Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Δεν ανιχνεύουν τίποτα το... σημαντικό από ραδιοβιολογικές ουσίες στην Κύπρο, αλλά όλο και διενεργούν μετρήσεις! Δίδονται και «κατευθυντήριες γραμμές» προς τους κατοίκους... Γιατί άραγε; Αφού ΟΟΟΛΑ είναι... πεντακάθαρα! Δεν είναι;

Έρευνα για ύπαρξη ραδιοβιολογικών ουσιών στο Βασιλικό της Κύπρου 
Σε επιδημιολογική παρακολούθηση με αντικείμενο την έρευνα για ύπαρξη ραδιοβιολογικών ουσιών στην περιοχή Βασιλικού προχωρά το Υπουργείο Υγείας. Σήμερα μεταβαίνει στην περιοχή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου.
Οι ανησυχίες που προέκυψαν για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση, είπε, έθεσαν από την πρώτη στιγμή σε κινητοποίηση τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.


Επεσήμανε ότι οι εξετάσεις δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, προσθέτοντας ότι φθάνουν συνεχώς στο γραφείο του αποτελέσματα, από τα οποία μέχρι στιγμής δεν προκύπτει να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία, αφού δεν έχουν ανιχνευθεί ουσίες επιβλαβείς για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.
Ανέφερε, επίσης, ότι οι εξετάσεις διενεργούνται με βάση την επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων που εξερράγησαν.
Σήμερα, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας θα συνομιλήσει με τους κατοίκους και θα τους δώσει κατευθυντήριες γραμμές για το τι πρέπει να πράξουν.
Πηγή: defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια: