Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Αρχαιολόγοι ανακαλύψαν στοιχεία μινωικού πολιτισμού παρουσίας στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας του σημερινού Ισραήλ..


Ανασκαφές ανακάλυψαν ένα παλάτι της Εποχής του Χαλκού στη δυτική περιοχή της Γαλιλαίας του σημερινού Ισραήλ γνωστό ως Tel Kabri (located near its namesake kibbutz not far from historic Acco and the resort town of Nahariya on the coast of Israel) και είναι αποκαλυπτικό ΄΄οτι όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως παρουσίας του αρχαίου μινωικού πολιτισμού στην αρχαία Χαναάν κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα π.Χ.,αποκαλύπτοντας ότι αυτό που είναι γνωστό ώς δυτική τέχνη στις μέρες μας βρέθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο.
Επιπλέον, οι ανασκαφές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2009 και τον χειμώνα του 2010/2011 έχουν αποκαλύψει μια πιθανή μινωική επιρροή στην αρχιτεκτονική όλου του τόπου. Μια πέτρα με συγκεκριμένο δομικό χαρακτηριστικό που έφεραν στο φως έξω από το βόρειο τοίχος του παλατιού το 2009 δείχνει μια χαρακτηριστική
διαμόρφωση που αναλογεί στις Μινωικές κατασκευής Γραμμές . "Είναι μόνο ένα επίπεδο λίθους πάχους», λέει ο Cline. "Αλλά ζιγκ-zags. Συνήθως το βλέπουμε στην Κρήτη, όπου πρόκειται για ένα τελετουργικό διάβαση πεζών γύρω από ένα παλάτι. Είναι είτε ένα διάδρομο ή το κάτω μέρος του τοίχου ...... Νομίζω ότι είναι ένα οδόστρωμα ή διάβαση πεζών και ότι μπορεί κάλλιστα να πηγαίνει γύρω από το παλάτι. Αυτό διαδρόμου μπορεί να διευθύνεται προς τα ελλείποντα δυτική είσοδο στο παλάτι.
περισσότερα στο http://popular-archaeology.com

______________________________________________________________________________________________________________

θραύσματα απο Γύψο που έχουν ανασκαφεί στο Τελ Kabri, δείχνουν σημάδια τεχνικής τοιχογραφία και χαρακτηριστικό στυλ της τέχνης τοιχογραφίας Μινωικής που βρέθηκε στο αρχαία Ακρωτήρι στο νησί της Σαντορίνης (αρχαία Θήρα), καθώς και στην Κνωσό της Κρήτης. Kabri Project Ανασκαφές.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Τοιχογραφία των μπλε πιθήκων από τις ανασκαφές της εποχής του Χαλκού στο Ακρωτήρι στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης (αρχαία Θήρα). Το ύφος απεικονίζει ένα τυπικό λευκό και μπλε χρώμα σχεδίου που βρέθηκαν σε όλες την αρχαίες Μινωικές τοιχογραφίες. Μερικά τεμάχια που έχουν ανακτηθεί στο Τελ Kabri απεικονίζουν τον ίδιο συνδυασμό χρωμάτων και στιλ.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Τοιχογραφία των δελφινιών από τις ανασκαφές της Κνωσού στο ελληνικό νησί της Κρήτης, που δείχνουν το τυπικό λευκό και μπλε χρώμα.

σχόλιο δικό μας -Κοιτάξτε προσεκτικά τη φωτογραφία του δελφίνια: δείτε ότι το δελφίνη κάτω δεξιά; Έχει το στυλιζαρισμένο "μάτι του Horus."

Δεν υπάρχουν σχόλια: