Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Γάζα: Νέα ανθρωπιστική αποστολή από την Ερυθρά Ημισέληνο

Νέα ανθρωπιστική αποστολή για τη Γάζα, αυτή τη φορά από την ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο, αναχωρεί στο τέλος της εβδομάδας. Όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος της φιλανθρωπικής οργάνωσης τον οποίο επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ΙRNA, η Ερυθρά Ημισέληνος θα στείλει δύο πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Το ένα, διευκρίνισε, θα μεταφέρει δώρα του (ιρανικού) λαού, κυρίως φάρμακα και τρόφιμα και το άλλο πλοίο εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου.
Τα δύο πλοία θα αναχωρήσουν στο τέλος της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο διευθυντής του διεθνούς τμήματος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Αμπντολραούφ Αντιμπζαντέχ και πρόσθεσε: «Οι εθελοντές που θέλουν να μεταβούν στη Γάζα και να βοηθήσουν τον καταπιεσμένο λαό της κατεχόμενης Παλαιστίνης μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα της Ερυθράς Ημισελήνου».
Εν τω μεταξύ, χθες, στενός συνεργάτης του ανώτατου ηγέτη του Ιράν είχε δηλώσει ότι οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του ιρανικού καθεστώτος, είναι έτοιμοι να συνοδεύσουν νηοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αν ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δώσει σχετική εντολή. «Οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης είναι πανέτοιμες να συνοδεύσουν στολίσκους της ελευθερίας και της ειρήνης που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία συγκεντρώθηκε από όλο τον κόσμο για τον καταπιεσμένο λαό της Γάζας», τόνισε ο Αλί Σιραζί που εκπροσωπεί τον αγιατολάχ Χαμενεΐ στους Φρουρούς της Επανάστασης, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mehr.

Δύο Ιρανικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, συνοδευόμενα απο Ιρανικά πολεμικά πλοία. Ηδη υπάρχει "ένταση" στις σχέσεις Ισραήλ-Ιράν. Κάτι ύποπτο παίζεται στο παρασκήνιο σίγουρα...
Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: