Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Φοβούνται επιδημία στην Ευρώπη λόγω φονικού βακτηριδίου. Τυχαίο και αυτό.;;...όλα τώρα θα συμβουν..;;

Deadly E-coli bacteria rapidly spreading through Germany. Source likely from organic farming.
Φόβοι εκφράζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ενδεχόμενη επιδημία στην Ευρώπη, εξαιτίας του επικίνδυνου βακτηριδίου που προκάλεσε τον θάνατο δυο ατόμων στη Γερμανία.
«Είναι θέμα χρόνου μέχρι να εξαπλωθεί το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (EHEC) και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Τζο Λάινεν, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε περίπτωση συναγερμού επιπέδου ένα, όλες οι χώρες της Ε.Ε θα κληθούν να λάβουν μέτρα για να προστατέψουν τον πληθυσμό τους.Το επικίνδυνο βακτηρίδιο, το οποίο προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα, έχει προκαλέσει πανικό στη Γερμανία, καθώς χθες ο αριθμός των ατόμων που φέρεται να έχουν εμφανίσει τα συμπτώματα εξαιτίας του βακτηριδίου αυξήθηκε στους 600.
Το υγειονομικό ινστιτούτο του Αμβούργου εντόπισε το βακτηρίδιο σε τρία αγγουράκια, επιβεβαίωσε σήμερα η αξιωματούχος της διεύθυνσης Υγείας της πόλης αυτής Κορνέλια Πρίφερ-Στορκς. Η έρευνα του ινστιτούτου έχει επικεντρωθεί μέχρι στιγμής στα κρούσματα στο Αμβούργο, προσέθεσε, σημειώνοντας ότι "δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι και άλλο προϊόν διατροφής μπορεί να αποτελεί πηγή μόλυνσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: