Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Ο Πάγκαλος για το οροπ-αιδοιο της Χριστίνας

1.O ... Ποιητής σε ασπρόμαυρη φωτο, στοχάζεται
2.Eξαιρετική ασπρόμαυρη φωτο, όπου ο ... Ποιητής αναγιγνώσκει ποίημά του σε στιγμή ποιητικής έξαρσης και εξαψης
O ριρής (εκ του Θοδωρής), δεν είναι μόνο το παχύδερμο της πολιτικής, δεν είναι μόνο Μεγάλος Τραγουδιστής, είναι και Μεγάλος Ποιητής.
Μάλιστα. Ο εγγονός του πιο γελοίου δικτάτορα, Ο εγγονός του πνευματικού πατέρα των Ταγμάτων Ασφαλείας, Ο ξεφτιλισμένος υπουργός των Ιμίων (που πέρναγε το βράδυ της κρίσης συνεντευξιαζόμενος στον Χατζηνικολάου), Ο ρουφιάνος του " ... πέταξέ τον έξω Σάββα παιδί μου",
Αυτός ο ΑΛΗΤΗΣ ... είναι και ποιητής.
Παραθέτω το ποίημά του "Ιθάκη" το οποίο έγραψε, κατά δήλωσή του, για την γυναίκα του Χριστίνα και το απήγγειλε δημόσια. Ο τίτλος ασφαλώς αποτελεί αναφορά του ... ποιητή στον μεγάλο Καβάφη. " ΙΘΑΚΗ " by Ριρής
Λιμάνι θέλω σίγουρο ανάμεσα στα δύο σου χέρια να μισοβυθιστώ. Να μ' έχεις δέσει γερά επιθυμώ. Να μη λασκάρει η γούμενα να μην ξεσύρει η άγκυρα και με πάρει ξανά. Κι ασ' τον πουνέντη να φυσάει. Εδώ είναι η Ιθάκη μου. Κάθε πρωί να βλέπω να αγουροξυπνούν και να ορθώνονται οι λόφοι σου πάνω από το ροδόχρυσο οροπέδιο, την πυκνή κι ατίθαση λόχμη, τον Μινωικό ισθμό που οδηγεί στους καρποφόρους κόλπους σου, ανακράζω: εδώ είναι η Ιθάκη μου Ιθάκη μου σ' αναγνωρίζω χωρίς ποτέ να σε γνωρίζω. Εγώ δεν γύρισα όπως εκείνος ο Οδυσσέας. Εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχεις, σε ανακάλυψα πηγαίνοντας γι' αλλού ή μάλλον γυρίζοντας τον κόσμο στην τύχη, Κι Ιθάκη αν σε προσφωνώ είναι γιατί δεν θέλω να σε χάσω.
*Μετά την δημόσια αποκάλυψη του ποιητή,
Το κρίσιμο ερώτημα παραμένει,
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ
ΚΟΥΡΑ ΤΟΥ ... ΟΡΟΠΑΙΔΟΙΟΥ ΤΗΣ;
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΠΑΓΚΑΛΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ,
ΤΟ ΞΥΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΤΟ ... ΟΡΟΠΕΔΙΟ;
PS ... Το ποίημα είναι πραγματικό, όπως και η δημόσια απαγγελία μετά της αποκάλυψης οτι το έχει γράψει για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν δέχομαι κανένα σχόλιο για χυδαιότητα από τίποτα χαμένους στην ... λόχμη (ειδικά την πράσινη). Απλά παρέθεσα τα λόγια του Πάγκαλου εκφράζοντας απλά μια απορία. Εξάλλου η ... Τέχνη δεν μπορεί να είναι χυδαία. Kαι κάτι ακόμα, με το οποίο θα θυμόμαστε τον Πάνλασπο:
" Δεν έφταιγεν ο ίδιος, Τόσος ήτανε ... "
(... εννοείται οτι δεν είμαι μέλος κόμματος. Για τους ... "καλοθελητές" το αναφέρω)

Πηγή Το Σκυλί του Σκότους

Δεν υπάρχουν σχόλια: