Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Έσπασαν ασφαλιστήρια ζωής 330.000.000 ευρώ!

Συμβόλαια ζωής ύψους 330 εκατ. ευρώ ρευστοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009 από τους ασφαλισμένους που βρέθηκαν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής συνολικής αξίας περίπου 330 εκατ. ευρώ ρευστοποιήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2009 επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά βυθίζεται ολοένα στην κρίση, με προεξάρχοντα τον κλάδο ζωής. Αν μάλιστα προστεθούν τα συνολικής αξίας 624 εκατ. ευρώ ασφαλιστικά συμβόλαια που έσπασαν στο τέλος του 2008, τότε εύκολα διαπιστώνει κανείς το μέγεθος της οικονομικής κρίσης. Η μόνη γραμμή άμυνας στην προκειμένη περίπτωση είναι ο... κλάδος ζημιών και ιδιαίτερα ο κλάδος του αυτοκινήτου, όπου η ασφάλιση, όπως είναι γνωστό, είναι υποχρεωτική. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και συντάξεων συνολικού ύψους 329 εκατ. ευρώ ρευστοποιήθηκαν από τους δικαιούχους τους, οι οποίοι ανησυχούν από τη γενικότερη κρίση που πλήττει την ελληνική οικονομία.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι ακυρώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα υψηλού ρίσκου (λόγω Χρηματιστηρίου) unit linked συμβόλαια, αλλά και τα κλασικά προγράμματα- 144 εκατ. ευρώ αφορούν τέτοια συμβόλαια.
Πηγή http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: