Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Εξαγριωμένος Αμερικάνος βετεράνος κατεβάζει την μεξικάνικη σημαία που κρεμόταν πάνω από την αμερικάνικη

Αφού άκουσε ότι σε ένα μπαρ του Reno της Nevada, μια μεξικάνικη σημαία ανέμιζε πάνω από την σημαία των ΗΠΑ, ένας εξοργισμένος βετεράνος του Αμερικάνικου Στρατού πήρε την κατάσταση στα χέρια του, πήγε οδηγώντας μέχρι το συγκεκριμένο μέρος και κατέβασε τις σημαίες μπροστά από μια ομάδα ισπανόφωνων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ιδιοκτήτης του μπαρ, οι οποίοι παρακολουθούσαν χωρίς καμία αντίδραση.
Ο τηλεοπτικός σταθμός του Reno, ‘KRNV’, ο οποίος ήταν εκεί για κινηματογραφήσει την ενέργεια του Kim Broussard, που είδε με τον τρόπο αυτό να παραβιάζεται η αμερικάνικη νομοθεσία (United States Flag Code), η οποία απαγορεύει την ανάρτηση μίας σημαίας άλλου έθνους πάνω από την αμερικάνικη σημαία (γνωστή και ως ‘Old Glory’).
Ο Broussard πήγε με το φορτηγό του στην Cantina El Jaripeo κοντά στο κέντρο της πόλης Reno, έκοψε με ένα μαχαίρι του στρατού το σχοινί από ένα αυτοσχέδιο κοντάρι που ήταν δεμένες από τις σημαίες και τις τράβηξε κάτω. Έριξε την μεξικανική σημαία στο έδαφος και, παίρνοντας μαζί του τη σημαία των ΗΠΑ, στράφηκε προς το κάμεραμαν KRNV λέγοντας:
«Είμαι ο Jim Broussard», είπε, «και κατέβασα αυτή την σημαία προς τιμήν της χώρας μου με ... ένα μαχαίρι του αμερικάνικου Στρατού.
Είμαι ένας βετεράνος. Δεν περίμενα ποτέ να δω αυτό να γίνεται στη χώρα μου. Αν θέλουν να μας πολεμήσουν, τότε θα πρέπει φερθούν αντρίκια και να έρθουν και να μας πολεμήσουν. Αλλά θέλω κάποιος να πολεμήσει με μένα για αυτήν τη σημαία. Δεν πρόκειται να την πάρει πίσω".
Είναι περιττό να πούμε ότι σε λίγο στην πολυπολιτισμική / πολυφυλετική Ελλάδα θα υπάρξουν ανάλογα περιστατικά. Και βέβαια με τους αντίστοιχους γείτονες.
Συνέχεια στο http://redskywarning.blogspot.com/2010/06/blog-post_17.html
Σχετικό άρθρο..
Μαθητές μεξικάνικης καταγωγής αναποδογυρίζουν την αμερικάνικη σημαία και υψώνουν την μεξικάνικη σε σχολείο των ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: