Υπάρχουν Ελληνες στα βάθη των Ιμαλαΐων και μάλιστα εδώ και περίπου 2.400 χρόνια; Μη βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά, γιατί ίσως κάνετε λάθος.
Κι αυτό γιατί ως γνήσιοι απόγονοι των ανδρών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την εποχή που ο μεγάλος Ελληνας στρατηλάτης εν έτει 326 π.Χ. έφτασε στις εσχατιές του τότε γνωστού κόσμου, στην Ινδία, συστήνονται οι κάτοικοι της Μαλάνα, ενός χωριού που βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή των Ιμαλαΐων.
Σήμερα μια ομάδα ανθρωπολόγων βάλθηκε να λύσει ένα μυστήριο αιώνων που δεν αφορά τίποτε άλλο από την εξακρίβωση του πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός των κατοίκων του χωριού αυτού που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια!
Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την «Daily Telegraph», επιστήμονες από τη Σουηδία και την Ινδία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διερευνήσουν τα ιδιαίτερα εξωτερικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων αυτών, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά και τη γλώσσα τους.
«Τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν να είναι ευρωπαϊκά κι αυτό φαίνεται από τα μαλλιά και τα μάτια τους» δήλωσε ο καθηγητής Vaid του Ινστιτούτου Φυλετικών Σπουδών της Σίμλα, προσθέτοντας πως θα προβεί και σε εξετάσεις DNA προκειμένου να βρει τους πιθανούς δεσμούς των κατοίκων με τους κατοίκους της Μακεδονίας και εν γένει της περιοχής του Αιγαίου.
Γνωστή και ως «Μικρή Ελλάδα» της ινδικής πολιτείας Himachal Pradesh, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας, η κοιλάδα Μαλάνα απέχει έξι ώρες από την πόλη Kullu. Γεγονός που κατά τη δεκαετία του '60 καθιστούσε την περιοχή σχετικά απομονωμένη και μάλλον για το λόγο αυτό αρεστή στο κίνημα των χίπις, που την επισκέπτονταν για την καλή ποιότητα κάνναβης που μπορούσαν να βρουν εκεί.
Αυτό που αξίζει να τονιστεί, όμως, είναι το γεγονός ότι το αυτόνομο χωριό λέγεται πως αποτελεί την αρχαιότερρη Δημοκρατία στον κόσμο. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα οι κάτοικοί του εκλέγουν απευθείας τα μέλη της Ανω και Κάτω Βουλής που ασκεί την εξουσία, ενώ παράλληλα το δικαστήριο που έχουν συστήσει επιλύει τις τυχόν διενέξεις μεταξύ των διακοσίων οικογενειών της κοινότητας.
Ακαδημαϊκοί πιστεύουν πως ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η εξουσία και επιβάλλεται η δικαιοσύνη στη Μαλάνα είναι μοναδικός στην Ινδία, ενώ εικάζεται πως έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και δη στον Μέγα Αλέξανδρο. «Το δημοκρατικό τους σύστημα είναι μοναδικό, ενώ είναι πολύ πιθανό να έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Vaid.
«Ανοίγουν» οι λαϊκές αγορές για τους αγρότες Οι λαϊκές αγορές χωρίς
μεσάζοντες θα «στηθούν» κυρίως στα αστικά κέντρα της περιφέρειας και κάθε
παραγωγός θα έχει τη δυνατότητα, εντός των ορίων του νομού του, να έχει τον
πάγκο του και να πουλά τα προϊόντα του
-
«Είμαστε υπέρ των πολλών δυνατοτήτων και της αύξησης του ανταγωνισμού για
την αποκλιμάκωση των τιμών. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει την
σ...
Πριν από 2 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου