Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

5 χρόνια φυλακή για τους δημιουργούς του..facebook των εγκληματιών.


5 Χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί της ιστοσελίδας gh0stmarket.net η οποία θεωρήθηκε από τους δικαστές 'το facebook των εγκληματιών' ή αλλιώς το CrimeBook.
Στο συγκεκριμένο site το οποίο έχει ήδη 8.000 εγγεγραμμένα μέλη μπορεί κάποιος να ανταλλάξει ανώνυμα κλεμμένες βάσεις δεδομένων με στοιχεία χιλιάδων ανυποψίαστων χρηστών... Στο site επίσης υπάρχουν εγχειρίδια χρήσης για διάφορα παράνομα θέματα όπως για παράδειγμα '14 τρόπους να κλέψετε πιστωτικές κάρτες' αλλά και πληροφορίες για ανωνυμία στο ίντερνετ. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 19άχρονος Nicholas Webber μαζί με τον 18άχρονο Ryan Thomas προσπάθησαν να πληρώσουν σε ένα ξενοδοχείο το ποσό των 1000 λιρών με κλεμμένη πιστωτική κάρτα. Τότε συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και τότε ήταν που οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου site. Στην κατοχή των έφηβων βρέθηκαν 65.000 κλεμμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί και περίπου 100.000 κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.
Όσο λειτουργούσε το site υπολογίζεται οτι έκλεψαν 16.5 εκατομμύρια λίρες δηλαδή 24.7 εκατομμύρια ευρώ! Οι δύο νεαροί παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν σε συνωμοσία για διάπραξη απάτης, παροχή βοήθειας σε εγκληματίες καθώς και τροποποίηση υπολογιστών άνευ αδείας. Άλλα μέλη της ιστοσελίδας καταδικάστηκαν με μικρότερες ποινές απο τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν φυλάκιση 18 μηνών για συνωμοσία διάπραξης απάτης και κατοχή παράνομου υλικού.
πηγή http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: