Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πρίν το ερχομό του Αντίχριστου επί της γής...θα επέλθει παγκόσμιο οικονομικό κράχ; Φόβοι της Παγκόσμιας Τράπεζας για νέο κύκλο ύφεσης

Σε περίπτωση που η ευρωζώνη δεν καταφέρει να διαχειριστεί την κρίση αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πολλά ευρωπαϊκά κράτη θα έρθουν αντιμέτωπα με μια δεύτερη οικονομική επιβράδυνση ενώ η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να μετακυλήσει και άλλες χώρες, από την Κεντρική Ασία έως τη Λατινική Αμερική. «Ενδέχεται η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο να είναι απογοητευτική και είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει αρνητική ανάπτυξη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και διπλή σε ορισμένες από αυτές τις οικονομίες», δήλωσε ο Άντριου Μπερνς από το τμήμα παγκόσμιων χρηματοοικονομικών της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Οπως τονίζει ο ίδιος τα δημοσιονομικά στις ευρωπαϊκές χώρες με υψηλά εισοδήματα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ βρίσκονται σε «βιώσιμη τροχιά», επισημαίνει όμως ότι αν αποτύχει η δημοσιονομική εξυγίανση, η εμπιστοσύνη στους κόλπους των επενδυτών θα χαθεί, τα ασφάλιστρα κινδύνου θα παρουσιάσουν αύξηση και τα διαθέσιμα κεφάλαια στα αναπτυσσόμενα κράτη θα μειωθούν δραματικά. «Θα μπορούσε να δει κανείς να εμφανίζεται μια κρίση παρόμοια, κατά κάποιο τρόπο, με αυτή της Ανατολικής Ασίας σε μερικές από τις πιο υπερχρεωμένες χώρες», δήλωσε.
Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: