Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ελάτε να γίνουμε περισσότεροι, είμαστε ήδη 600.000!ΔΤ Πανελλαδικού Συντονιστικού Κατά των Διοδίων - κινητοποίηση την Κυριακή 9.1

Δείτε βίντεο..
ΔΤ Πανελλαδικού Συντονιστικού Κατά των Διοδίων - κινητοποίηση την Κυριακή 9.1
Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων Μας φοβούνται – Δεν τους φοβόμαστε
Το κίνημα κατά των διοδίων συνεχώς διογκώνεται και οι εταιρείες βρίσκονται σε πανικό. Οι πολιτικοί τους υπάλληλοι (βλ. Υπουργείο Μεταφορών) διαδίδουν ότι ετοιμάζουν μια άδικη και παράνομη ρύθμιση ώστε να αντιμετωπίσουν το πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα των πολιτών που αρνούνται να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στους ιδιώτες και εν πολλοίς αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους. Ο χαρακτηρισμός των διοδίων ως «δημοσίων εσόδων» ώστε η μη καταβολή τους να εξισώνεται με χρέος προς το Δημόσιο, είναι παράλογος, άδικος και παράνομος διότι τα διόδια εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες στις οποίες παραχωρήθηκαν με χαριστικές και αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις οι αυτοκινητόδρομοι που φτιάχτηκαν (και φτιάχνονται) βασικά με κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Εξίσου παράλογη, αήθης και αυθαίρετη είναι η απόφαση της «Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων» να παραχωρούνται στις ιδιωτικές εταιρίες τα στοιχεία των κατόχων των οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τις καρμανιόλες που η «ιδιωτική πρωτοβουλία» βαφτίζει αυτοκινητόδρομους. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ: Όπως καταφέραμε να ακυρώσουμε την απόπειρα της κυβέρνησης να θέσει τον κρατικό μηχανισμό και την ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία των ιδιωτικών εταιριών, όπως κερδίσαμε τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα αυθαίρετα της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, όπως ματαιώσαμε την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, ΚΑΙ αυτή τη φορά συνεχίζουμε μαζικά, συλλογικά και οργανωμένα! Προκαλούμε τους θρασύτατους μεγαλοεργολάβους να πάμε στα δικαστήρια ώστε να συναντηθούμε μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ποιος είναι ο παράνομος… Όταν ακόμα και πρώην κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται δημοσίως, ότι οι χαριστικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους αεριτζήδες μεγαλοεργολάβους υλοποιήθηκαν μέσα από κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Χαρακτηριστικά ο πρώην υφυπουργός κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Δεν συζητήθηκαν ποτέ στην αρμόδια επιτροπή όλοι οι όροι της σύμβασης. Τα “ψιλά γράμματα” της σύμβασης δεν ήρθαν ποτέ στη Βουλή». Κατόπιν τούτων, δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τους αεριτζήδες και τους πολιτικούς υπαλλήλους τους! Συνεχίζουμε, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, και καλούμε όλους τους πολίτες να μην πληρώνει κανείς το χαράτσι διοδίων. Όλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 3:00 μ.μ. στην κινητοποίηση για το άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα!
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Θεσσαλονίκη: 6974479243, Πιερία: 6973380700, Γιάννενα: 6972255216, Θεσσαλία: 6976864058, Φθιώτιδα: 6944749515, 6979115156, Αφίδνες: 6944298970, Αττική: 6974072825, 6972738059, Πελοπόννησος: 6936730668, Πάτρα: 6973426334

*Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της ανυπακοής των οδηγών αυτοκινήτων Ι.Χ., καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 20% αυτών που καθημερινά κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο χρήσης του....αυτοκινητοδρόμου στους σταθμούς των διοδίων.
Το πρωί της Τετάρτης η κάμερα της Τηλεόρασης του ΣΚΑΪ βρέθηκε στα διόδια των Αφιδνών, όπου μέσα σε μισή ώρα κατέγραψε τουλάχιστον 4 οδηγούς να βγαίνουν από τα οχήματά τους, να χαιρετούν ευγενικά τους υπαλλήλους, να σηκώνουν τις μπάρες και περνούν χωρία να πληρώνουν το αντίτιμο.
Επιπλέον, σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται στοχευμένες καταλήψεις σε σταθμούς διοδίων από οργανωμένες ομάδες πολιτών (Επιτροπές Διόδια STOP, oxidiodia.gr κ.α.), οι οποίες προτρέπουν τους οδηγούς να μην πληρώνουν, καταγγέλλοντας, παράλληλα, τις συμβάσεις παραχώρησης που έχει συνάψει το κράτος με τις εταιρείες εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου.
Στο μεταξύ, οι κοινοπραξίες διοδίων έλαβαν την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκειμένου να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια.
Οι κοινοπραξίες θα μπορούν να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής και οι οδηγοί θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν έως και το 20πλάσιο του αντιτίμου.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής λειτουργίας αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Γιάννης Νασούλης, ανέφερε ότι οι οδηγοί «θα πρέπει να πεισθούν να πληρώνουν τα διόδια, όπως πληρώνουν το εισιτήριο στα λεωφορεία, αλλά κυρίως να κατανοήσουν την τεράστια σημασία των έργων στην ανάπτυξη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».
Πηγή http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

*Διευκρίνιση για την μη πληρωμή ΔΙΟΔΙΩΝ.
Σχετικά με την απόφαση της 5/1/2011 με τα ΔΙΟΔΙΑ. Σαν μέλος της επιτροπής ενάντια στην πληρωμή διοδίων θα ήθελα να ενημερώσω τους επισκέπτες... του τρομακτικού ότι συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε διόδια και αυτά που αναφερθήκαν στο blogs σας και αλλού περί ενημέρωσης του ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ είναι ανυπόστατα. Είναι εντελώς παράνομο να γίνει αυτό από τις ιδιωτικές εταιρείες. Ακόμη δεν έχει ψηφισθεί νόμος που να θεωρεί το έσοδο των διοδίων ως δημόσιο έσοδο, γιατί αυτό έρχεται σε αντίθεση με την παραχώρηση των διοδίων σε ιδιώτες. Είναι παράνομοι και εν πάση περιπτώσει γιατί πληρώνουμε ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Επομένως δεν πληρώνουμε διόδια και την ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011 στις 3 η ώρα να είστε στα διόδια ΑΦΥΔΝΩΝ όπου θα ανοίξουμε τις μπάρες. Θα το διασκεδάσουμε
Για περισσότερες πληροφορίες στο Τηλέφωνο 6974072825
ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ η επιτροπή είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Εάν σας έλθει ειδοποίηση στο σπίτι επικοινωνήστε με κάποιον της επιτροπής διοδίων.
Μπείτε στο http://diodiastop.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: