Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ερευνούν για "κάτι περισσότερο" από εγκληματική ενέργεια στην Αμφιλοχία

Η ΕΥΠ ήδη ασχολείται με το θέμα.
Το χάρο με τα μάτια τους είδαν περίπου 200 θαμώνες εστιατορίου στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όταν κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ. Τρεις τραυματίες - μία γυναίκα σοβαρά.
Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε γύρω στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής σε εστιατόριο επί της εθνικής οδού λίγο έξω από την Αμφιλοχία, όπου συνηθίζουν να σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία και είναι πέρασμα των λεωφορείων για την Αλβανία.
Τρεις κουκουλοφόροι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ μπήκαν μέσα - δύο από την κεντρική είσοδο και ένας από την πίσω πόρτα και αφού φώναξαν στους έντρομους θαμώνες - κυρίως Αλβανοί μετανάστες - να πέσουν κάτω άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στον άερα. Επικράτησε μεγάλος πανικός και πολλοί απο τους θαμώνες προσπάθησαν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο. Ορισμένοι μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν τις τζαμαριές για να βγουν έξω.
Από θραύσματα και σφαίρες τραυματίστηκαν δύο νεαροί άνδρες. Στη συνέχεια οι δράστες αποχώρησαν αλλά βγαίνοντας έξω δεν δίστασαν να πυροβολήσουν και κατά των λεωφορείων με αποτέλεσμα μία ηλικιωμένη γυναίκα να δεχτεί σφαίρα στο λαιμό και μάλιστα στην καρωτίδα και να νοσηλεύεται σε σεοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου.
Τα κίνητρα της πράξης δεν έχουν ξεκαθαρίσει ωστόσο οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν κίνητρο τη ληστεία. Η αστυνομία εξετάζει ως πολύ πιθανό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενώ και ο δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστος που μίλησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ έκανε την εκτίμηση ότι πιθανά πρόκειται για “μήνυμα” στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ιδιοκτήτες του καταστήματος είναι ένας Έλληνας και ένα Αλβανός, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν έχουν δεχτεί απειλές.
"Ανησυχία στις αρχές για "κτύπημα πέρα από το κοινό ποινικό δίκαιο", πιο απλά μήπως έχουμε κίνηση παραστρατιωτικής ομάδας στο "τυφλό" κτύπημα της Αμφιλοχίας με δραστηριοποίηση πυρήνα του UCK ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς") εκφράζεται από το μακελειό που στοίχισε τον τραυματισμό τριών ατόμων σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου.
Το είδος του κτυπήματος (μπήκαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να πολυβολούν το πλήθος), η εμφάνισή τους (μαύρες στολές) και τα κίνητρα που δεν είναι ευκρινή έχουν οδηγήσει τις αρχές να πρχωρούν σε έρευνες πέρα απο το κοινό έγκλημα.
Γύρω στα 200 άτομα –όλοι επιβάτες τριών υπεραστικών λεωφορείων από την Αλβανία- βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος τέσσερις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν κτυπάνε "τυφλά" με αυτόματα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ! Από τα πυρά τους τραυματίσθηκε στο λαιμό μια 66χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας 28χρονος και ένα παιδί
μόλις 15 χρόνων τραυματίσθηκαν ελαφρά στα πόδια.
Οι ένοπλοι διέφυγαν και από την πίσω πόρτα χωρίς να ζητήσουν χρήματα ή κάτι άλλο και εξαφανίστηκαν μέσα στον πανικό που επικράτησε, τρέχοντας στα σκοτεινά χωράφια γύρω από το κατάστημα που είναι γεμάτα δέντρα! Η ΕΥΠ ήδη ασχολείται με το θέμα.
Ο Αλβανός πρόξενος έφτασε στο Αγρίνιο, όπου και έχει συζητήσει με την αστυνομία για το αιματηρό περιστατικό στην Αμφιλοχία, όπου Αλβανοί, γάζωσαν με καλάσνικοφ εστιατόριο που σταθμεύουν λεωφορεία που πάνε στην Αλβανία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας γυναίκας από τη Βόρεια Ήπειρο. Αίσθηση προκάλεσε η διαπίστευση του Αλβανού πρόξενου ότι, στην Αλβανία έχουν λύσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας, αφού όλοι οι Αλβανοί κακοποιοί έχουν έρθει στην Ελλάδα."
*Αρχίσαμε παιδιά..όταν τα λέγαμε μας περνάγατε για τρελούς..UCK άδες ήτανε αλλά σιγά μη μας το πούνε. Όταν φτάνουνε Αθήνα και σκοτώνουν κόσμο στην Ομόνοια τότες μπορεί και να μας το πούνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: