Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Βίντεο ντροπής με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο .

Τα μεγαλύτερα κωλόζωα σε αυτήν την χώρα είναι 300 τον αριθμό. Όχι μόνο κλέβουν τα λεφτά του κοσμάκη, όχι μόνο του κόβουν τους μισθούς, όχι μόνο τον κοροιδεύουν αντί να τον κυβερνάνε, όχι μόνο παίρνουν 16 μισθούς την ώρα που υπάρχει κόσμος που πεινάει, αλλά έχουν το θράσος να μιλάνε στον κοσμάκη και με τον τρόπο που μιλάει σε αυτό το βίντεο ο κύριος Γεράσιμος Γιακουμάτος. Και όταν τους ρωτήσεις φυσικά που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά του κοσμάκη τι απαντάνε;
Πηγή http://www.youtube.com/user/sanitarium20

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Σώθηκε αφού ταξίδεψε 120 χλμ πάνω σε κομμάτι πάγου

Θα βρούμε τον μπελά μας στο τέλος με αυτά που στέλνουμε στο διάστημα

Χρόνια τώρα οι άνθρωποι στην προσπάθεια μας να έρθουμε σε επαφή με τους εξωγήινους στέλνουμε στο διάστημα διάφορα μηνύματα. Πρόσφατα στείλαμε ένα τραγούδι των Beatles το οποίο εντάξει, ένα απλό τραγούδι ειναι. Εχουμε στειλει όμως και άλλα, εικόνες, τον Μπους, τον Ομπάμα, γυμνά, αστεία. Πράγματα τα οποία...
δε ξέρουμε πως θα τα δεχτούν οι εξωγήινοι αν τα λάβουν. Για αυτόν τον κίνδυνο προειδοποιεί ο επιστήμονας Malcolm Fridlund και λέει πως θα πρέπει να ειμαστε πολύ προσεκτικοί τελικά με αυτό το θέμα.

Ξεφτίλισαν τον Παπανδρέου οι Financial Times

Δημοσιογράφος της Financial Times ξεφτίλισε τον Παπανδρέου. Τον κυνηγούσε και του έκανε ερωτήσεις λες και μιλούσε στην Άντζελα Δημητριού ενώ απο την άλλη ο Παπανδρέου προχωρώντας του ανέλυε το σχέδιο. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και να κυνηγούσε κάποιον ξένο πρωθυπουργό

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στο Λιγοβίτσι

Η τυπική αναγνώριση του πτώματος έγινε απ’ τον αδελφό του θύματος, που προς τούτο κλήθηκε χθες στην Αιτ/νία. Όλες οι ενδείξεις πάντως συνέκλιναν στο ότι η νεαρή γυναίκα που προ ημερών βρέθηκε δολοφονημένη σε ερημική περιοχή στο Λιγοβίτσι, δεν ήταν αλλοδαπή όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά Ελληνίδα που από τις αρχές του Νοέμβρη διέμενε και εργαζόταν στην περιοχή της Μακρυνείας.
Ύποπτος για το φόνο θεωρείται ένας υπήκοος Αλβανίας, τα ίχνη του οποίου χάνονται εκείνη την περίοδο που έγινε το φονικό. Η έρευνα ωστόσο απ’ τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Α.Δ. Αιτωλίας οδήγησαν σ’ αυτή. Αντικείμενα που έφερε πάνω του το πτώμα και άλλα στοιχεία συνδυάστηκαν και το συμπέρασμα ήταν πως κατά πάσα βεβαιότητα πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο ηλικίας μόλις 25 ετών και μητέρας 3 παιδιών. Το θύμα ζούσε στην Καρδίτσα έως και τα τέλη του Οκτωβρίου οπότε και εγκατέλειψε τον σύζυγο και τα παιδιά της, προς αναζήτηση ...δουλειάς. Η εξαφάνιση δε του αλλοδαπού που συνδεόταν μαζί της, ενίσχυσε αυτή την εκδοχή. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις απ’ την αστυνομία.

Πηγή http://messolonghinews.blogspot.com

Να τι περίμενε το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει το μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ των 5,5 δις

Οι 300 της Βουλής παίζουν θέατρο μπροστά στον Ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο Γιώργος Αλογοσκούφης (υπουργός οικονομικών) διέγραψαν το πρόστιμο των 5,5 δισ. από την "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
Γιατί όμως το ΠΑΣΟΚ έβγαλε το θέμα αφού είχε παραγραφεί; Μήπως είναι όλοι ίδιοι και περίμεναν απλά να δουν που θα τους φανεί χρήσιμο; Δείτε τι είπε σήμερα η Υπουργός Υγείας... έτσι ώστε να βγουν και απο πάνω. Σαν δεν ντρέπονται όλοι τους!

Αϊτή: 43 Φωτογραφίες ΣΟΚ!

28.000.000 000 ήταν νόμιμη η διαδικασία?

Έχετε ποτέ σκεφτεί αν ήταν νόμιμο, σύμφωνα με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης όλα τα κράτη της ευρωζώνης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, να δανειστούν χρήματα, για να σώσουν από πτώχευση ιδιωτικές εταιρείες, όπως είναι οι Τράπεζες?
Έχω διαβάσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έβαζε κάθε χρόνο πρόστιμα γιατί το κράτος έδιδε χρήματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, αν και ήταν κρατική επιχείρηση με την αιτιολογία, του αθέμιτου ανταγωνισμού. Έχει κάποιος χρήματα και χρόνο να το ψάξει αυτό? Και αν είναι νόμιμο μήπως πρέπει να μας επιστραφούν τα πρόστιμα που έχει πληρώσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα?
Πρέπει να πούμε όμως ότι οι τράπεζες δεν εξάντλησαν τις εγγυήσεις των 28.000.000.000 δις , γιατί απλά δεν έβρισκαν δανειστές με εγγυήσεις, για να τα δανείσουν και έτσι......... περιορίστηκαν, στο να απορροφήσουν όσα χρειαζόντουσαν, για να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους. Είναι νόμιμο οι δικαστές να επιτρέπουν την κατάσχεση κατοικιών και αυτοκινήτων κ.λ. από τις τράπεζες?
( Ένα καλά κρυμμένο μυστικό) Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι τράπεζες δανείζουν χρήματα από αυτά που τους έχουν εμπιστευθεί οι καταθέτες. Εύκολο να το φανταστεί κανείς. Αλλά δεν είναι η αλήθεια. Στην πραγματικότητα, οι τράπεζες δημιουργούν τα χρήματα που δανείζουν, όχι από τα ίδια τα κέρδη της τράπεζας, όχι από τις καταθέσεις των άλλων, αλλά απευθείας από την υπόσχεση του δανειολήπτη ότι θα εξοφλήσει το δάνειο. Η υπογραφή του δανειολήπτη στα χαρτιά του δανείου είναι μια υποχρέωση ξόφλησης του ποσού του δανείου επιπλέον τόκου, διαφορετικά ξέχνα το σπίτι, το αυτοκίνητο ή οποιοδήποτε αγαθό δεσμεύτηκε ως εγγύηση. Αυτή είναι μια μεγάλη δέσμευση για τον δανειολήπτη. Και τι απαιτεί η ίδια υπογραφή από την πλευρά της τράπεζας;
Η τράπεζα πρέπει απλά να δημιουργήσει από το τίποτα το ποσό του δανείου ως δια μαγείας και να το γράψει στον λογαριασμό του δανειολήπτη. Ακούγεται τραβηγμένο; Αποκλείεται να είναι αλήθεια. Αλλά είναι. Και αυτό δεν είναι όλο. Οι τράπεζες δημιουργούν μόνο το ποσό του Κεφαλαίου. Δεν δημιουργούν τα χρήματα που θα πληρώσουν τους Τόκους. Που υποτίθεται ότι θα βρεθούν αυτά; Το μόνο μέρος στο οποίο μπορούν οι δανειζόμενοι να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τους Τόκους είναι η συνολική διαθέσιμη ποσότητα χρημάτων της γενικής οικονομίας. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής διαθέσιμης ποσότητας χρημάτων έχει δημιουργηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο -ως τραπεζική πίστωση η οποία πρέπει να εξοφληθεί με περισσότερα χρήματα απ' όσα δανείσθηκαν. Συνεπώς παντού, υπάρχουν άλλοι δανειολήπτες στην ίδια κατάσταση, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να εξοφλήσουν το Κεφάλαιο και τους Τόκους από μια συνολική πηγή χρημάτων που περιέχει μόνο το Κεφάλαιο.
Είναι φανερά αδύνατο να εξοφλήσουν όλοι το Κεφάλαιο πλέον Τόκων αφού τα χρήματα που αντιστοιχούν στους Τόκους απλά δεν υπάρχουν. ( Από το Money as dept )
Για να φανεί το πως δημιουργήθηκε αυτό το θαύμα του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος, πρέπει να δείτε το ντοκιμαντέρ Money as dept, τουλάχιστον οι blogers που έχουν τη δύναμη να το διαδώσουν. . «Θυμώνω όταν σκέφτομαι ότι ξαφνικά βρήκαμε τόσα χρήματα για τις τράπεζες, χρήματα που πριν δεν είχαμε για να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικά, εκπαιδευτικά ή περιβαλλοντικά προγράμματα» Ντίτερ Λέμκουλ, 66 ετών, Πλούσιος συνταξιούχος γιατρός ,Γερμανός. « Ευτυχώς οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν ξημερώσει η αυριανή μέρα. » Χένρι Φορντ.

Πηγή http://catakravgi.blogspot.com

Ιστορική διάρκεια του ελληνικού έθνους

Το παρακάτω κείμενο του μεγαλύτερου εν ζωή Έλληνα φιλοσόφου δημοσίευσε η Καθημερινή ως επιστολή αναγνώστη!
Κωνσταντίνου Δεσποτοπουλου - Ακαδημαϊκού - πρώην υπουργoύ Παιδείας
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/01/2010_388518


Κύριε διευθυντά Παλλάδιο ηθικό των Ελλήνων της γενεάς μου, η επί αιώνες πολλούς παρουσία του ελληνικού έθνους στην ιστορία της ανθρωπότητας, από τους προ Χριστού χρόνους έως την εποχή μας και με συμβολή μεγαλουργό κάποτε, αμφισβητείται και πάλι, από Ελληνες τώρα μάλιστα, και χαρακτηρίζεται έωλο θεώρημα, γέννημα του ελληνικού ρομαντισμού του ΙΘ΄ αιώνα είτε κατασκεύασμα ιδεολογικό της εκπαιδευτικής πολιτικής του νεοσύστατου κράτους. Δεν κατονομάζω πρόσωπα, εφόσον αδυνατώ να τα επαινέσω. Δεν ανέχομαι όμως την οικτρή αυτή απάρνηση της ιστορικής αλήθειας, συνοδευμένη, άλλωστε, και από την αξίωση να εισαχθεί στα διδακτικά βιβλία της Ιστορίας. Επικαλούμαι, λοιπόν, τα εξής προς τους διδασκάλους της Ιστορίας ή και προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο:
1. Ο φιλόσοφος Πλήθων, στον 15ο αιώνα, είχε ζητήσει, πριν από την Αλωση, ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, να ανακηρυχθεί Βασιλεύς των Ελλήνων, ώστε και να συμμορφωθεί προς την ιστορική τότε πραγματικότητα.
2. Ο πρώτος μετά την Αλωση Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, απευθυνόμενος στους μοναχούς της Πάτμου, τονίζει προς αυτούς ότι με την περίσωση των ευρισκομένων στη Μονή χειρογράφων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας συμβάλλουν στην επιβίωση του υπόδουλου Γένους.
3. Ο Ιανός Λάσκαρις και άλλοι Ελληνες λόγιοι στην Ιταλία, πολύ πριν από τον 19ο αιώνα, όχι μόνο διδάσκουν τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και με αμείωτο ζήλο επιδιώκουν να προκαλέσουν πολεμική επιχείρηση των Δυτικοευρωπαίων για την απελευθέρωση των συγχρόνων τους Ελλήνων.
4. Στον 17ο αιώνα, ο Ελληνας Επίσκοπος Βελιγραδίου έγραφε για τον σύγχρονό του φιλόσοφο Θεόφιλον Κορυδαλλέα ότι δεν υστερεί όχι μόνο των διάσημων τότε φιλοσόφων της Ιταλίας, αλλά και των ημετέρων φιλοσόφων της αρχαίας εποχής.
5. Ο μέγας ζωγράφος Θεοτοκόπουλος, στον 17ο αιώνα, ονομάζεται για τους Ευρωπαίους «Ελ Γκρέκο», ο Ελληνας με όσα ένδοξα υποβάλλει τότε η λέξη αυτή, ενώ και υπενθύμιζε την ύπαρξη του Γένους των Ελλήνων, μεγαλουργού άλλοτε και υπόδουλου τότε.
6. Αλλά και στον 18ο αιώνα, Ελληνες έμποροι και λόγιοι, που ζούσαν και δρούσαν στις ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη σημερινή Ρουμανία, διατηρούσαν ακμαίο το ελληνικό φρόνημά τους, μάλιστα ήκμαζαν τότε οι «Αδελφότητες» Ελλήνων στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
7. Ο Διονύσιος Σολωμός, στον Υμνον εις την Ελευθερίαν, γραμμένον πριν να υπάρξει ακόμη ελληνικό ανεξάρτητο κράτος, όχι λοιπόν ως φερέφωνο της εκπαιδευτικής πολιτικής του, αναφέρεται σε «περασμένα μεγαλεία» και χαρακτηρίζει «σαν πρώτα αντρειωμένη» την ελευθερία, δηλαδή εμπνέεται από την ιστορική διάρκεια του ελληνικού έθνους.
8. Ο φιλελληνισμός, το υπέροχο αυτό κίνημα των ηθικά αισθαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών, εξηγείται μόνο από την πεποίθησή των ότι ένα μεγαλουργό στους αρχαίους χρόνους έθνος έχει εξεγερθεί για την απόσειση της επί αιώνες δουλείας του.
9. Εκφραστικότατο είναι και ό,τι διακήρυξε ο ραδιοσταθμός της Μόσχας τον Νοέμβριο του 1940: Οι Ελληνες στην Πίνδο έγραψαν νέον Μαραθώνα. Και ο ρωσικός φιλελληνισμός υπάρχει έντονος ήδη από τον δέκατο όγδοο αιώνα.
10. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η συγκινητική αντοχή του ελληνικού φρονήματος συμπαγών ελληνικών πληθυσμών υπό εξουσία τουρκική επί αιώνες σε περιοχές των εσχατιών της Μικράς Ασίας και ιδιαίτερα του Πόντου, όπου η τοπική ελληνική γλώσσα διατήρησε χαρακτηριστικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής πολύ έκδηλα.

Η διαχρονική συνέχεια του ελληνικού έθνους, λοιπόν, είναι διάτορα μαρτυρημένη από την ιστορική πραγματικότητα και δεν είναι απλώς εφεύρημα του «ελληνικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα», προς ιδεολογική στήριξη «εθνικών επεκτατισμών», όπως επιπόλαια γράφεται σε πρόσφατο δημοσίευμα. Στον 19ο αιώνα συζητήθηκε απλώς η «διαχρονική συνέχεια του ελληνικού έθνους» με αφορμή την αμφισβήτησή της από μη Ελληνες. Πριν δεν συζητούσαν γι’ αυτήν, καθώς δεν συζητεί κανείς για τα δεδομένα και αυτονόητα. Οι πολέμιοι της ιστορικής αλήθειας για την αδιάκοπη επί αιώνες πολλούς ύπαρξη του ελληνικού έθνους δεν επιτρέπεται να συγχέουν τη λεγόμενη συχνά «προγονοπληξία» με τη νηφάλια επίγνωση από τους σημερινούς Ελληνες των αρχαιότατων εθνικών τίτλων τους, εμπνευστική μάλλον προς εθνική αξιοπρέπεια ή και υποκινητική σε προσπάθεια για ιστορική μεγαλουργία. Στους αρχαίους Ελληνες διάχυτη κατά Ηρόδοτον ήταν η πίστη ότι «απεκρίθη εκ παλαιτέρου του βαρβάρου έθνεος το ελληνικόν, εόν και δεξιώτερον και ηλιθίου ευηθείης απηλλαγμένον μάλλον». Η πίστη αυτή όμως δεν τους εμπόδισε να μεγαλουργήσουν.

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΔΙΟΡΙΣΕ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ!

Ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι, την ώρα που η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη της προτεραιότητα το θέμα της διαφάνειας, ένα τμήμα των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν θερμοκήπια κάθε είδους διαφθοράς φέρνει στη δημοσιότητα η αυτοδιοίκηση gr.
Πρόκειται για το διορισμό στις θέσεις της διευθύντριας της Πολιτιστικής Επιχείρησης και του διευθυντή του Αθλητικού Οργανισμού αντίστοιχα, δύο ανιψιών του δημάρχου Κερατσινίου Φώτη Μελά.
Συγκεκριμένα, η κ. Μαρία Ψαρρού, ανιψιά του δημάρχου και κόρη της δημοτικής συμβούλου Αγγελικής Μελά (αδελφής του δημάρχου) τοποθετήθηκε διευθύντρια της Πολιτιστικής Επιχείρησης του δήμου Κερατσινίου μετά από ανοιχτή προκήρυξη ειδικών θέσεων που έγινε λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του νόμου για το ΑΣΕΠ. Μόνο που εμφανίστηκαν μόλις δύο (!) άτομα και η βαρύτητα της συνέντευξης στην τελική μοριοδότηση έφτανε το 40%!
Επιπλέον, άλλος ανιψιός του δημάρχου (γιος εξαδέλφης του αυτός), ο κ. Γιώργος Χρηστίδης τοποθετήθηκε διευθυντής του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Κερατσινίου. Και σε αυτή την περίπτωση είχαμε ανοιχτή προκήρυξη της θέσης. Μόνο που και σε αυτή την περίπτωση η θέση φαίνεται ήταν από την αρχή «καπαρωμένη». Αν και εμφανίστηκαν 12 άτομα, το 40% της συνέντευξης αλλά και η προαναγγελία του ίδιου του κ. Χρηστίδη όταν εργαζόταν ως συμβασιούχος στον Αθλητικό Οργανισμό ότι θα επιστρέψει επικεφαλής και θα βάλει σε τάξη τους εργαζόμενους (σχετική καταγγελία έχει γίνει στο δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου), δεν άφηνε…περιθώρια για άλλη επιλογή.

Η αντιπολίτευση είχε προαναγγείλει τους διορισμούς
Να σημειωθεί ότι την… προαναγγελία των δύο διορισμών είχε κάνει από το Νοέμβριο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην βουλευτής Κανέλος Λάλος. Στην συνεδρίαση εκείνη ο κ. Λάλος είχε καταγγείλει ότι οι προσλήψεις γίνονται σε συνθήκες αδιαφάνειας, καθώς οι προκηρύξεις για τις ειδικές θέσεις δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές, ενώ η βαρύτητα 40% της συνέντευξης είναι σκανδαλώδης. Μάλιστα, είχε αναφέρει τα δύο ονόματα των ανιψιών του δημάρχου που επρόκειτο να προσληφθούν, και όταν οι προσλήψεις επιβεβαιώθηκαν εντός των εορτών έθεσε εκ νέου το θέμα σε προ ημερών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή.
Περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr

Εφοριακοί καταγγέλλουν μη είσπραξη προστίμου

Τη μη είσπραξη προστίμου, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, από τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας (ALTER), κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Εφορίες
Όπως επισήμαναν το πρόστιμο αυτό έπρεπε άμεσα να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί.
Οι εφοριακοί θεωρούν ότι η μη είσπραξη του εν λόγω προστίμου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο πολιτικών παρεμβάσεων στο έργο των οικονομικών υπηρεσιών.

Εκνευρισμένη η Ευρωπαϊκή ένωση με την Ελλάδα

Προσέξτε τι είπε η δημοσιογράφος της Γαλλικής Figaro στο δελτίο του ΑLPHA. H Eυρωπαϊκή ένωση είναι εκνευρισμένη με την Ελλάδα. Γιατί;
Επειδή γίνονται διαρροές απο την κυβέρνηση στα ΜΜΕ.

Τούρτα στο πρόσωπο της υπουργού

Η Gail Shea, Υπουργός Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά, είχε πάει για μια προγραμματισμένη ομιλία. Ομως μια ακτιβίστρια της Peta σηκώθηκε και της έριξε μια τούρτα στο πρόσωπο, για να διαμαρτυρηθεί για τη σφαγή των φώκεων και το ρόλο της υπουργού σε αυτή

Αναστολή είσπραξης για το πρόστιμο στην «Ακρόπολις», δηλώνει ο Αντ.Μπέζας

Διέψευσε τα περί διαγραφής του προστίμου, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, που έχει επιβληθεί στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας...
Όπως δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στη ΝΕΤ, πρόκειται για αναστολή είσπραξης, λόγω προσφυγής της εταιρίας στη Δικαιοσύνη, και όχι διαγραφής του προστίμου. Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ANT1 ότι για την υπόθεση υπάρχει σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και ταυτόχρονα το θέμα διερευνάται από το υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, η ΥΠΕΕ επέβαλε τα πρόστιμα και ενημέρωσε την ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, η οποία με τη σειρά της, μετά την παρέλευση δύο μηνών χωρίς να υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της «Ακρόπολις», κοινοποίησε το πρόστιμο στην εταιρία. Μετά από λίγες ημέρες, η «Ακρόπολις» προχώρησε σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, η οποία κρίθηκε κατ' αρχήν εκπρόθεσμη. Ωστόσο, μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε η χρηματιστηριακή εταιρία από το υπουργείο Οικονομίας, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου απεφάνθη ότι η προσφυγή έγινε πράγματι εμπρόθεσμα, καθώς ο μήνας Αύγουστος, κατά τον οποίο τα δικαστήρια είναι κλειστά, δεν προσμετράται στο χρόνο για την προσφυγή.
Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με τον Αντώνη Μπέζα, οι υπηρεσίες ήραν τη βεβαίωση για το 90% του προστίμου, λόγω της προσφυγής. Όπως τόνισε, πρόκειται για αναστολή καταβολής του προστίμου και όχι για διαγραφή, κάτι που ούτως ή άλλως κανείς δεν έχει δικαίωμα να πράξει, ούτε ο υπουργός, όπως είπε. Η διαγραφή αφορά τα έσοδα του οικονομικού έτους 2008 και άρα δεν υπάρχει θέμα, υπογράμμισε. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε, ακόμη, ότι παράλληλα προχώρησαν οι διαδικασίες κατάσχεσης της περιουσίας της «Ακρόπολις», προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση παραγραφής της υπόθεσης, σε περίπτωση που η διαδικασία στη Δικαιοσύνη καθυστερήσει.

Απίστευτο ποσό κοντά στα 11 δισ. ευρώ διέγραψε το υπουργείο οικονομικών από 2006-2008

Κοντά στα 10δισ. ευρώ διέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ. από τα πρόστιμα που είχαν βάλει η ΦΑΕΕ και η ΥΠΕΕ σε μεγάλες επιχειρήσεις. Από το 2006-2008 το υπουργείο οικονομικών με τις υπηρεσίες του και με πολιτικό προϊστάμενο τον Γιώργο Αλογοσκούφη διέγραψε πρόστιμο που έφθασε και ξεπέρασε 11 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό (έστω και το μισό) αν δεν το διέγραφε η κυβέρνηση θα έφθανε στα ίσα τα 5,5 δισ. που θέλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου να μας πάρει από τους φόρους. Και ο Γιώργος Αλογοσκούφης ακόμα διδάσκει σε πανεπιστήμιο τα παιδιά σας...

"Οι συνέπειες από την κατάργηση του πολυτονικού συστήματος"

"Όταν ψηφιζόταν σε μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής η τροπολογία Βερυβάκη για το μονοτονικό, η τότε κυβέρνηση, θωπεύοντας τον αριστερίστικο λαϊκισμό, ξεπούλαγε κάτι που ούτως ή άλλως δεν γνώριζε και δεν την ενδιέφερε! Ένα κομμάτι της Παιδείας συνυφασμένο, όχι μόνο με την αρχαιοελληνική παράδοση, αλλά και με την πνευματική παρακαταθήκη του νέου Ελληνισμού από το 18ο ήδη αιώνα! Ολ' οι θαυμαστοί 300, μαζί, συμπεριφέρθηκαν σαν αγράμματη γριούλα που βρίσκοντας στο σεντούκι της παλιά μπαρουτοκαπνισμένα κουμπούρια, ταίνει στο γύφτο για ν' αδειάσει τον τόπο από τη «σαβούρα». Δεν ρωτάει κανέναν, και δεν θα μάθει ποτέ τι έχασε...
Κι ας φώναζε ο Ελύτης: «Είμαι υπέρ του παλαιού συστήματος, εναντίον του μονοτονικού και υπέρ της διδασκαλίας των Αρχαίων. Είναι η βάση για να ξέρεις την ετυμολογία των λέξεων». (Και πώς θα καταλάβεις άραγε Ελύτη χωρίς αυτή την έρμη την ετυμολογία;) Κι αλλού ξανά, γραφικότερα: «...κάθε ύψιλον, κάθε οξεία, κάθε υπογεγραμμένη, δεν είναι παρά ένας κολπίσκος, μια κατωφέρεια, μια κάθετη βράχου πάνω σε καμπύλη πρύμνας πλεούμενου, κυματιστοί αμπελώνες, υπέρθυρα εκκλησιών...». Δεν ήξερε αυτός, ήταν ποιητής!
Κι ας επέμενε ο Καστοριάδης: «Ν' αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα, γιατί αυτοί που τους βάλανε ήξεραν τι κάνανε. Η κατάργησή τους είναι κατάργηση της ορθογραφίας, που αποτελεί καταστροφή της συνέχειας. Ήδη τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων ελληνικών. Δηλαδή, πάμε να καταστρέψουμε ό,τι χτίσαμε!» Ήταν οπισθοδρομικός αυτός, παρωχημένος!
Κι ας ανέλυε ο Ρένος Αποστολίδης, φιλολογικότατα: «Η ορθογραφία δεν μπορεί παρά να είναι ιστορική, αφού η ορθή γραφή κάθε λέξης ακριβώς [...] εκκαλεί όλο το παρελθόν εμπειρίας, που αιώνες ποικιλοχρησίας συσσώρευσαν μέσα της, δυναμικοποιεί δηλαδή το θησαυρό της σε νόημα και ποιότητες ανεκτίμητες και βοηθεί άρα στο να ξελαμπικάρεται η λέξη διαρκώς, ν' αναπαρθενεύεται, να γίνεται η σημασία της πολυδύναμη...!»

Και βρισκόμαστε νά 'χουν περάσει 20 χρόνια αποξένωσης από την ιστορική μορφή των λέξεων χωρίς μια επιστημονική μελέτη για το τι σήμαινε γνωστικά αυτή η απώλεια! Και τώρα η απάντηση δεν μας έρχεται από δάσκαλους, με τη συγκομισμένη πείρα της καθημερινής διδακτικής (αλλά και πόσο σπαταλημένη όμως στους λαβύρινθους της περιπτωσιολογίας!), μήτ' από γλωσσολόγους, μήτ' από παιδαγωγούς, παρά από τους γιατρούς! Ναι, από ψυχιάτρους και στατιστικολόγους, που μιλάνε με την αδυσώπητη γλώσσα των αριθμών για την «εκδίκηση των τόνων»!
Το βιβλίο των Τσέγκου-Παπαδάκη-Βεκιάρη δεν είναι παρά μια γλαφυρή δημοσίευση (κι απολύτως βατή στον μη εξοικειωμένο αναγνώστη) των αποτελεσμάτων μιας ψυχιατρικής έρευνας πάνω σε 50 παιδιά πρώτης έως τρίτης Δημοτικού, προσεκτικά επιλεγμένα, ώστε ν' αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού, δίχως καμμία ιδιαιτερότητα, που αφού μετρήθηκαν αναλυτικά μ' έγκυρες δοκιμασίες (tests) οι ψυχικές τους δεξιότητες, τα μισά απ' αυτά διδάχτηκαν εθελοντικά Αρχαία και πολυτονικό παράλληλα προς τ' άλλα τους μαθήματα. Και με το τέλος της χρονιάς ξανάγιν! ε η ίδια αντικειμενική αξιολόγηση των ικανοτήτων τους. Τ' αποτελέσματα παρουσιάζονται με απόλυτη σαφήνεια σε μόλις δύο σελίδες:
Οι «πολυτονικοί» εμφανίζουν στατιστικώς σημαντική ανοδική διαφορά στη «συναρμολόγηση αντικειμένων», στη «διάκριση γραφημάτων», στη «μνήμη σχημάτων»! Αντιθέτως, οι «μονοτονικοί» παρουσίασαν διαφορά μονάχα στη «μνήμη εικόνων» αλλά... προς τα κάτω! Συμπερασματικά, διαπιστώθηκε ότι η διδασκαλία της ιστορικής ορθογραφίας επιδρά θετικά στις οπτικοαντιληπτικές ικανότητες και λειτουργίες των παιδιών, και μάλιστα στην κρίσιμη ηλικία των 6-9 ετών, όπως αυτές κατεξοχήν αναπτύσσονται. Και γιατί; Η επίδραση αυτή ανάγεται άμεσα στο είδος του ερεθίσματος: όσο πλουσιότερο σε οπτικά σημεία (τόνους και πνεύματα) το γνωστικό αντικείμενο τόσο περισσότερο εξαναγκάζεται σε εστίαση της προσοχής του ο δέκτης κι εξασκείται στην αναγνώρισή τους, αποκτώντας επιπλέον ικανότητα ταχύτερης οφθαλμικής κίνησης και ισχυρότερης συγκέντρωσης. Τα πολλά λόγια βλάπτουν, οι τόνοι όμως ωφελούν!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Oι σκέψεις για την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς δεν λαμβάνουν υπόψη τους, μεταξύ άλλων, ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό δεδομένο: Ένα συμπαγές τμήμα αυτών είναι αλβανικής καταγωγής.
Κατά συνέπεια, η τυχόν ελληνοποίηση μεταναστών δεν θα εισαγάγει στην ελληνική κοινωνία μόνο πολίτες απλώς διαφορετικής εθνοτικής προέλευσης, αλλά και μια συμπαγή εθνική ομάδα μιας γειτονικής χώρας. Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ούτε φυλετικό ούτε εθνοτικό αλλά γεωπολιτικό. Σήμερα, ο αλβανικός λαός ζει μια φάση αυξημένου και επιθετικού εθνικισμού και το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να επιδράσει και στους Αλβανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα. Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία των αλβανικής καταγωγής πολιτών θα απορροφηθεί γρήγορα από την ελληνική κοινωνία. Όμως αυτό αφορά στην πλειοψηφία. Και το ζήτημα είναι ότι τα προβλήματα δεν τα δημιουργούν ποτέ οι μεγάλες πλειοψηφίες που θέλουν την ησυχία τους, αλλά οι μικροσκοπικές φανατισμένες μειοψηφίες.
Και αυτές είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν. Και, φυσικά, είναι απλώς θέμα χρόνου να εμφανιστούν και αντίστοιχες ακραίες εθνικιστικές μειοψηφίες Ελλήνων που θα δημιουργήσουν το διαλεκτικό πόλο βίας και θα φανατισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι η Γιουγκοσλαβία δεν διαλύθηκε και η Βοσνία δεν βυθίστηκε στο αίμα για τόσα χρόνια επειδή το ήθελε η πλειοψηφία των πολιτών τους, αλλά μόνον κάποιες αποφασισμένες μειοψηφίες. Ούτε στη Ρουάντα κάποια στιγμή αποφάσισαν οι Χούτου να σφάξουν τους Τούτσι γείτονές τους. Η σφαγή υπήρξε αποτέλεσμα συνθετικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε από ορισμένους φανατικούς. Οι βίαιες και εξτρεμιστικές μειοψηφίες, ενώ δεν έχουν καμία δημιουργική δύναμη στο χτίσιμο μιας κοινωνίας, έχουν τεράστιες ικανότητες στην αποδόμησή της, ανεξαρτήτως των βουλήσεων της μετριοπαθούς πλειοψηφίας. Οι μηχανισμοί άρνησης του «Άλλου» και της δημιουργίας εθνοτικής καχυποψίας και μίσους είναι αυτοτροφοδοτούμενοι και δεν χρειάζονται παρά ένα μικρό αρχικό πυρήνα. Και η πρόωρη «ελληνοποίηση» των μεταναστών εισαγάγει αυτή την παράμετρο στην εσωτερική ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα. Μπορεί, βέβαια, να καταδικάζουμε παρόμοια εξέλιξη, αλλά αυτό δεν παύει να την καθιστά λιγότερο πιθανή. Η γεωπολιτική ανάλυση πρέπει να λαμβάνει υπόψη της όχι την ευκταία πραγματικότητα, αλλά την πιθανή πραγματικότητα. Και οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να εξετάζουν ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια. Αλλιώς κάνουν ιεραποστολικό έργο και όχι πολιτική…
Όταν κανείς παίζει ρώσικη ρουλέτα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα του κληρώσει η θαλάμη του περιστρόφου στην οποία υπάρχει η σφαίρα. Για την ακρίβεια, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην συμβεί αυτό. Το ότι όμως έχεις τις πιθανότητες «υπέρ» σου δεν παύει να καθιστά αυτή την ενέργεια λιγότερο αυτοκτονική. Άλλωστε, οι συνέπειες της σημερινής μας επιλογής δεν θα φανούν παρά σε βάθος χρόνου και μπορεί να είναι κατακλυσμιαίες, κάνοντας τις μέχρι τώρα εθνικές καταστροφές που έχει υποστεί η Ελλάδα να φαντάζουν σχετικά ασήμαντα συμβάντα. Μπροστά μας ανατέλλει το ενδεχόμενο ακόμη και του εμφυλίου πολέμου. Φυσικά, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να απορροφήσουμε τους μετανάστες που έχουν ριζώσει πλέον για τα καλά στη χώρα μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει βιαστικά και μαζικά, αλλά μόνο αφού θα έχει ολοκληρωθεί μια διαδικασία ελληνοποίησης, όταν δηλαδή θα έχουν αποκτήσει ελληνική συνείδηση και η ελληνική κοινωνία θα έχει ξεπεράσει τις καχυποψίες ενάντια στους νέους πολίτες της. Αυτή, δυστυχώς, είναι μια διαλεκτική διαδικασία, δύσκολη, επίμονη και με πολλά πισωγυρίσματα και σε καμία περίπτωση δεν διευκολύνεται από τις φανατισμένες κραυγές όσων αρνούνται να δεχτούν ως πραγματικές τις εθνικές συνειδήσεις μέσα στις κοινωνίες και προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον εθνικισμό απλά αρνούμενοι την ύπαρξή του.
(*) Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και πολεμικής τεχνολογίας. Διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πηγή http://ellinikoforum.blogspot.com

Καραμανλής, Ρουσόπουλος στο Βατοπέδι

Βίντεο από την επίσκεψη του Καραμανλή στη Μονή Βατοπεδίου παρουσίασε ο Χαρδαβέλλας. Φοβερή εκπομπή. Ο Καραμανλής συνιστούσε στον Εφραίμ ν αποφεύγει την τηλεόραση. Θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει, του είπε. Δίπλα του, σιωπηλός, καμάρωνε ο Ρουσόπουλος και παραδίπλα ο Θόδωρος Κασίμης. Εξαιρετικό βίντεο για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα ασχοληθεί με το σκάνδαλο...

Mην το δείτε όσοι έχετε πίεση

Αυτά που λένε Τράγκας και Χατζηνικολάου καλό είναι να μην τα ακούσετε όσοι έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως πίεση γιατί μπορεί να πάθετε τίποτα. Οι πολιτικοί γαλάζιοι και πράσινοι μας περνάνε για ηλίθιους.

"Η πύλη της κόλασης"

Το 1971, μια ρωσική αναζήτηση για φυσικό αέριο πήγε στραβά, όταν ολόκληρη εξέδρα γεώτρησης έπεσε σε ένα υπόγειο σπήλαιο. Ως αποτέλεσμα, φυσικό αέριο άρχισε να ανεβαίνει από την τρύπα σε μεγάλες ποσότητες. Για να μη σκοτώσει τα πάντα γύρω του του έβαλαν φωτιά, περιμένωντας βέβαια να σταματήσει μέσα σε λίγες μέρες.
Για σχεδόν 40 χρόνια τώρα οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε παρέχοντας ένα συναρπαστικό θέαμα για τους τουρίστες. Τη νύχτα η καύση του φυσικού αερίου καθιστά τον κρατήρα να φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Ο κρατήρας βρίσκεται στο Τουρκμενιστάν, στην καρδιά της ερήμου Καρακούμ. Ο κρατήρας ονομάζεται Νταρβάζα, από την γειτονική πόλη, ή "Η πύλη της κόλασης".

Ο Τέσλα και το υπερόπλο «Haarp»

Ο Μέγας Σέρβος επιστήμων και εφευρέτης, Νίκολα Τέσλα, δημιούργησε το 1898 μια μηχανή παραγωγής σεισμών. Η «μηχανή σεισμών» του Τέσλα, γνωστή και ως «ταλαντωτής Τέσλα» (Tesla Oscillator), είχε μήκος 30 εκατοστά περίπου και βάρος δύο λίβρες. Το 1898, το εργαστήριο του Τέσλα στη Νέα Υόρκη στην οδό Houston 48 , τινάχτηκε σχεδόν στον αέρα από αυτή την συσκευή , που λειτούργησε με πίεση αέρα πέντε λιβρών που παρείχε μια μικρή ατμομηχανή. Το περιστατικό, το απεκάλυψε ο ίδιος ο Τέσλα στην New York World, στις 11 Ιουλίου 1935, λέγοντας ότι ο σεισμός στην γειτονιά, που προκάλεσε την κινητοποίηση της αστυνομίας και ασθενοφόρων , ήταν αποτέλεσμα της μηχανής του. Το περιστατικό αυτό καταγράφηκε στην επιστήμη σαν το «Συμβάν Τέσλα».
Ο Τέσλα πειραματιζόταν για να βρει τρόπους να διαβιβαστεί κινητήρια δύναμη μέσω της γης! Πίστευε ότι μεγάλοι ταλαντωτές, 100-200 φορές μεγαλύτεροι από τη μηχανή που κατασκεύασε , θα μπορούσαν να διαβιβάσουν τη χρησιμοποιήσιμη κινητήρια δύναμη οπουδήποτε τον σε ολόκληρο πλανήτη . Η συσκευή Τέσλα μπορούσε να εντοπίσει σκάφη, υποβρύχια και κτήρια οπουδήποτε στον πλανήτη. Ο Τέσλα εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό για τα αποτελέσματα της τεχνολογίας που ανακάλυψε, και τούτο διότι μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο του ανθρώπου άπαξ και αρχίσει η ταλάντωση εντός του εσωτερικού της Γης. Αυτή η ταλάντωση μπορεί να διαλύσει τη Γη σε κομμάτια. Τον Ιανουάριο του 1978, το περιοδικό «Specula», δημοσίευσε άρθρο που περιέγραφε το φαινόμενο που μπορούσε να παραχθεί εντός της Γης σύμφωνα με το «Συμβάν Τέσλα». Σύμφωνα με το άρθρο , τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα ορισμένων συχνοτήτων τα οποία διαβιβάζονται εντός της Γης ,δύνανται να σχηματίσουν στάσιμα κύματα στο εσωτερικό της.
Σε ορισμένες περιπτώσεις σε αλληλουχία με τα στατικά κύματα δύνανται να προξενηθεί μια διάσπαση του τεραστίου ηλεκτρομαγνητικού ρεύματος της Γης και να τροφοδοτήσει και να ενισχύσει τα εξ επιρροής στατικά κύματα . Κατ’ αυτόν τον τρόπο , τα στατικά κύματα ενισχύονται διότι τροφοδοτούνται με περισσότερη ενέργεια από εκείνη που τροφοδοτήθηκε από την επιφάνεια της Γης. Με την τεχνική της μετρήσεως της επιδράσεως (interferometer techniques) γιγάντια στατικά κύματα δύνανται να συνδυασθούν για να παράγουν στενή δέσμη μιάς μεγάλης ενέργειας. Αυτή η συγκεντρωμένη ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς παραγωγή σεισμών σε μεμακρυσμένα σημεία.
Όλοι οι επιστήμονες, συμφωνούν ότι θεωρητικά και κάτω από ορισμένες συνθήκες η συντονισμένη ταλάντωση μπορεί να λάβει χώρα, αλλά οι διαφωνούντες επισημαίνουν ότι πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί γιατί απαιτούνται αστρονομικά ποσά ενέργειας. Επομένως όποιος μπορούσε να παράγει την αναγκαία ενέργεια θα είχε και το υπερόπλο του Τέσλα. Από το 1898 έχουν περάσει 112 χρόνια. Όμως τον Απρίλιο του 1997, ο τότε υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ κ.Ουίλιαμ Κοέν, έκανε την ακόλουθη περίεργη και πολυσήμαντη δήλωση : «Ορισμένοι αναπτύσσουν ένα ηχητικό τύπο τρομοκρατίας , ώστε να μπορούν να αλλάξουν το κλίμα , να κάνουν από μακριά σεισμούς και να προκαλούν εκρήξεις ηφαίστειων , διά της χρήσεως ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων» (American Secretary of Defense William S. Cohen, April 1997)
Πηγή http://deltio11.blogspot.com

Μέμφονται οι Εβραίοι τον Έλληνα πρωθυπουργό

Παραθέτουμε ένα άρθρο από την εβραϊκή εφημερίδα ‘Υ-net’ της 27 Ιανουαρίου 2010 (σήμερα) που εκδίδεται στην Ιερουσαλήμ, πραγματικά αξίζει κανείς να το διαβάσει. <Ιερουσαλήμ 27.01.2010>Ο Αντι -Δυσφημιστικός Σύνδεσμος (Anti-Defamation League) κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να καταδικάσει δημόσια και απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση κατά συναγωγής στο νησί της Κρήτης. «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής καταδικάσει τη τρομερή εμπρηστική επίθεση που είχε στόχο μια συναγωγή στο νησί της Κρήτης» δήλωσε ο Αβραάμ Η.
Φόξμαν που είναι ο εθνικός διευθυντής της συνδέσμου ADL. Συνεχίζοντας το άρθρο διαπιστώνουμε την εντυπωσιακή σύγκριση που γίνεται από την εβραίκή εφημερίδα για την βόμβα που εξερράγη στον Άγνωστο Στρατιώτη με τη φωτιά της συναγωγής των Χανίων. «Ο πρωθυπουργός, γράφει η ‘Υ-net’, καταδίκασε αποφασιστικά την πρόσφατη επίθεση με βόμβα που απείλησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί», είπε ο Φόξμαν και συνέχισε: «Ελπίζουμε ότι στο ίδιο πνεύμα, θα πει δημοσίως και να καταδικάσει με έντονο τρόπο την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στη συναγωγή ‘Etz Chaim’ στα Χανιά» Στις 5 Ιανουαρίου - γράφει η εφημερίδα - τοποθετήθηκε εσκεμμένα έξω από την ιστορική συναγωγή ‘Etz Chaim’ ένα σαπούνι, προφανώς ο δράστης επικαλέστηκε την κοινή ελληνική αντισημιτική έκφραση «Θα σας κάνω σαπούνι»

Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Μετά τα Σκόπια, έρχεται η Αλβανία να "σηκώσει ανάστημα" απέναντι στην Ελλάδα. Εμπλοκή σε ελληνοαλβανική συμφωνία για τα χωρικά ύδατα!!!

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας αποφάσισε, χθες, να ακυρώσει την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, η οποία υπεγράφη, στα Τίρανα, κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή, στις 27 Απριλίου 2009. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης έγινε,σήμερα, από εκπρόσωπο του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία ακυρώθηκε ομόφωνα από το 9μελές σώμα, με το επιχείρημα ότι η κατάρτισή της έγινε βάσει λανθασμένων διαδικασιών, γι' αυτό και προτείνεται η επαναδιαπραγμάτευσή της.
Ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις διαφόρων εθνικιστικών οργανώσεων και μερίδας βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ξεπούλημα της θαλάσσιας ζώνης στην Ελλάδα», ο πρόεδρος των Αλβανών Σοσιαλιστών, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στις 15 Οκτωβρίου, την προσφυγή του κόμματός του στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της συμφωνίας. Μάλιστα, είχε τότε χαρακτηρίσει τη συμφωνία λανθασμένη και είχε τονίσει πως πρέπει να βρεθούν τρόποι για την επαναδιαπραγμάτευσή της. «Αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας να το κάνουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας», είχε πει χαρακτηριστικά.
Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Οι κλέφτες πολιτικοί έσβησαν 5,5 δις ευρώ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην βουλευτική ασυλία και ασυδοσία. Tο υπουργείο οικονομικών (Γιώργος Αλογοσκούφης - επί θητείας του , το 2008) με τις αλχημείες τις κυβέρνησης και τις εμπρόθεσμες προσφυγές διέγραψε το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ που είχε υποβάλει η ΦΑΕΕ Αθηνών στην "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" για τα δομημένα ομόλογα.
Επειδή έχουν ασυλία μπορούν και επειδή δεν έχει γίνει ακόμα επανάσταση μπορούν και τα κάνουν.

Κλείστε τους φυλακή. Όχι άλλο έλεος. Tο υπουργείο οικονομικών (Γιώργος Αλογοσκούφης - επί θητείας του , το 2008) με τις αλχημείες τις κυβέρνησης και τις εμπρόθεσμες προσφυγές διέγραψε το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ που είχε υποβάλει η ΦΑΕΕ Αθηνών στην "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" για τα δομημένα ομόλογα. Οι κλέφτες και οι απατεώνες. Οι λήσταρχοι. Αυτό το ποσό δεν ζητάμε τώρα από τους ξένους επενδυτές και πήραμε 8 δισ. με 6,2% επιτόκιο;
Αν δεν διέγραφαν το πρόστιμο θα είχαμε το ποσό. Την καταγγελία έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης!
Ο εισαγγελέας ψάχνει να βρει ποιος έδωσε την εντολή.
Ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" Σοφοκλής Πρινιωτάκης και ο πρόεδρος της ίδιας εταιρείας Γ. Αποστολίδης, κλήθηκαν να απολογηθούν (τον Απρίλιο) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία που φέρονται ότι έχουν διαπράξει διοικητές και υπεύθυνοι των ταμείων και αφέθηκαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με περιοριστικούς όρους.

"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 5,5 ΔΙΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ,ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ;;;...
ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΉΓΓΕΙΛΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ;;;;
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ...ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΩΣΤΕ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ 5,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..."
Πέρσι η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την τεράστια τρύπα στην οικονομία και είχε πει οτι θα μπουν σκληρά μέτρα για να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της. Πόσο ήταν αυτό; 5,5 δις! Το ποσό που σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ χάρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ακρόπολις! Δηλαδή αντί να τα πάρουν απο την εταιρεία που έπρεπε να τα δώσει τα πήραν απο τον κόσμο, με διάφορους τροπους. Δείτε τι εξέταζαν να κάνουν και κάποια απο αυτά τα έκαναν! Για να τα πάρουν απο εμάς!κλικ εδώ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Το μεγαλείο της Αγιάς Σοφιάς με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Εκπληκτική παρουσίαση με την χρήση της τεχνολογίας του εσωτερικού αλλά και των εξωτερικών χώρων του της Αγίας Σοφίας. Περιηγηθείτε στην αυλή, στην μαρμάρινη κρήνη που έφερε την ονομαστή καρκινική επιγραφή «ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ» , στις πύλες και στον κυρίως ναό.
Δείτε εδώ
Πηγή http://catakravgi.blogspot.com

Ιστορία που δεν την είπαν ούτε πρόκειται να την πουν τα νέου ήθους ΜΜΕ.

Υπάρχει ένα περίπτερο στην πλατεία Καραϊσκάκη λίγο πιο κάτω από την Ομόνοια,το οποίο επί 30 χρόνια και πλέον δεν έχει κλείσει ποτέ καμία μέρα όλα αυτά τα χρόνια.
Το είχε ένας γέρος μαζί με τον γιό του. Προχτές το βράδυ πήγαν 3-4 αλλοδαποί αραβικής καταγωγής όχι για να αγοράσουν,αλλά για να κλέψουν από το ψυγείο του περιπτέρου ποτά και από την έξω πλευρά διάφορα άλλα είδη που έφταναν. Απειλούσαν τον γέρο ότι να μην μιλάει και να τους δώσει και την είσπραξη που είχε γιατί θα τον σκοτώσουν.
Ο γέρος σε μια ένδειξη θάρρους και αυτοθυσίας βγήκε έξω να τους εμποδίσει,αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν ανελέητα με σιδερολοστούς και να του σπάσουν την σπονδυλική στήλη. Το περίπτερο έκλεισε. Ο γέρος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ετοιμοθάνατος. Μια μικρή καθημερινή αληθινή ιστορία,δείγμα του προγκρόμ των λαθρομεταναστών κατά των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή http://eglimatikotita.blogspot.com

Το ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει...

Αυτό που επί χρόνια απέφευγε η χώρα μας να συζητήσει με την τουρκία, την εθνική της κυριαρχία, το αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου.
Η αποδοχή αυτή, που γίνεται κάτω από την απειλή του casus belli αν η χώρα μας εφαρμόσει το δίκαιο της Θάλασσας που δεν αποδέχεται η τουρκία αλλά θα που υποχρεωθεί να το δεχθεί στην ΕΕ και συνεπώς ο χρόνος τρέχει υπέρ μας, είναι, όπως πολύ διακριτικά αναλύει ο Σταύρος Λυγερός, πολύ επικίνδυνη για την χώρα μας. Είναι επικίνδυνη γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να υπογράψει το απαιτούμενο για το δικαστήριο της Χάγης συνυποσχετικό με την τουρκία, όπου η τουρκία θα περιλάβει όλες τις εναντίον της κυριαρχίας της χώρας μας μη νόμιμες απαιτήσεις της Έτσι και δεδομένου ότι το δικαστήριο της Χάγης όπως πολλές φορές ελέγχθη κρίνει κυρίως πολιτικά και δίνει μεσαίες λύσεις, αναμένεται να δικαιώσει κατά το ήμισυ τις εκτός διεθνούς δικαίου απαιτήσεις της τουρκίας.
Συνεπώς ο Γιώργος Παπανδρέου αναθέτει την τύχη της κυριαρχίας της χώρας μας σε ξένους δικαστές (κατευθυνόμενους από τα γνωστά κέντρα). Επίσης ουσιαστικά η κυριαρχία της χώρας μας τίθεται στην διάθεση της τουρκίας. Η κατάσταση θυμίζει το υπό τύπον αστείου λεχθέν πριν από χρόνια βαθυστόχαστα από τον αμίμητο Τ. Χόρν στο γραφείο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 22 Νοεμβρίου 1982 (σελίδα 247 βιβλίου Άκρως Απόιρρητο Ειδικού Χειρισμού του πρέσβη ε.τ. Χρήστου Ζαχαράκη). Είχε πει τότε: "Η ακεραιότης της Ελλάδος επαφίεται στον φιλελληνισμό της τουρκίας" Δυστυχώς φαίνεται ότι τα αστεία γίνονται πραγματικότητα. Βέβαια υπάρχει και η αντίθετη με τον Θουκυδίδη θεωρία, του να κοιμώμστε ήσυχοι, κτλ. Όσον αφορά την Κύπρο η επιστολή προς Ερτογάν, όπως αναφέραμε χθες, την ξεγράφει.
Πηγή http://paideia-gr.blogspot.com

Ο Ηλίας του 16ου - Οι καλύτερες σκηνές από την θρυλική ταινία

Η γνωστή σφαλιάρα του Χατζηχρήστου στον Θανάση Βέγγο.
Ο Ηλίας του 16ου (1959)
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος

Πηγή http://tv-greek-sansimera.blogspot.com

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΝΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Οι διώξεις αφορούν την περίοδο 1995 – 2000 που ο δήμος είχε την προεδρία του Πανιωνίου
Ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα κατά δέκα ατόμων, ανάμεσα τους ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης και Γιώργος Σιότροπος, άσκησε η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου με τη κατηγορία ότι εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια εις βάρος του Πανιωνίου και του δήμου Ν. Σμύρνης, προκαλώντας ζημία 1.590.556 ευρώ! Στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι, από τις 12 Μαρτίου 1995 έως και τις 28 Ιουλίου 2000, οι εμπλεκόμενοι ως μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκε κατά πλειονότητα στον δήμο Ν. Σμύρνης, «κατόπιν συναπόφασης και με ενότητα δόλου ενήργησαν με εναλλασσόμενους ρόλους».
Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική λειτουργό: - κατήρτισαν πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τα οποία δήθεν είχαν εκδοθεί από εταιρείες, οι οποίες, όμως, φορολογικά ήταν ανύπαρκτες. Τα τιμολόγια αντιστοιχούσαν σε διάφορες εργασίες-υπηρεσίες-υλικά (όπως ανακατασκευή δαπέδου αποδυτηρίων, βάψιμο εξέδρας με ειδικό χρώμα, ενίσχυση κιγκλιδωμάτων, βάψιμο στα αποδυτήρια, τα γραφεία, τις τουαλέτες, το γυμναστήριο του σταδίου, αγορά χλοοτάπητα). Μάλιστα, ένα τιμολόγιο αφορούσε στη διαμόρφωση της θύρας των επισήμων και του εξωτερικού χώρου ενόψει του αγώνα με τη Λάτσιο! Ένα άλλο στην οργάνωση, στελέχωση και ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ και προβολή του έργου της ή στην αγορά διαφημιστικού υλικού, όπως τασάκια, αναπτήρες, αφίσες, διαφημίσεις στον περιοδικό Τύπο... ή εξεύρεση οικονομικών πόρων, μελέτη και οργάνωση πλάνου που θα έχουν οι σπόνσορες για την επάνοδο της ομάδας στην Α΄ Εθνική και επαφές με τους αθλητικούς συντάκτες.
-κάποια τιμολόγια φέρονταν να είχαν εκδοθεί από έναν... πεθαμένο! -έφεραν έναν κωδικό διάτρησης, τον οποίο έκαναν με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα από καρφίτσα και όχι με τις νόμιμες διατρητικές μηχανές.
Περισσότερα στο http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5692

Η απάτη Obama

Πηγή http://www.conspiracy-channel.gr

Η αλήθεια για την επιστολή του Καραμανλή στον Χριστοφοράκο

Ο Λαζόπουλος ερμήνευσε για την ευχαριστήρια επιστολή του Καραμανλή στον Χριστοφοράκο και δυστυχώς αυτή πρέπει να είναι η "μαύρη" αλήθεια.

Την δάγκωσε για να της πάρει το κινητό

34χρονη έπεσε θύμα ληστείας στην οδό Μουστοξύδη και Αλεξάνδρας, όταν νεαρός πιθανά αλλοδαπός, την πλησίασε και αφού τη δάγκωσε της πήρε το κινητό. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό δαγκώματος με σκοπό την κλοπή κινητού. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.

Η καμμένη συναγωγή στα Χανιά


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Κάτι που πρέπει να δείτε στα σοβαρά

Πηγή http://www.conspiracy-channel.gr/
Βήμα 1. Ανοίξτε το πρόγραμμα που σερφάρετε
Βήμα 2. Γράψτε τη λέξη illuminati αντίστροφα δηλαδή: itanimulli
Βήμα 3. Προσθέστε μπροστά και πίσω τα www και .com δηλαδή:
www.itanimulli.com
Βήμα 4. Τα σχόλια δικά σας…

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Εμπλοκή ξένων υπηρεσιών στον εμπρησμό της συναγωγής Χανίων Εtz Hayyim;

Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής Εtz Hayyim στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.
Όπως γράφει ο Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα Έθνος, έχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς δράστες είναι δύο Αμερικανοί από τη βάση της Σούδας, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Έλληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της ΝΑΤΟϊκής βάσης. Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Για τους Βρετανούς, οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως εργαζόμενοι σε μπαρ(!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διαστάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.
Πηγή http://greeknation.blogspot.com/

Επιστολη καραμανλη στον χριστοφορακο.

Επιστολη καραμανλη στον χριστοφορακο στην οποια τον ευχαριστει για την νικη της ΝΔ στις εκλογες του 2004.Η διαπλοκη και η σαπιλα σε αυτη τη χωρα δεν τελειωνει ποτε...Τελικα το βαρελι δεν εχει πατο..

Εμφανίστηκε ο Τίμιος Σταυρός στον ουρανό της Ρωσίας.

Τα εβραϊκά είναι ελληνικά

Κόβουν τις πτήσεις μεταφοράς του Αγίου Φωτός για οικονομία...

Με στόχο την αποδόμηση Ελλάδας και Ορθοδοξίας, "κόβουν" τις πτήσεις μεταφοράς Αγίου Φωτός και παρελάσεις. Ποιοί παίρνουν αυτές τισ αποφάσεις μέσα στην Ελλάδα; Ποιοί μας χτυπάνε ανελέητα με πυρκαγιές, εκρήξεις βομβών και κατάργηση εθνικών και θρησκευτικών συμβόλων;
Κόβουν τις πτήσεις μεταφοράς του Αγίου Φωτός για οικονομία...2.5 με τρία εκατομμύρια ευρώ θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το να κόψει τις πτήσεις για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, το βράδυ της Ανάστασης σε απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας...Στο στόχαστρο του υπουργείου και τα "καραβάνια" στρατιωτικών απ' όλη την Ελλάδα που έρχονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να εξεταστούν, με κόστος τα έξοδα μεταφοράς τους για το δημόσιο... inews Αποκλειστικά πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών και επετείων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο υπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως τα μηχανοκίνητα μέσα των ενόπλων δυνάμεων πλέον θα επιδεικνύονται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους της έδρας τους. Όπως διευκρίνισε, η απόφαση αυτή ελήφθη για περιβαλλοντικούς αλλά και οικονομικούς λόγους.
Πηγή http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=124088

ΑΡΕΤΗ-ΠΝΕΥΜΑ-ΦΩΣ

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορούν την τράπεζα του Βατικανό

Δημοσιεύματα σε Ιταλικό περιοδικά κατηγορούν ευθέως την τραπεζα του Βατικανό για ξέπλυμα χρήματος. Μέσα απο μαρτυρίες ανθρώπων που δούλεψαν εκεί αλλά και απο άλλους που γνωρίζουν αμφισβητείται ο ρόλος της τράπεζας. Οπως λένε δεν υπάρχει κανένας λόγος για μια θρησκεία να έχει τράπεζα που έχει συναλλαγές σε παγκόσιο επίπεδο . Λέγεται επίσης οτι 200 εκατομμύρια χρήματος "ξεπλύθηκαν" με Ιταλούς ενδιάμεσους. Εχει δημιουργηθεί αρκετά μεγάλο θέμα αλλά το Βατικανό αρνείται τα πάντα

Μοίρασαν Ελιές και Σιτάρι στους οδηγούς δείχνοντας την τιμή απο το "χωράφι και στο ράφι"

"Οι αγρότες στην Τρίγλια Χαλκιδικής σήμερα το πρωϊ μοίρασαν στους οδηγούς Ελιές και σιτάρι. Η φωτογραφία όπως λένε αναδεικνύει την πραγματικότητα 0,70 η τιμή παραγωγού , τιμή καταναλωτή 6 Ευρώ. "
Πηγή http://www.agroschannel.com

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Ο Συνήγορος του Πολίτη κόλλησε στον τοίχο τον Πρωθυπουργό...!

Δεν είναι δικαιώμα η ιθαγένεια κ. Παπανδρέου!!
«Η ιθαγένεια δεν είναι δικαίωμα. Είναι μία από τις πράξεις της κρατικής εξουσίας που διατηρεί τον απόηχο της κρατικής κυριαρχίας», σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη. Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε όλοι οι Έλληνες! Ήρθε η ώρα να φράξουμε τον δρόμο στα ανθελληνικά σχέδια της κυβέρνησης! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σπρώξει την Ελλάδα στον αφελληνισμό της και στον αφανισμό της! Αφυπνισθείτε και ξεσηκωθείτε Έλληνες!..(( Λ ))..
Πηγή http://ellinikiafipnisis.blogspot.com

Αφιερωμένο στους Έλληνες πολιτικούς "εξαγωγείς συναλλάγματος".

Πηγή http://visaltis.blogspot.com/

Το μεταναστευτικό & Η συρρίκνωση του Ελληνισμού

Σήμερα υπάρχουν αναρίθμητα κοινά με τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και ελπίζω ότι όποιος παρακολουθήσει το βίντεο θα τα αντιληφθεί. Ο εποικισμός, το δημογραφικό, οι υποτακτικοί και οι μισθοφόροι που έγιναν αφέντες... η εξασθένιση των συνόρων, και η ... "προδοσία" προς χάριν του προσωπικού συμφέροντος!
Μόνο όταν θα μπορέσουμε να δούμε το παρόν ως ένα μικρό κομμάτι μιας ευρύτερης ιστορικής συνέχειας θα μπορέσουμε να συλλάβουμε το εύρος των επιπτώσεων που θα έχουν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα επί των ημερών μας.
Ευχαριστώ την Ελένη (έπεα πτερόεντα) και τον psy2012 για τα εποικοδομητικά σχόλια και την πολύτιμη βοήθεια στις διορθώσεις του κειμένου (έχω ένα κάποιο θέματάκι με τα της ορθογραφίας...)!
Οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο του Στήβεν Ρανσιμαν "Η Αλωση της Κωνσταντινουπόλεως", και έχουν διασταυρωθεί με το βιβλίο του Σταυριανού "Η Ιστορία της Βαλκανικής 1453-Σήμερα"
Πηγή http://www.youtube.com/user/Ellinopsychos

1.414 τάφοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Χίλιοι τετρακόσιοι δεκατέσσερις τάφοι, κτερισμένοι κατά 21%, έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο φως από τις ανασκαφές της ΙΣΤ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης για την κατασκευή του μετρό. Επίσης, έχουν εντοπιστεί και αρχιτεκτονικά κατάλοιπα (τοίχοι, αγωγοί, δάπεδα, κλίβανοι).
Στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό έχουν ερευνηθεί 94 τάφοι στο φρέαρ εισόδου του Μετροπόντικα. Στις 2 Ιουνίου 2008, ξεκίνησε η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή του Επίσταθμου. Μέχρι τώρα, σε βάθος 2,00-2,80μ. από την επιφάνεια του εδάφους, έχουν εντοπιστεί τέσσερις κλίβανοι και ένας χώρος απόρριψης εργαστηριακού υλικού (θραύσματα κεράμων, εκκαμινεύματα, πηλόμαζες), τμήματα εργαστηρίων. Στον σταθμό «Σιντριβάνι» η ανασκαφική έρευνα διεξήχθη σε τρία μέτωπα, στον χώρο του ανατολικού νεκροταφείου της αρχαίας πόλης. Οι αποκαλυφθέντες τάφοι χρονολογούνται από την Ελληνιστική εποχή έως και τα Υστερορωμαϊκά χρόνια. Εκεί έχουν εντοπιστεί και τα πέντε χρυσά στεφάνια, σε δύο τάφους.
Στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού «Ευκλείδης», μεταξύ των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Παπαναστασίου, διενεργήθηκαν οι πρόδρομες εργασίες της μετατόπισης των δικτύων κοινής ωφελείας και τριών γεωτρήσεων. Η έρευνα, στην πρώτη περίπτωση, έφερε στο φως αποσπασματικά σωζόμενα οικοδομικά λείψανα των όψιμων οθωμανικών χρόνων και στην προδιάτρηση της μιας μόνο γεώτρησης αποκαλύφθηκε πεσσόσχημο μαρμάρινο αρχιτεκτονικό μέλος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών για τη διαμόρφωση του ευρύτερου εργοταξιακού χώρου ήλθε στο φως τμήμα κτιρίου (τοίχοι και αγωγοί), πιθανόν στάβλου, που χρονολογείται στους νεότερους χρόνους (τέλος 19ου - μέσα 20ού αι.).
Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ερευνών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πώς θα λυθεί το πρόβλημα φύλαξης των ευρημάτων, που είναι τεράστιο, καθώς οι αποθήκες της Εφορείας έχουν γεμίσει μέχρι το μη περαιτέρω.

Πηγή http://www.psaxtiria.com

Εγκαταλείπει τις ανοιχτές θάλασσες το Πολεμικό Ναυτικό !!! - Συρρικνώνεται η Πατρίδα μας !!! - Αφήσαμε τις φρεγάτες και πιάσαμε τις... κορβέττες πλέον

ΟΙ ΚΟΡΒΕΤΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΚΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ - ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΧΡΙ 2.000 ΤΟΝΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΗ ΜΙΑ ΚΟΡΒΕΤΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ.
ΠΡΩΤΟΝ, ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ 10 ΚΑΙ 11 ΜΠΟΦΩΡ... ΟΙ ΚΟΡΒΕΤΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ... ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΠΛΕΟΝ. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ... ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΙΡΒΑΛΤΑΡ ! ΜΙΑ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ Ή ΓΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΛΙΓΩΝ ΜΙΛΙΩΝ ΑΠΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ...
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΕΛΛΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΥΠΟΥ «ΣΟΜΑΛΙΑ» ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ή... «ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΟΣ», ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!! Α/ΓΕΝ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑ - ΞΕΦΤΙΛΑΣ !!!..
Πηγή http://esxatianasxesi.blogspot.com

AΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! 750.000 μετανάστες θα πάρουν με 2 χρόνια εργασίας συντάξεις από την Ελλάδα!

Πηγή http://dhmopshfisma.blogspot.com

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΑΘΛΙΟΙ ΟΤΑΝ Η ΑΠΕΡΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ???

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ.
1. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ «ΝΟΜΙΜΩΝ» ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ:
Κοροϊδεύουν την κοινωνία. Και την κοροϊδεύουν «ψιλό γαζί». Νόμιμος μετανάστης είναι μόνον αυτός που εισήλθε στην Ελλάδα νόμιμα.
Με νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο δηλαδή (διαβατήριο) και με νόμιμη βίζα εισόδου. Όλοι οι υπόλοιποι μηδενός εξαιρουμένου είναι παράνομοι και ως εκ τούτου παράνομη είναι και η διαδικασία που ακολουθήθηκε και οδήγησε στην εξ ίσου παράνομη «νομιμοποίησή» τους.
2. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ:.... 3. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: ...
Περισσότερα στο http://ellinikoforum.blogspot.com