Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

"Με ρυθμούς χελώνας συνεχίζεται η αποξήλωση των παράνομων πινακίδων"

"Παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζεται η αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων (βλέπε φωτό) που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Κάποιοι επιτήδειοι που πλουτίζουν παράνομα, καταπατώντας δημόσια γη και με τις ¨πλάτες¨ της εκάστοτε πολιτικής αλλά και δημοτικής ηγεσίας, σπέρνουν τον θάνατο σε ανυποψίαστους οδηγούς.Ένα τραγικό περιστατικό με θύμα τον 25χρονο οδηγό, Γιάννη Σταυρουλάκη στις 19-12-2005, εξαιτίας μιας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας που είχε τοποθετηθεί σε νησίδα ασφαλείας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα εφετών ο οποίος αναγκάστηκε να εφαρμόσει την 996/08 διάταξη και να δώσει εντολή στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (επί δημαρχίας Τζανίκου) για την αξιόποινη πράξη ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ για τον θάνατο του 25χρονου.
Για την ίδια αιτία είχε καταδικαστεί το 2008 σε 26μηνη φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο διευθύνων σύμβουλος της MASTER OUTLOOK Α.Ε., Γ. Λιάπης ο οποίος είχε τοποθετήσει παράνομα αυτήν την διαφημιστική ¨παγίδα θανάτου¨.
Φοβισμένος, όπως καταλαβαίνετε, και λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του αυτό το τραγικό γεγονός ο τωρινός δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης συνεχίζει, δυστυχώς με αργούς ρυθμούς, την εφαρμογή των υπ’ αρ. 901-910/2007 αποφάσεων Σ.τ.Ε. που ορίζουν ότι: ¨Το ελληνικό κράτος, σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις που έχει επικυρώσει, οφείλει να απαγορεύει την τοποθέτηση στον ευρύτερο χώρο των οδών πάσης επιγραφής η εγκαταστάσεως, που θα δύνατο να προκαλέσει σύγχυση με τις δημόσιες πινακίδες κυκλοφορίας και να προκαλεί θάμβωση στους χρήστες των οδών, ή να τους αποσπά την προσοχή. Οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. που αναγνωρίζουν στη Διοίκηση την δυνατότητα χρήσεως αδειών εγκαταστάσεως διαφημίσεων στους ως ανωτέρω χώρους (οδούς κλπ), είναι αντίθετες προς τις διεθνείς συμβάσεις και ως εκ τούτου είναι ανίσχυρες¨
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως αν κοιτάξει κανείς (δε θα το συνιστούσαμε σε οδηγούς)σε πολλές από αυτές τις παράνομες πινακίδες βλέπουμε αναρτημένες κρατικές διαφημίσεις, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, που συμμετέχουν σε προεκλογικές εκστρατείες.
Η χώρα μας (πολιτική ηγεσία ) οφείλει να εφαρμόζει τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και ως εκ τούτου να προασπίζει την ασφάλεια του πολίτη και όχι να παρανομεί εις βάρος του, εξυπηρετώντας την τσέπη των επιχειρηματιών ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: