Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Σιβηρία: Παιδί με συμπεριφορά σκύλου βρήκε η αστυνομία!

Πεντάχρονο κοριτσάκι που γαβγίζει και πηδά πάνω στον κόσμο σαν να ήταν σκύλος ανακάλυψε η αστυνομία στην περιοχή Τσίτα της Σιβηρίας. Το κοριτσάκι δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι της, δεν γνωρίζει να μιλά και φαίνεται να έχει υιοθετήσει τις συνήθειες των ζώων από τα οποία περιστοιχίζεται σε όλη τη ζωή της.
Το κοριτσάκι, μεταφέρθηκε –από το άθλιο διαμέρισμα όπου ζει με πολλούς συγγενείς αλλά χωρίς καμία φροντίδα - σε ορφανοτροφείο, όπου ειδικοί ψυχολόγοι παρατηρούν τη συμπεριφορά του, ώστε να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί στην κοινωνία των ανθρώπων.

Στην κατάσταση που το ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, το κοριτσάκι με το όνομα Νατάσσα, δεν μπορούσε να μιλήσει και η συμπεριφορά της θύμιζε σκύλο. «Για πέντε χρόνια το κοριτσάκι, ανατράφηκε από σκύλους και γάτες και ποτέ δεν είχε βγει έκτος του διαμερίσματος. Ήταν άπλυτο και ντυμένο με βρώμικα ρούχα, και πηδούσε πάνω στους ανθρώπους» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η μικρή Νατάσσα δεν είναι συνηθισμένη στην επαφή με τους ανθρώπους, δεν μπορεί να φάει με πιρούνι, γαβγίζει προς τους άλλους αντί να τους μιλά και πηδά πάνω τους σαν να ήταν σκύλος. Μπορεί να καταλάβει τα ρωσικά χωρίς να μπορεί να τα μιλήσει και προσπαθεί να επικοινωνήσει γαβγίζοντας. Επίσης, φαίνεται να νοιώθει μεγαλύτερη άνεση με τα ζώα παρά με τους ανθρώπους.

Οι γονείς της διώκονται πλέον για κακοποίηση. Η μητέρα της μικρής ανακρίνεται ενώ ο πατέρας αναζητείται από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: