Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Νορβηγία: «Πηδούσαμε στη θάλασσα να σωθούμε» [βίντεο]

Νορβηγία: «Πηδούσαμε στη θάλασσα να σωθούμε» [βίντεο]Βίντεο που πραγματικά σοκάρουν σχετικά με τις δολοφονίες στο νησί Οτόγια, κάνουν το γύρο του κόσμου τις τελευταίες μέρες.
Το μακελειό της Νορβηγίας είναι ένα γεγονός άνευ προηγουμένου για τη Σκανδιναβική χώρα και πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας των δολοφονιών από τον αδίστακτο ακροδεξιό εξτρεμιστή,
Η συγκλονιστική μαρτυρία του Αλί Εσμπάτι ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη μαζική δολοφονία στο νησί Οτόγια:
«Στην αρχή άκουσα πυροβολισμούς και νόμιζα πως πρόκειται για αστείο. Ωστόσο, όταν αντίκρισα τις σωρούς δύο παιδιών, τότε «πάγωσα».
«Δεν εκπλήσσομαι από τον αριθμό των νεκρών… Σοκάρομαι τώρα που ακούω πως μπορεί να φτάσει τους 80. Νόμιζα πως θα είναι 15-20. Είδα μπροστά μου τρεις νεκρούς κι ένα βαριά τραυματισμένο. Δεν ήξερα τι να κάνω. Βλέπετε, υπάρχει μόνο ένας τρόπος διαφυγής από το νησί κι αυτός είναι με το μικρό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια.
Πολλοί πήδηξαν στο νερό και κολυμπούσαν προκειμένου να σωθούν από τη μανία του δολοφόνου ο οποίος είχε φορέσει στολή αστυνομικού και πυροβολούσε εν ψυχρώ όποιον έβλεπε μπροστά του.
Απ όσο μπορώ να ξέρω η αστυνομία πλέον έχει τον έλεγχο του νησιού. Δεν ξέρω πόσοι και αν κρύβονται ακόμα κάποιοι εκεί. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως το νησί είχε γεμίσει πτώματα.
Πραγματικά είμαι σοκαρισμένος. Τα νούμερα των νεκρών είναι πολύ μεγάλα. Η χώρα μας στο παρελθόν δεν είχε άλλη τέτοια εμπειρία. Αυτό που νομίζω είναι πως ο άνθρωπος αυτός είχε φοβία με το Ισλάμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: