΗ-90 από τώρα μέχρι και το 2016 και επιχειρείται ανάλυση των αεροκίνητων επιχειρήσεων που πιθανόν να χρειαστεί να ανταποκριθεί ο Ελληνικός Στρατός.
ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ AS 532 U2 COUGAR MKII: Οικονομική λύση ανάγκης για την Π.Α.;
Ενώ το πρόγραμμα των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης (SAR) και Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) της Πολεμικής Αεροπορίας καρκινοβατεί λόγω έλλειψης κονδυλίων και περικόπτεται συνέχεια (από 15 ελικόπτερα τώρα συζητούν για 8 ή 10 ελικόπτερα) εμφανίσθηκε η υπόθεση της πώλησης «αντί πινακίου φακής» των ολλανδικών AS 532 U2 COUGAR MKII, τα οποία είναι πρακτικά τα ίδια με τα ΑS 332 Super Puma. Το άρθρο αναλύει τα «συν» και τα «πλην» μιας τέτοιας επιλογής που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με κλάσμα των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί, άμεσα, ένα μεγαλύτερο αριθμό ελικοπτέρων κατά 50% από αυτόν που αγοράζουμε με τα περιορισμένα κονδύλια.
ΕΛΛΑΔΑ–ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι αυτόχειρες των Αθηνών...
Μια ανάλυση της μέχρι στιγμής ελληνικής αμυντικής πολιτικής σε σύγκριση και σε σχέση με την αντίστοιχη τουρκική και όλα αυτά υπό το πρίσμα της επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόβλεψη «εθνικού αυτοχειριασμού» σε περίπτωση που εξακολουθήσει η ίδια αμυντική πολιτική, με σειρά τεκμηρίων που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο ή δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν πολιτικό να ισχυριστεί μελλοντικά ότι «Δεν ήξερα»
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ «Σ» ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Αποκλειστική παρουσίαση του νέου F/A-18IR
Πήγαμε στις ΗΠΑ και είδαμε το νέο μαχητικό F/A-18IR Ηornet στο οποίο εφαρμόζονται τεχνολογίες απόκρυψης ίχνους (40% χαμηλότερη RCS σε σχέση με το «απλό» Super Hornet είναι το αποτέλεσμα) που επιτυγχάνουν αυτό που μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε Silent Hornet. To νέο μαχητικό F/Α-18ΙR προορίζεται να αποτελέσει την βασική υποψηφιότητα της Boeing στην ελληνική αξιολόγηση του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους και θα έχει να ανταγωνιστεί το F-35, τα ρωσικά υπερμαχητικά Su-35 και MiG-35, αλλά και το EF-2000 Typhoon. Είναι η πρώτη παρουσίαση του F/A-18IR στο ελληνικό κοινό, ενώ μαζί με το νέο μαχητικό παρουσιάζουμε και όλη την παραγωγή της Boeing, όπως την είδαμε.
FREMM : Η ιταλική «φωτοβολίδα» που έπεσε στο κενό
Η ιταλική πλευρά μέσω της Fincantieri προβάλλει τη δυνατότητα απόκτησης από το Π.Ν. σκαφών κλάσης FREMM της διαμόρφωσης που αποκτά το ιταλικό Ναυτικό ή την ενσωμάτωση χωρίς κόστος (;) του συστήματος AEGIS στις FREMM. Στην ανάλυση που ακολουθεί, παρουσιάζεται με στοιχεία το αδιέξοδο και το ανέφικτο της εν λόγω πρότασης και το γιατί απορρίφθηκε από το Π.Ν.
OΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ & ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ: Μπορούν να σώσουν την Ελλάδα;
Στη χώρα μας, εκτός του άφθονου ήλιου (που κάποιοι δανειστές μας αλλά και οφειλέτες θέλουν να αξιοποιήσουν προς όφελός τους) υπάρχει ένα υπέδαφος που όχι μόνο θα μας απαλλάξει από τους τοκογλύφους που εκμεταλλεύονται την τραγική μας κατάσταση, αλλά θα μας καταστήσει και ρυθμιστή στην ευρύτερη περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ευρέως γνωστό πως η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν μια πλούσια σε ορυκτό πλούτο χώρα.
LE BOURGET 2011: Η αποθέωση του αεροπορικού Όπλου!
Η 49η Διεθνής Αεροδιαστημική έκθεση «Le Bourget» στο ομώνυμο αεροδρόμιο του Παρισιού αποτέλεσε αναμφισβήτητα το αεροπορικό γεγονός της χρονιάς και ίσως την πιο επιτυχημένη έκθεση στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού φέτος φιλοξενήθηκαν 2.113 διεθνείς εκθέτες από 45 χώρες. Για την ιστορία, το 2009 είχαν συμμετάσχει στην έκθεση 2.000 εκθέτες. Επιπλέον, την έκθεση επισκέφτηκαν 145.000 επισκέπτες για επαγγελματικούς λόγους, ενώ το 2009 ο αριθμός αυτός ήταν 138.000 άτομα. Το φωτορεπορτάζ πλούσιο και οι ειδήσεις που βγήκαν από την έκθεση, πολλές…
ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ: Πώς κατέληξε παράγοντας εσωτερικής πολιτικής αποσταθεροποίησης
Πως οι ελληνορωσικές σχέσεις από το ιδανικό επίπεδο του 2008 έφτασαν στο να μην γίνεται δεκτός στη Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης σήμερα; Η ακμή των ελληνορωσικών σχέσεων που διήρκεσε μια 15ετία και η σημερινή παρακμή τους που έχει οδηγήσει την Ρωσία για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πολιτική και οικονομική προσέγγιση με την Τουρκία. Περιγράφεται το ναυάγιο της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από αυτό.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η πολιτική ταυτότητα των νέων αραβικών επαναστατικών κινημάτων
Επαναστατικά κινήματα και εξεγέρσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, δημιουργώντας νέα δεδομένα. Στην Τυνησία και την Αίγυπτο οδήγησαν σε καθεστωτική αλλαγή. Στη Λιβύη μαίνεται εμφύλιος πόλεμος, στην Υεμένη και τη Συρία η κατάσταση είναι επικίνδυνα ρευστή, ενώ στο Μπαχρέϊν οι αντιδράσεις έχουν προς στιγμήν κατασταλεί. Ποια είναι όμως η πολιτική ταυτότητα αυτών των νέων επαναστατικών κινημάτων και πώς διαμορφώνεται το πολιτικό και διεθνοπολιτικό σκηνικό στη μετα-επαναστατική Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική;
ΑΛΒΑΝΙΑ: Εκλογές και ελληνική μειονότητα
Ένα κομμάτι του Ελληνισμού, βασανισμένο και ταλαιπωρημένο μέχρι την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού εξακολουθεί να καταπιέζεται από την εθνικιστική πολιτική κύκλων της κυβέρνησης των Τιράνων. Ποιο είναι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση στην ελληνική μειονότητα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου