Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Απίστευτο: Έρανος για τον U . C . K . μπροστά από τα κτίρια των Ηνωμένων Εθνών στην Ελβετία!!

Αίσθηση είχε προκαλέσει πριν από μερικές ημέρες το δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας που έκανε λόγο για εράνους που διεξάγουν οι Αλβανοί στο Ντένβερ των Η.Π.Α. Συγκεκριμένα μάλιστα μια ομάδα Αλβανών κατα την διάρκεια ενός αγώνα χόκεϊ συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο και έκαναν έρανο για τον “Απελευθερωτικό Στρατό Τσαμουριάς”, προκειμένου, όπως έλεγαν, “να απελευθερώσουμε τα αδέρφια μας που ζούν και υποφέρουν από τον Ελληνικό ζυγό”!! (Ελευθεροτυπία 5-6-01)
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, που ήρθαν αυτές τις ημέρες στο φώς της δημοσιότητας, οι Αλβανοί διεξάγουν έρανο για τον U.C.C. ακόμη και μέσα στην επικράτεια της Ελλάδος. Είναι δε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο υφυπουργός Τύπου κ. Τηλ. Χυτήρης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχουν γνώση οι αρχές ασφαλείας για τις ερανικές δραστηριότητες του U.C.K. στην Ελλάδα δήλωσε ξεκάθαρα ότι “γνωρίζουν τα πάντα” και “λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα”. (Χώρα 15-6-01)
Οι Αλβανοί της διασποράς δραστηριοποιούνται και αυτό γίνεται και πάλι δυστυχώς υπό την προστασία ή τέλος πάντων την ανοχή των Ευρωπαίων και Αμερικανών “συμμάχων” μας. Και αυτό πια δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ούτε ένα επιπόλαιο φαντασιοκόπημα αλλά κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα πράγματα.
Το πιο συγκλονιστικό όμως περιστατικό, που αποδεικνύει του λόγου το αληθές και που θα έπρεπε να είχε συγκλονίσει τον πολιτικό μας κόσμο, το αποκαλύπτει το αγγλικό πρακτορείο ειδήσεων BBC. Σε μια ανταπόκριση από την Ελβετία , όπου διαβιοί ισχυρή Αλβανική κοινότητα, η δημοσιογράφος του BBC Claire Doole μιλάει για τους εράνους των Αλβανών υπέρ των αδελφών τους που αγωνίζονται στα Σκόπια και σκιαγραφεί με λεπτομέρειες την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσουν σε αυτή την Ευρωπαϊκή χώρα, ανενόχλητοι από τις επίσημες αρχές. Ανάμεσα όμως στις πολύ αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που παίρνει από επιφανή στελέχη της Αλβανικής κοινότηταςαναφέρει και το εξής αποκαλυπτικό στοιχείο ( www . bbc . com 28-5-01) : “ around 40,000 Swiss francs were raised during a two hour rally in front of the U . N . buildings in March ”. (Μετ.: 40,000 Ελβετικά φράγκα -δηλαδή περίπου 22,000 δολάρια, κάντε τους υπολογισμούς- μαζεύτηκαν κατά την διάρκεια μιας δίωρης συνάθροισης για έρανο τον Μάρτιο μπροστά από τα κτίρια των Ηνωμένων Εθνών)
Απίστευτο και όμως αληθινό. Μπροστά στα μάτια των “υπερασπιστών της ειρήνης και της ελευθερίας”,που καταδικάζουν λεκτικώς πάντα τους Αλβανούς εξτρεμιστές που δρουν στα Σκόπια. Ποια εμπιστοσύνη και τί πλέον να περιμένεις; Και ποιόν να πιστέψεις πια; Μάλλον φαίνεται να επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση: “όταν έχεις τέτοιους φίλους τί να τους κάνεις τους εχθρούς”.
Δημοσιεύθηκε τον Ιουν 2001 στην εφημερίδα: "Πρωϊνά Νέα"
Περισσότερα στο http://www.romios.bravehost.com/meletes/uck.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: