Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Και ο Warren Buffett στο.."πάρτι" με τα ελληνικά ομόλογα.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο αμερικανός μεγιστάνας -και διασημότερος επενδυτής του Κόσμου- τοποθέτησε περίπου μισό δισ. δολάρια στα Ελληνικά Ομόλογα!
Εκτός από τις εγχώριες τράπεζες, οι οποίες μέσω της κατακόρυφης ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου ελληνικών ομολόγων πέτυχαν σημαντικά κέρδη, και ο Warren Buffet, ο διασημότερος επενδυτής του κόσμου, μπήκε εσχάτως στο πάρτι.
Η επενδυτική εταιρεία Berkshire Hathaway του Buffett κατέχει...ομόλογα και χρεόγραφα ξένων κυβερνήσεων συνολικής αξίας περίπου 11 δισ. δολαρίων, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τοποθέτησε περίπου μισό δισ. δολάρια στα ελληνικά ομόλογα! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη.
Όσοι επένδυσαν έχουν μέχρι σήμερα κεφαλαιακό κέρδος 8,1%, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, ενώ τα γερμανικά ομόλογα αφήνουν μέχρι στιγμής τους επενδυτές με ζημιά 0,8%. Μάλιστα οι διεθνείς τράπεζες προέτρεπαν τους περισσότερους πελάτες τους να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, καθώς διέβλεπαν μεγάλη μείωση του spread..(Μην περιμένετε να αναφερθούν σ'αυτή την είδηση οι καταστροφολόγοι των 8μ.μ...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: