Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο Ερντογάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι διέπραξε μια "αιματηρή σφαγή"

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διέπραξε μια "αιματηρή σφαγή" διατάσσοντας τη φονική επίθεση εναντίον του στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Ο Ερντογάν τόνισε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πως το Ισραήλ πρέπει "οπωσδήποτε να τιμωρηθεί" για τη φονική επιδρομή.
Ο τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε επίσης το Ισραήλ να άρει το συντομότερο δυνατόν το "απάνθρωπο εμπάργκο" που επιβάλλει στη Γάζα.
Η διεθνής κοινότητα, πρόσθεσε ο Ερντογάν, θα πρέπει να διενεργήσει έρευνα σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών κομάντος. "Η διεθνής κοινότητα οφείλει να πει 'όχι' στις επιθέσεις του Ισράηλ", τόνισε.
"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την αιματηρή σφαγή" που διαπράχθηκε από το Ισραήλ, δήλωσε ο Ερντογάν. "Αυτή η αλαζονική και ανεύθυνη επίθεση που ποδοπατά κάθε ανθρώπινη αρετή πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθεί", πρόσθεσε, επευφημούμενος θορυβωδώς από τους βουλευτές.
Ο Ερντογάν προειδοποίησε επίσης ότι "το Ισραήλ δεν πρέπει να δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας".
Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ αν το εβραϊκό κράτος άρει τον αποκλεισμό της Γάζας και πρόσθεσε πως "είναι καιρός η ηρεμία να αντικαταστήσει την οργή" μετά τη φονική επιδρομή του Ισραήλ σε στολίσκο που μετέφερε βοήθεια για τη Γάζα και υποστηριζόταν από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: