Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

19 παιδεραστές παπάδες προστατεύει το Βατικανό! Έξαλλος ο Ιρλανδός πρωθυπουργός…

19 παιδεραστές παπάδες προστατεύει το Βατικανό! Έξαλλος ο Ιρλανδός πρωθυπουργός…Τον πρεσβευτή του στην Ιρλανδία, αρχιεπίσκοπο Τζουζέπε Λεάντζα, ανακάλεσε το Βατικανό μετά τη σοβαρή κριτική που άσκησε το ιρλανδικό κοινοβούλιο στις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας όσον αφορά υπόθεση παιδεραστίας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Βατικανού.
Η εξαιρετικά ασυνήθιστη αυτή κίνηση ακολουθεί της άνευ προηγουμένου κριτική που ασκήθηκε στην Αγία Έδρα από το ιρλανδικό κοινοβούλιο έπειτα από τη δημοσιοποίηση έκθεσης που κατηγορούσε τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας ότι συγκάλυψαν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς ακόμη και πρόσφατα, το 2009.
Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης αυτής για πράξεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν το 1996 και το 2009 από 19 καθολικούς ιερείς σε περιοχή της νότιας Ιρλανδίας, ο πρωθυπουργός Έντα Κένι κατηγόρησε την Καθολική Εκκλησία, και ιδιαίτερα την Αγία Έδρα, για παρακώλυση των ερευνών.
Η έκθεση αυτή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η ανταπόκριση των αρχών της Καθολικής Εκκλησίας στην Ιρλανδία στην υπόθεση αυτή ήταν «ανεπαρκής και ακατάλληλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: