Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μυστικές Σχολές του αρχαίου κόσμου και οι μυστικές διδασκαλίες τους .

Λέγεται ότι οι φιλοσοφικές βάσεις της κάθε θρησκείας έχουν μια κοινή πηγή και ότι η ποικιλομορφία όσον αφορά τις διάφορες πεποιθήσεις και δοξασίες που κάνουν κάποιες θρησκείες να στρέφονται εναντίον των άλλων, δεν είναι παρά απλή στρέβλωση της γνώσης στο περασμα του χρόνου απο την αρχικής της μορφή . Προκειμένου να διατηρηθεί αυτή η αρχέγονη σοφία που γέννησε όλα τα συστήματα πεποιθήσεων, ομάδες φιλοσόφον έχουν συγκεντρωθεί σε μικρά σχολεία στην διάρκεια της ιστορίας παίρνοντας όρκους ώστε να μην αφήσoυν την αληθινή γνώση να πεθανει.Εδώ είναι οι φιλοσοφίες τους
Το μάτι του Horus - Σχολή της Αρχαίας Αιγύπτου.

Το μάτι του Horus σχολή που υπήρχε στην αρχαία Αίγυπτο και είχε σκοπό τη διδασκαλία στους μαθητές να κυριαρχήσουν στο σώμα και στο μυαλό, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης συνείδηση και να ξυπνήσουν τις ψυχικές του ικανότητες. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν αγράμματοι, οι ναοί ήταν σχεδιασμένοι και είχαν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο που να προκαλεί τις γνώσεις και να δώσει ένα μήνυμα χωρίς λόγια, και έτσι οι ναοί στο οποίο οι μαθητές έμαθαν τις μυστικές διδασκαλίες του το μάτι Horus Mystery Σχολής σχεδιάστηκαν να προδιαθέτουν τους αιτούντες στις φιλοσοφικές αντανακλάσεις, διαισθητική γνώση και μάλιστα να προκαλούν αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές.
Σύμφωνα με την αρχαία αιγυπτιακή γνώση, αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να προκληθούν από τα γεωμετρικά σχέδια, τα σύμβολα, τις αναλογίες και την κατεύθυνση των δωματίων.Έτσι, κάθε φορά που ένα συγκεκριμένο μάθημα είχε διδαχθεί , οι μαθητές μετακινούνταν σε έναν νέο ναό σχεδιαστμένο για ένα νέο μάθημα.
Διαβάστε Η έννοια του All-Seeing Eye-Το μάτι που βλέπει τα πάντα για περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με το μάτι Horus Mystery Σχολής.
Ορφικά μυστήρια - Σχολές Mystery of αρχαία Ελλάδα
Ορφισμός είναι μια φιλοσοφική θεωρία που εμφανίστηκε στην αρχαία Ελλάδα, η οποία αποδίδεται στο μυθικό χαρακτήρα Ορφέα χαρακτήρα. Το περιεχόμενο των Ορφικών Μυστηρίου σχολεία είχαν σαν διδασκαλεία σχετικά με τις αλήθειες που κρύβει η ελληνική μυθολογία και τον τρόπο το κλειδί σε συνάρτηση με τους μύθους θα συμβάλουν την κατανόηση σχετικά με την προέλευση του σύμπαντος, τη διαδρομή προς τη σοφία και την αποδέσμευση της αναγέννησης των κύκλων - ο λόγος πίσω από την ανθρώπινη δυστυχία .
Η παράδοση ορφικό γέννησε τα θεμέλια της ελληνικής φιλοσοφίας, έχοντας επηρεαστεί από μεγάλους στοχαστές, όπως ο Πλάτων. Βασικά, η Orphists ήταν ασκητές και τα τελετουργικά τους είχαν στόχο να δείξουν το δρόμο και να βοηθήσουν την ανθρώπινη ψυχή στην αναζήτηση και τελικό στόχο της ανόδου, και θεωρήθηκαν ως ένας τρόπος για να κατανοούν και να ανεβαίνουν τα στάδια της πνευματικής ανάπτυξης. Όπως και οι Αιγύπτιοι και οι Θιβετιανοί, Orphists είχαν εγχειρίδια, για να αναθέσουν τσους νεκρούς για το πώς να προχωρήσουνε στην μεταθανάτια ζωή, για να ξαναγεννηθούν σε καλύτερες συνθήκες.
Χαλδαίων Σχολεία Μυστήριου - το Numerology Χαλδαίων
Η Χαλδαίοι ανέπτυξαν μια θεωρία που βασίζεται σε αριθμούς και στη γεωμετρία. Μέλη του Χαλδαίου Μυστηρίου Σχολή είδαν αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ των κύκλων του σύμπαντος και της τους κύκλους της ανθρωπότητας, τα οποία πιστεύεται ότι αντιστοιχεί στους κύκλους της πνευματικής ανάπτυξης. Η μαθηματική διερεύνησή των κύκλων οδήγησε στην μελέτη της αριθμολογίας που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. . Ο Πυθαγόρας είχε επίσης επηρεαστεί από αυτές τις διδασκαλίες και θεωρία σχετικά με την ιστορία του σύμπαντος μέσα από τους αριθμούς . Η αριθμολογία των Χαλδαίων είναι η μελέτη του τρόπου του κυκλικού χαρακτήρα του σύμπαντος και πως επηρεάζει κάθε άτομο χωριστά και πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουμε ποια είναι η φύση ενός ατόμου και τι πράγματα που αυτός ή αυτή έχει να επιτύχει στη διάρκεια της ζωής. Οι Χαλδαίοι επίσης πίστευαν ότι η κυκλική εξέλιξη του σύμπαντος ήταν το μακρόκοσμο των κύκλων μετενσάρκωσης και κάθε νέα ενσάρκωση θα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο αριθμό που θα μπορούσε να αποκαλύψει το σκοπό της ύπαρξης του ατόμου. Με την παρακολούθηση της καθολικής κύκλων,οι Χαλδαίοι ήταν σε θέση να προσδιορίσουν πότε ένας νέος μεσσίας θα γεννηθεί (πάντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο της κάθε εποχής) και αυτό είναι το πώς οι τρεις Μάγοι γνώριζαν τη θέση και την ημερομηνία γέννησης του Ιησού.
Η Μυστική Διδασκαλία των μυστηρίου σχολείων
Οι ομάδες αυτές υπήρχαν σε διαφορετικές χώρες και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, αλλά ήταν όλοι τους συνδεδεμένες μεταξύ τους μέσω μιας αλυσίδας μετάδοσης που συνδέονταν το κάθε σχολείο (και τα 3)μυστήριου με τις ίδιες πηγές. Παρά τις πολιτισμικές διαφορές, έχουν τις ίδιες βασικές προϋποθέσεις: Μετενσάρκωση - η διαδικασία κατά την οποία η ψυχή αναγεννιέται πολλές φορές σε διάφορους οργανισμούς, προκειμένου να λειαίνεται η συνείδηση μέχρι να φτάσει την τελειότητα? Μικρόκοσμου και του μακρόκοσμου - τη θεωρία που λέει ότι η καθολική κύκλοι εκφράζουν σχετικά με πλανητικές κύκλους και σε επιμέρους κύκλους, Διαίρεση του σύμπαντος σε επίπεδα της συνείδησης - η ιδέα ότι ο φυσικός κόσμος είναι ένα μόνο, μεταξύ άλλων, σφαίρες της ύπαρξης, όπως το αστρικό και νοητικό επίπεδο.
Διαφορετικά σχολεία, μία αποστολή.
Τα σχολεία αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά που κράτησαν την γνώση ασφαλείς, μακριά από τον δογματισμό των δημόσιων θρησκειών. Υπήρξαν πολλές προσπάθειες να καταστρέψουν αυτά τα σχολεία, αλλά επέζησαν την δίωξη, την ανάκριση και τις φυσικές καταστροφές. Χάρη στις προσπάθειές τους, σήμερα, πολλοί άνθρωποι μπορούν να έχουν μια γεύση από τα μαργαριτάρια της αρχαίας σοφίας. Μια γεύση μόνο γιατί κάποιοι δεν θέλουν να μάθετε όλες τις αλήθειες που θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία σας.
Η πηγή λέγεται ότι διατηρείται μέχρι και τις μέρες μας κρυφή..
Πηγές Edmonds, Radcliffe. Myths of the Underworld Journey: Plato, Aristophanes, and the 'Orphic' Gold Tablets. New York: Cambridge University Press, 2004. H.P.B, The Secret Doctrine. Theosophical University Press, 1888. Further reading: Justis, Joanne. Numbers, the Powerful bridge Beyond: Chaldean Numerology for the New Millennium. Booklocker, 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια: