Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Μίλησε για τον "Εκλεκτό της Νέας Παγκόσμιας Τάξης" ο Αχµαντινετζάντ στον ΟΗΕ;

Είναι γνωστός ο σάλος που δημιουργήθηκε κατά την ομιλία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος μιλώντας στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο, αλλά και Αμερικανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι, πιστεύουν ότι πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 βρίσκεται η αμερικανική κυβέρνηση.
Η φράση του Ιρανού ηγέτη προκάλεσε την άμεση αποχώρηση της αμερικανικής, αλλά και των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών από την αίθουσα. Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε πως οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες αποχώρησαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Αμερικανούς. Ο Αχμαντινετζάντ παρέθετε τρεις θεωρίες για την 11η Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη κατηγορούσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι «οργάνωσε τις επιθέσεις», «για να ανορθώσει την παραπαίουσα αμερικανική οικονομία και να σώσει το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ». Η Αμερικανοί αποχώρησαν αφού χαρακτήρισαν τις δηλώσεις Αχμαντινετζάντ ως «απεχθείς»: «αντί να αντιπροσωπεύσει την καλή θέληση του ιρανικού λαού, ο κ. Αχμαντινετζάντ επέλεξε για ακόμη μια φορά το ντελίριο γύρω από θεωρίες συνωμοσίας και τις αντισημιτικές δηλώσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ Mark Kornblau.
Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε επίσης για την αποτυχία του καπιταλισμού, για τα πυρηνικά, για την αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ, έκανε πολλές αναφορές στο Ισλάμ και στον Μωάμεθ, (αλλά και στον Χριστό), ενώ χαρακτήρισε τις απειλές Αμερικανού πάστορα ότι θα κάψε το Κοράνι '"πράξεις κακίας" ενώ κρατώντας ένα αντίτυπο του Κορανίου, τόνισε: "η αλήθεια δεν μπορεί να καεί". (Στην φωτογραφία πάνω κρατάει το Κοράνι και την Αγία Γραφή την οποία, είπε, σέβεται).
Κάποιοι φίλοι του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ μου έστειλαν ένα λινκ από το liako news (του Λιακόπουλου) όπου έγραφε ότι ο Αχμαντινετζάντ, μίλησε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ για «τον ΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟ, που θα κατορθώσει να ολοκληρώσει το σχέδιο που έχει όριο εκπλήρωσης το 2015». Επίσης, ότι για αυτόν τον λόγο τον διέκοψαν επίτηδες.
Περισσότερα στο http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: