Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

«Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μολύνονται στην Ελλάδα από τον ιό του AIDS».

Είναι ο σημερινός τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Η εφημερίδα επικαλείται έρευνα που διενήργησαν Έλληνες επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι ανέλυσαν στο γενετικό υλικό των ιών του AIDS πληροφορίες που αφορούν στην προέλευσή του:
«Οι επιστήμονες κατέγραψαν σε χάρτη τη διαδρομή των μολύνσεων. Με μια μέθοδο που είναι παρόμοια με εκείνη που ερευνάται η μετάδοση της γρίπης των πτηνών κατέληξαν σε συμπεράσματα για την...προέλευση των ιών.Έτσι ανακάλυψαν χώρες εισαγωγής και εξαγωγής του ιού. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό Retrovirology.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά συμπεράσματα πηγές των περισσότερων μολύνσεων από τον ιό AIDS είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Σερβία.Από την Ελλάδα ο ιός μεταδόθηκε σε επτά άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από την Ισπανία σε πέντε. Από τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Δανία δεν σημειώνεται εξαγωγή του ιού. Αντίθετα σημειώνονται εισαγωγές.
Οι μεσογειακές χώρες είναι οι κύριοι εξαγωγείς του ιού επειδή είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, και οι τουρίστες μολύνονται με τον ιό κατά τη διαμονή τους εκεί».
Πηγή http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: