Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Άτομα με μαδέρια δίπλα σε αστυνομικούς; (Βίντεο)

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έδωσε διευκρινίσεις για τα βίντεο που εμφανίζουν αστυνομικούς με πολιτικά και κουκούλες, καθώς και αστυνομικούς που κρατούν ξύλα και σωλήνες.
Ειδικότερα, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι το βίντεο που προβάλει αστυνομικούς με πολιτικά και κουκούλες πίσω από ομάδα αστυνομικών της ΥΑΤ δεν είναι από την κινητοποίηση της Τετάρτης (15/06).
"Πρόκειται για φωτογραφία και μαγνητοσκοπημένο υλικό που δεν αφορά τη σημερινή συγκέντρωση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, καθ’ όσον τόσο οι αστυνομικοί, όσο και τα άτομα με πολιτική περιβολή φέρουν χειμερινή στολή και ενδυμασία αντίστοιχα" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
"Οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες Ασφαλείας φέρουν πάντα πολιτική περιβολή. Στις περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων επιβάλλεται η χρήση δακρυγόνων ουσιών προς απώθηση των επιτιθέμενων είναι πιθανό να καλύπτουν μέρος του προσώπου τους, προκειμένου να προστατευθούν από τις ουσίες αυτές" καταλήγει η ανακοίνωση.
Για το δεύτερο βίντεο που προβλήθηκε και δείχνει αστυνομικούς να κρατούν κοντάρια και σωλήνες η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι μετέφεραν αντικείμενα που είχαν κατάσχει μετά τη σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού.
"Ο 33χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς να κατέχει τα αντικείμενα αυτά πλησίον του Παναθηναϊκού Σταδίου, τα οποία επιχείρησε να κρύψει μέσα σε δασύλλιο" σημείωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Δείτε το βίντεο:

Agnwstoi me maderia 15 June 2011 by buyme

Δεν υπάρχουν σχόλια: