Ερευνητές εντόπισαν με μαγνητική τομογραφία μια περιοχή λίγο πάνω από το δεξί αφτί η οποία φαίνεται ότι ελέγχει την ανθρώπινη κρίση σε τι είναι ηθικό. Το διαπίστωσαν όταν μπλόκαραν με μαγνητικούς παλμούς την κυτταρική δραστηριότητα στην κροταφοβρεγματική σύνδεση και είδαν ότι άλλαξαν την άποψη των 20 συμμετεχόντων στη μελέτη σχετικά με το τι είναι ηθικώς σωστό και τι λάθος
ΛΟΝΔΙΝΟ Επιστήμονες του ΜΙΤ έδειξαν ότι μπορούν να αλλάξουν την κρίση σε θέματα ηθικής, παρεμβαίνοντας με χρήση μαγνητικού πεδίου σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου.
Οπως σημειώνουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences», εντόπισαν μια περιοχή που βρίσκεται λίγο πάνω από το δεξί αφτί και η οποία φαίνεται ότι ελέγχει την ηθική. Με χρήση μαγνητικών παλμών οι ειδικοί μπλόκαραν την κυτταρική δραστηριότητα στην περιοχή αυτή, η οποία ονομάζεται κροταφοβρεγματική σύνδεση (ΤΡJ), και είδαν ότι άλλαξαν την άποψη των 20 συμμετεχόντων στη μελέτη σχετικά με το τι είναι ηθικώς σωστό και τι λάθος.
Συγκεκριμένα οι ερευνητές υπέβαλαν τους εθελοντές σε διαφορετικά τεστ που είχαν στόχο να αποτιμήσουν το πώς αντιλαμβάνονταν το σωστό και το λάθος. Για παράδειγμα, σε ένα από τα σενάρια που μελετήθηκαν, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσο αποδεκτό είναι ένας άνδρας να αφήσει τη σύντροφό του να περάσει μια γέφυρα που δεν είναι ασφαλής.
Οπως προέκυψε, όταν ασκήθηκε στο κρανίο των εθελοντών μαγνητικό πεδίο διάρκειας 500 millisecond η κρίση τους έγινε πολύ πιο «ελαστική». Ενώ πριν από την έκθεσή τους στο μαγνητικό πεδίο οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι δεν θα ήταν σωστό ο άνδρας να αφήσει τη σύντροφό του να εκτεθεί σε κίνδυνο, μετά την έκθεση στο πεδίο έκριναν την πράξη εκ του αποτελέσματος: αν δηλαδή βάσει του σεναρίου η κοπέλα κατάφερνε να περάσει τη γέφυρα με ασφάλεια τότε δήλωναν ότι ο σύντροφός της δεν έκανε κάτι κακό. Αν όμως, σύμφωνα με το σενάριο, η κοπέλα έμπαινε πραγματικά σε κίνδυνο, μόνο τότε ανέφεραν ότι η πράξη του συντρόφου της ήταν λανθασμένη.
Οι επιστήμονες του ΜΙΤ εντόπισαν την περιοχή ΤΡJ στον εγκέφαλο των εθελοντών με τη χρήση λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας. Στη συνέχεια στόχευσαν με μαγνητικούς παλμούς την ΤΡJ, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται διακρανιακή μαγνητική διέγερση. Η μέθοδος μέσω της εφαρμογής του μαγνητικού πεδίου οδηγεί στην παραγωγή ασθενούς ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο σταματά παροδικά τη φυσιολογική λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων.
Οπως ανέφερε η επικεφαλής των ερευνητών δρ Λιάν Γιανγκ, «πιστεύουμε ότι η ηθική του ατόμου αποτελεί μια από τις ανώτερες συμπεριφορές. Είναι λοιπόν εκπληκτικό ότι φαίνεται πως η εφαρμογή μαγνητικού πεδίου σε μία μόνο περιοχή του εγκεφάλου μπορεί να αλλάξει την κρίση των ανθρώπων σε ό,τι αφορά την ηθική».
Ολεκσάντρ Ούσικ: Ποιος είναι ο Ουκρανός πυγμάχος που εμφανίστηκε με μπλούζα
«Ορθοδοξία ή Θάνατος» στη Σαουδική Αραβία
-
Η εμφάνιση του Ολεκσάντρ Ούσικ (Oleksandr Usyk) με μπλούζα που έγραφε
«Ορθοδοξία ή Θάνατος» πριν από τον αγώνα του με τον Τάισον Φιούρι
στη Σαουδική Αραβ...
Πριν από 36 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου