Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόθεση "Ζαρτινιέρα" +VIDEO.

Το Νοέμβριο του 2006 στη Θεσσαλονίκη συνέβη ένα γεγονός που συγκλόνισε αλλα και εξόργισε το πανελλήνιο.Ήταν η γνωστη Υπόθεση 'Ζαρτινιέρα'.Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.Θύμα ήταν ο κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου και θύτες 8 αστυνομικοί μεταξύ των οποίων ήταν και ένας αρχιφύλακας.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Ο 24χρονος Κύπριος φοιτητής ενώ προχωρούσε εξω απο το πανεπιστήμιο κρίθηκε ύποπτος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στη διάρκεια των «προληπτικών» συλλήψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την επέτειο του πολυτεχνείου. «Ενώ του είχαν φορέσει χειροπέδες» τον ξυλοκόπησαν,οπως δηλωσαν και οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού.
«Ο νεαρός αιμόφυρτος και με χειροπέδες κακοποιούνταν βάναυσα από άτομα με πολιτικά ρούχα και μάσκες στο πρόσωπο που μας δήλωσαν ότι ήταν αστυνομικοί», περιγράψαν οι αυτοπτες μάρτυρες.
Στην συνέχεια οι αστυνομικοί -που έκαναν ό,τι έκαναν υπό την εποπτεία του διευθυντή Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης -συνέλαβαν τον 24χρονο και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια. Εκεί, αν και αιμόφυρτος, κρατήθηκε για έξι ώρες προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ
«Αναίτια μου επιτέθηκαν κάποιοι άγνωστοι ενώ περπατούσα στο Σιντριβάνι.Χτυπήθηκα και έπεσα αιμόφυρτος στο έδαφος, ενώ καλούσα σε βοήθεια», περιέγραψε, επισημαίνοντας ότι δεν ειχε καμία εμπλοκή με τα επεισόδια. Μάλιστα τονισε ότι δεν ήταν καν στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου και τυχαία περνούσε από το σημείο, χωρίς να γνωρίζει οτιδήποτε για τα έκτροπα.
Ο 24χρονος αναφέρθηκε και στον δεύτερο νεαρό που άρχισε να τρέχει, υποστηρίζοντας ότι δεν τον γνώριζε, αλλά τυχαία βρέθηκαν να περπατούν σε μικρή απόσταση στο σημείο του Σιντριβανιού, χωρίς να έχουν μιλήσει καθόλου.
«Με χειροπέδες με οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και μεταφέρθηκα τελικά στο νοσοκομείο στις 5 το πρωί», τονίζει. Περιέγραψε ακόμη το περιστατικό με τους καθηγητές που ζητούσαν να βοηθηθεί, αλλά δεν εισακούστηκαν από τους αστυνομικούς που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ούτε δέχτηκαν την έκκλησή τους να τον παραλάβει ασθενοφόρο. Ακόμη πρότεινε τους καθηγητές να καταθέσουν ως μάρτυρες, αφού ήταν αυτοί που τον είδαν αιμόφυρτο και ζήτησαν να κληθεί ασθενοφόρο, αλλά τελικά οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε περιπολικό με συμβατικές πινακίδες.
Στην συνέχεια ο Κύπριος Φοιτητής κατέθεσε μύνηση κατα παντως υπευθυνου.
Η ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Η αρχική δήλωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης απέδωσε τα τραύματα του Δημητρίου σε μια ζαρντινιέρα και ένα μηχανάκι, ενώ είπε ειρωνικά ότι θα... στείλει λουλούδια στον τραυματισμένο φοιτητή.Βέβαια στην συνέχεια ανασκέυασε.
Φανταστείτε μονο να μην υπηρχε το βίντεο - μάρτυρας .
ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Από τους κατηγορούμενους στους 4 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και επιπρόσθετα στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης. Στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για συνεργεία. Οι παραπάνω ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
ΤΟ VIDEO

Πηγή
http://networkedblogs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: